VolkD je napisal/-a:Takole je:
- Za domač razvoj je doma narejeno tiskano vezje bolj primerno, a samo iz enega razloga. Če si kaj naredil narobe imaš čez dve ure novo popravljeno vezje. Če delaš veliko stvari iz nule se ti splača delati vezja doma.
- Če pa je tvoja želja narediti napajalnik, ki bo dobro deloval, potem vzemi preizkušen načrt, po možnosti tak, da boš dobil zraven tudi gerberje in daj delat vezje kitajcem.
- Če te samo firbca kako bi naredil vezja doma, potem se oglasi pri meni in ti bom dal natrijev persulfat in kup napotkov.
Obelix je napisal/-a:Namesto vse te packarije s tonerji, jedkanjem, vrtanjem ti priporočam Kicad in izdelavo ploščic pri znanem proizvajalcu.
Kicad je (skoraj) brezplačen, delati z njim se boš naučil čez konec tedna. Vsaj za takšno preprosto vezje. Ploščice , ki jih daš izdelati, pridejo lepo izvrtane, pocinjene, lakirane ... ni da ni ...
Nekdo je pred kratkim v eni sorodni temi podal podobno priporočilo...
Lovro7 je napisal/-a:Sedaj razmišljam da bi maredil usmernik po vašem načrtu. Zanima me kako sprogramiram mikrokontroled in kje najdem kodo,
Kakšen rotaciski enkoder uporabim,
Kakšna pa js cena Natrijevega persulfada?
Ne niso! Ta kombinacija je na Vegovi povzročila kar hudo nesrečo in je sedaj prepovedana.lojzek je napisal/-a:Za medklic... ali HCl + H2O2 + H2O niso več in??
Lovro7 je napisal/-a:Odločil sem se za izdelavo zgoraj omenjenega stabilnega usmernika za potrebe hobija....
Vrni se na Elektronika za začetnike
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov