Izdelava pager-ja

V tem delu bomo začetnikom milostno odpuščali vse grehe in jim pomagali, da svoje prve projekte pripeljejo do uspešnega konca

Re: Izdelava pager-ja

OdgovorNapisal/-a arksi » 14 Mar 2017, 10:46

Hvala Mirko.
Seveda ni prepozno. Itak se s tem "igramo" za hobi in zaenkrat nimamo norme in roka izdelave ;-)...
Hmm, 2.7V bo pa menda malo premalo (mogoče pa ne) za proženje interrupt rutine v procesorju. Za zanesljivo delovanje bo treba nekako dvigniti napetost na 5V

LP
arksi
 
Prispevkov: 411
Pridružen: 21 Jan 2015, 07:01
Kraj: Dolenjska
Zahvalil se je: 477 krat
Prejel zahvalo: 75 krat
Uporabnika povabil: gumby
Število neizkoriščenih povabil: 10

Re: Izdelava pager-ja

OdgovorNapisal/-a Dave » 14 Mar 2017, 10:53

arksi je napisal/-a:Hvala Mirko.
Seveda ni prepozno. Itak se s tem "igramo" za hobi in zaenkrat nimamo norme in roka izdelave ;-)...
Hmm, 2.7V bo pa menda malo premalo (mogoče pa ne) za proženje interrupt rutine v procesorju. Za zanesljivo delovanje bo treba nekako dvigniti napetost na 5V

LP


Lahko potrdim da je premalo, sem danes nabavil vse potrebno, da nekaj stestiram, javim zvečer. :)
Dave
 
Prispevkov: 57
Pridružen: 20 Jul 2016, 11:57
Zahvalil se je: 13 krat
Prejel zahvalo: 12 krat
Uporabnika povabil: forest70
Število neizkoriščenih povabil: 1

Re: Izdelava pager-ja

OdgovorNapisal/-a Dave » 14 Mar 2017, 19:48

s51km je napisal/-a:
arksi je napisal/-a:No, fino. Pošta je očitno opravila svoje delo.

Smo za info. pozivnik je v bistvu sestavljen iz dveh tiskanih vezji. Na eni je samo sprejemni del pozivnika na drugi pa mikroprocesorski in spomin za nastavitve in sporočila.
Tam kjer je napisano "OUT" naj bi iz pozivnika prišel ven kvadratni signal POCSAG. Lahko ga opazuješ z osciloskopom, seveda takrat, ko je v "zraku" kakšno POCSAG sporočilo.
Kakšen je napetostni nivo kvadratnega impulza, pa ne bi vedel. Mislim, da bo za direkten priklop na Arduino prenizek napetostni nivo in bo potrebno napetost nekako dvigniti na 5V.

Ob tej priliki bi poprosili Mirkota (s51km), da bi izmeril napetostne nivoje (iz čipa UAA2080H) na pozivniku, ker on ima POCSAG generator (če sem se prav zapomnil je to MARCONI) in lahko to brez problem naredi :-). Upam, da bo tole izvedljivo....


Upam, da odgovor ni pozen. Iz sprejemnika DE506 je nivo signala POCSAG 2,7V
l.p.
Mirko


Super, hvala. :) Me pa zanima med katerima pinoma je bilo to merjeno/opazovano? :)
Dave
 
Prispevkov: 57
Pridružen: 20 Jul 2016, 11:57
Zahvalil se je: 13 krat
Prejel zahvalo: 12 krat
Uporabnika povabil: forest70
Število neizkoriščenih povabil: 1

Re: Izdelava pager-ja

OdgovorNapisal/-a Dave » 10 Feb 2018, 21:56

Najprej vsem en lep pozdrav in opravičilo, da se dolgo nisem javil. Zadnje izpitno obdobje me je povozilo in sem moral reševati nastalo situacijo, prav tako ta semester, tako da nisem imel ne časa ne volje, da bi tole dokončal.

S tem projektom sem si izboril da mi ni naslednji semester ni potrebno opravljati dveh pisnih izpitov, tako da bo stvar gotovo narejena kmalu. :) Konec naslednjega tedna pošeram kaj sem do sedaj uspel narediti, imam še en izpit za dokončati. :)
Dave
 
Prispevkov: 57
Pridružen: 20 Jul 2016, 11:57
Zahvalil se je: 13 krat
Prejel zahvalo: 12 krat
Uporabnika povabil: forest70
Število neizkoriščenih povabil: 1

Re: Izdelava pager-ja

OdgovorNapisal/-a Dave » 19 Feb 2018, 23:52

En kratek update, danes sem se malo igral in za silo zlotal stvari skupaj tako da stvar dela. :) Glede samega dekodiranja pa že uspešno sprejemam začetno (preamble) sekvenco pocsag sporočil. :)
Slika

Na ploščo pride še en 20x4 LCD s PCF8574 ICjom za I2C komunikacijo ter SIM800L za GSM komunikacijo.

P.S. - kdo najde "vsiljivca"?
Dave
 
Prispevkov: 57
Pridružen: 20 Jul 2016, 11:57
Zahvalil se je: 13 krat
Prejel zahvalo: 12 krat
Uporabnika povabil: forest70
Število neizkoriščenih povabil: 1

Re: Izdelava pager-ja

OdgovorNapisal/-a jvolk » 20 Feb 2018, 00:18

DE506? Če stisneš vse 3 tipke skupaj ko daješ baterijo noter bo šel v testni način in sprejemal vse pozive, neglede na nastavljene številke. Na spodnjih kontaktih pagera (tam pri vibri) je nekje tudi uart port, ki daje pozive ven, če boš potreboval.
Uporabniški avatar
jvolk
 
Prispevkov: 148
Pridružen: 12 Jan 2015, 12:17
Kraj: Divača
Zahvalil se je: 2 krat
Prejel zahvalo: 102 krat
Uporabnika povabil: Vrtni palček
Število neizkoriščenih povabil: 30

Re: Izdelava pager-ja

OdgovorNapisal/-a arksi » 20 Feb 2018, 08:27

Dave je napisal/-a:En kratek update, danes sem se malo igral in za silo zlotal stvari skupaj tako da stvar dela. :) Glede samega dekodiranja pa že uspešno sprejemam začetno (preamble) sekvenco pocsag sporočil. :)..........


To je pa res lepo slišati, da ni projekt splaval "po vodi". Kar korajžno naprej ;-).
Kaj je tiso za eno vezje (čip, kondenzator) na tvoji preizkusni ploščici? Čemu služi?

jvolk je napisal/-a:DE506? Če stisneš vse 3 tipke skupaj ko daješ baterijo noter bo šel v testni način in sprejemal vse pozive, neglede na nastavljene številke......


Jan, tole je pa zanimiva informacija, Tega do sedaj nisem vedel, da pozivnik sprejema vse pozive, brez RIC-ev.
A ni to tako, da ko daš baterijo notri in stisneš vse tri tipke hkra prikaže za nekaj sekund vpisane RIC-e, potem pa se vrne v normalno delovanje? Se motim?

jvolk je napisal/-a:DE506?...... Na spodnjih kontaktih pagera (tam pri vibri) je nekje tudi uart port, ki daje pozive ven, če boš potreboval.


Tako je. Spodaj ima pozivnik za priklopit napajanje +/- in na dveh priključkih je uart komunikacija. Vsakič, ko sprejme poziv ga odda še na Tx-u uart-a........
arksi
 
Prispevkov: 411
Pridružen: 21 Jan 2015, 07:01
Kraj: Dolenjska
Zahvalil se je: 477 krat
Prejel zahvalo: 75 krat
Uporabnika povabil: gumby
Število neizkoriščenih povabil: 10

Re: Izdelava pager-ja

OdgovorNapisal/-a jvolk » 20 Feb 2018, 09:08

Se ne vrne v normalno delovanje, gre v testni način. Lahko pa da je tudi odvisno od firmware kako se obnaša.
Dave drugače da se ne boš preveč ukvarjal s tem zakaj ti sprejme samo preablme in sporočila ne - pozivnik ima vklopljen sprejemnik samo na intervale (zato da ulovi preamble). Ko najde preamble ostane vžgan dokler ne pride do RIC kode, čim se številka v RIC kodi ne ujema z nobeno njegovo sprejemnik ugasne. Z drugimi besedami: Če ne bo prišlo sporočilo na tvoj RIC ga ne boš sprejel, zato ti predlagam da ga zaženeš v testnem načinu, tako bi moral sprejemati komplet sporočila.
Uporabniški avatar
jvolk
 
Prispevkov: 148
Pridružen: 12 Jan 2015, 12:17
Kraj: Divača
Zahvalil se je: 2 krat
Prejel zahvalo: 102 krat
Uporabnika povabil: Vrtni palček
Število neizkoriščenih povabil: 30

Re: Izdelava pager-ja

OdgovorNapisal/-a Dave » 20 Feb 2018, 10:58

Okej, zdej mi je jasno, zakaj naprej ni nikoli šlo, haha :) Hvala @jvolk, sem ga dal sedaj v testni način in čakam kaj bo. Hvala :)

@arksi Gre za navaden TTL -> CMOS level shifter čip za prilagoditev nivojev. Se mi ni dalo ukvarjati s tranzistorji pa potem še invertiranjem itd. :)
Dave
 
Prispevkov: 57
Pridružen: 20 Jul 2016, 11:57
Zahvalil se je: 13 krat
Prejel zahvalo: 12 krat
Uporabnika povabil: forest70
Število neizkoriščenih povabil: 1

Re: Izdelava pager-ja

OdgovorNapisal/-a arksi » 20 Feb 2018, 13:44

Dave je napisal/-a:......@arksi Gre za navaden TTL -> CMOS level shifter čip za prilagoditev nivojev. Se mi ni dalo ukvarjati s tranzistorji pa potem še invertiranjem itd. :)


Kakšen čip si uporabil za prilagoditev nivojev?
arksi
 
Prispevkov: 411
Pridružen: 21 Jan 2015, 07:01
Kraj: Dolenjska
Zahvalil se je: 477 krat
Prejel zahvalo: 75 krat
Uporabnika povabil: gumby
Število neizkoriščenih povabil: 10

Re: Izdelava pager-ja

OdgovorNapisal/-a Dave » 20 Feb 2018, 17:42

arksi je napisal/-a:
Dave je napisal/-a:......@arksi Gre za navaden TTL -> CMOS level shifter čip za prilagoditev nivojev. Se mi ni dalo ukvarjati s tranzistorji pa potem še invertiranjem itd. :)


Kakšen čip si uporabil za prilagoditev nivojev?


Uporabil sem CD4504BE.

Glede samega dekodiranja... nevem kaj sem jaz zaznaval in kakšna verjetnost je, da sem dejansko na pinu zaznal isto sekvenco kot dejansko zgleda preamble... ampak stvar ne deluje... tako da očitno sem zaznaval nekaj kar je isto kot preamble ampak nadaljni biti se ne ujemamo z codewordi za naprej... tudi v testnem načinu ne, kjer naj bi prejel celotno sporočilo. Bo tole malo težje kot mi je delovalo...
Dave
 
Prispevkov: 57
Pridružen: 20 Jul 2016, 11:57
Zahvalil se je: 13 krat
Prejel zahvalo: 12 krat
Uporabnika povabil: forest70
Število neizkoriščenih povabil: 1

Re: Izdelava pager-ja

OdgovorNapisal/-a LiPo » 20 Feb 2018, 18:14

Super, da se premika.
Jaz sem dosedaj srečal več kot deset uporabnikov, ki želijo samo narediti tak posredovalnik sporočil.
Zakaj se ne zdruzite skupaj?

Ker sem občasno bil tudi na RECO centrih, sem malo potipal situacijo okoli tega.
Sistem je dorečen in ni v planu ničesar v smislu GSM SMS obveščanja.
Vzrok je v zanesljivosti obstoječega sistema. O tem je že pisal Dvolk.
Ko je frka ( primer žledoloma) lahko GSM sistem izpade. Obstoječi sistem pa
uporablja svoje odajnike in so ustrezno oskrbovani (agregat, ups).

LPG
Uporabniški avatar
LiPo
 
Prispevkov: 642
Pridružen: 04 Apr 2015, 16:30
Kraj: LJUBLJANA
Zahvalil se je: 21 krat
Prejel zahvalo: 77 krat
Uporabnika povabil: cimabella
Število neizkoriščenih povabil: 15

Re: Izdelava pager-ja

OdgovorNapisal/-a jvolk » 20 Feb 2018, 18:22

Dave, lahko s čim zajameš signal, ki ga dobiš, oz ga spraviš v kako obliko, da jo lahko vidimo?
Uporabniški avatar
jvolk
 
Prispevkov: 148
Pridružen: 12 Jan 2015, 12:17
Kraj: Divača
Zahvalil se je: 2 krat
Prejel zahvalo: 102 krat
Uporabnika povabil: Vrtni palček
Število neizkoriščenih povabil: 30

Re: Izdelava pager-ja

OdgovorNapisal/-a Dave » 20 Feb 2018, 19:01

jvolk je napisal/-a:Dave, lahko s čim zajameš signal, ki ga dobiš, oz ga spraviš v kako obliko, da jo lahko vidimo?


Bi se moral pozanimati na faksu, če imajo morda kakšen osciloskop z možnostjo logiranja signala, da bi ga lahko prikazal, bom povprašal jutri pri asistentu.
Se bom danes lotil vzorčenja malo drugače, da vidimo če bo kaj razlike.

Imam pa eno vprašanje... Nekaj postov nazaj si omenjal, da pozivnik v testnem načinu sporočila posreduje na UART pin, ki se nahaja pri vibri.
Jaz sicer signal jemljem iz pinov, ki so nad baterijo in ne nad vibro. Lahko kdo res potrdi, da tudi sem pride kompletno sporočilo v obliki stopničastega signala in da
ta pin slučajno ni namenjen čemu drugemu? Nekje zgoraj so sicer sheme tega pozivnika ampak si ne znam razložiti vsega.

Slika
Dave
 
Prispevkov: 57
Pridružen: 20 Jul 2016, 11:57
Zahvalil se je: 13 krat
Prejel zahvalo: 12 krat
Uporabnika povabil: forest70
Število neizkoriščenih povabil: 1

Re: Izdelava pager-ja

OdgovorNapisal/-a arksi » 20 Feb 2018, 20:41

Dave je napisal/-a:.........Bi se moral pozanimati na faksu, če imajo morda kakšen osciloskop z možnostjo logiranja signala, da bi ga lahko prikazal, bom povprašal jutri pri asistentu.
Se bom danes lotil vzorčenja malo drugače, da vidimo če bo kaj razlike..........


Dave, če hočeš "poceni" analizirati digitalni signal potem nabavi nekaj takega ali pa tega.
Instaliraj si software od tukaj in že lahko spremlaš osemkanalno dogajanje signalov.
Seveda, lahko uporabiš pa tudi osciloskop.

Dave je napisal/-a:......Imam pa eno vprašanje... Nekaj postov nazaj si omenjal, da pozivnik v testnem načinu sporočila posreduje na UART pin, ki se nahaja pri vibri.
Jaz sicer signal jemljem iz pinov, ki so nad baterijo in ne nad vibro. Lahko kdo res potrdi, da tudi sem pride kompletno sporočilo v obliki stopničastega signala in da
ta pin slučajno ni namenjen čemu drugemu? Nekje zgoraj so sicer sheme tega pozivnika ampak si ne znam razložiti vsega......


Ta pin je že pravi. Ampak na njem se pojavi nedekodirano sporočilo, ki ga moraš ti potem iz rafala enic in nul izloščiti posamezne ASCII znake, ter RIC-e, pa mogoče še kaj.
Če imaš možnost dobiti RF generator, ki ga nastaviš na oddajno frekvenco 173.250MhZ in v to frekvenco moduliraš kvadratni signal frekvence 600Hz, potem lahko na tem pinu, na pozivniku, z osciloskopom gledaš pravokotni signal frekvence 600Hz.

Spodaj je uart komunikacija, ki služi programiranju pozivnika in tudi za sprejem vseh sporočil, ki jih je pozivnik sprejel. Vsakič, ko pozivnik sprejme sporočilo ga pošlje na uart. Tu, na uartu pa je signal že dekodiran v ASCII formatu in ne potrebuješ nič več dekodiranja. Sporočila lahko bereš na terminalskem programu (naprimer tega, ki je delo slovenskega avtorja).

O tem sem že nakaj pisal ne drugem forumu. Tukaj imaš tudi razpored pinov (uart -> Rx-Tx) na spodnji strani pozivnika.
Od leve proti desni se sledijo pini: +pol, Rx, Tx, gnd, gnd.
arksi
 
Prispevkov: 411
Pridružen: 21 Jan 2015, 07:01
Kraj: Dolenjska
Zahvalil se je: 477 krat
Prejel zahvalo: 75 krat
Uporabnika povabil: gumby
Število neizkoriščenih povabil: 10

Re: Izdelava pager-ja

OdgovorNapisal/-a Dave » 20 Feb 2018, 20:52

...
arksi je napisal/-a:Ta pin je že pravi. Ampak na njem se pojavi nedekodirano sporočilo, ki ga moraš ti potem iz rafala enic in nul izloščiti posamezne ASCII znake, ter RIC-e, pa mogoče še kaj.
Če imaš možnost dobiti RF generator, ki ga nastaviš na oddajno frekvenco 173.250MhZ in v to frekvenco moduliraš kvadratni signal frekvence 600Hz, potem lahko na tem pinu, na pozivniku, z osciloskopom gledaš pravokotni signal frekvence 600Hz. ...


Sem nekaj podobnega že naročil na Aliexpress-u 2 dni nazaj, trenutno pa nimam druge opcije kot kak osciloskop na faksu.

Te enice in nule poizkušam izluščiti in nevem več kaj bi lahko bilo narobe s kodo zato sem začel dvomiti, de je pin dejansko pravi, haha. :D

Poizkušam trenutno še z malo drugačnim pristopom in javim jutri, bom danes čez noč pustil da teče zadeva. Nimam pa trenutno nič na zalogi, da bi lahko naredil oddajnik, tako da sem odvisen
od dejanskih poslanih sporočil.
Dave
 
Prispevkov: 57
Pridružen: 20 Jul 2016, 11:57
Zahvalil se je: 13 krat
Prejel zahvalo: 12 krat
Uporabnika povabil: forest70
Število neizkoriščenih povabil: 1

Re: Izdelava pager-ja

OdgovorNapisal/-a arksi » 20 Feb 2018, 21:13

Dave je napisal/-a:............. Nimam pa trenutno nič na zalogi, da bi lahko naredil oddajnik, tako da sem odvisen
od dejanskih poslanih sporočil.


Ah, Dave, pa ne moreš tako. Če boš čakal pocsag sporočila, ne boš prišel nikamor. Enkrat je sporočil več, drugič manj, ali pa kakšen dan tudi nič.

Moj predlog je tak. Enkrat sem o tem že pisal, pa ti bom še enkrat. Naredi po teh navodilih. Tukaj je projekt avtorja, ki je naredil z Arduino encoder in dekoder. Potem vzemi eno Arduino Nano platko in jo sprogramiraj s tem programom (avr pocsag transcode m328 ATMEGA328 based POCSAG transcoder - HEX). Lahko ti jo tudi jaz. Na izhodu A5 (port C5) Arduino Nano platke dobiš kodiran pocsag signal (enke in nule). Pozivnik potem za nekaj časa, dokler ne sprogramiraš dekodiranja, odstrani iz projekta in uporabi omenjen pocsag signal iz porta C5 in kmalu boš videl, kaj sprejemaš.

Ko boš enkrat dekodiral signal na mizi iz Arduino Nano platke, potem se pa naprej igraj s pozivnikom.


p.s. daj slike prilepi na forum, da bodo ostale za nadaljne rodove ;-)......
Zadnjič spremenil arksi, dne 20 Feb 2018, 21:23, skupaj popravljeno 2 krat.
arksi
 
Prispevkov: 411
Pridružen: 21 Jan 2015, 07:01
Kraj: Dolenjska
Zahvalil se je: 477 krat
Prejel zahvalo: 75 krat
Uporabnika povabil: gumby
Število neizkoriščenih povabil: 10

Re: Izdelava pager-ja

OdgovorNapisal/-a arksi » 20 Feb 2018, 21:19

LiPo je napisal/-a:Super, da se premika.
Jaz sem dosedaj srečal več kot deset uporabnikov, ki želijo samo narediti tak posredovalnik sporočil.
Zakaj se ne zdruzite skupaj?................


In kje so ti ljudje???
Jaz sem že pred časom pisal tule, pa ni bilo kakšnega "velikega interesa".
Potem sem projekt predstavil še tukaj, pa spet ni bilo nobenega zanimanja, da bi skupaj kaj "sčarali".
arksi
 
Prispevkov: 411
Pridružen: 21 Jan 2015, 07:01
Kraj: Dolenjska
Zahvalil se je: 477 krat
Prejel zahvalo: 75 krat
Uporabnika povabil: gumby
Število neizkoriščenih povabil: 10

Re: Izdelava pager-ja

OdgovorNapisal/-a Dave » 20 Feb 2018, 21:46

Ma sporočil je dnevno dosti, tako da čakanje ni ravno problem, načeloma jih je vsaj enih 5 na uro minimalno, včasih več - če spremljaš statistiko na SPIN-u/intervencije.net.
Dave
 
Prispevkov: 57
Pridružen: 20 Jul 2016, 11:57
Zahvalil se je: 13 krat
Prejel zahvalo: 12 krat
Uporabnika povabil: forest70
Število neizkoriščenih povabil: 1

Re: Izdelava pager-ja

OdgovorNapisal/-a Dave » 20 Feb 2018, 23:55

Mi je pa zelo sumljiv tale out pin... Frekvenca 173.25MHz je zelo specifična (vsaj meni se zdi), tako, da bi moral večinoma out pin biti skos na logičnem nivoju 0, nekih motenj nebi smelo biti, ali pač?

Problem je, da je na tem pinu non-stop nek signal, sem ravnokar meril čase pulzov s pulseIn() funkcijo in mi je non-stop vračalo rezultate od 4us do 500us, večinoma okoli 120us do 240us... Kot sem že rekel, če je pin 3 res izhod demodulatorja, do tega ja ne bi smelo prihajati? Ali pač in si stvar razlagam narobe? Pri 1200 bitih/s je čas prenosa enega bita 833us. Signal na tej "liniji" ja ne bi smel tako skakati?
Dave
 
Prispevkov: 57
Pridružen: 20 Jul 2016, 11:57
Zahvalil se je: 13 krat
Prejel zahvalo: 12 krat
Uporabnika povabil: forest70
Število neizkoriščenih povabil: 1

Re: Izdelava pager-ja

OdgovorNapisal/-a Dave » 21 Feb 2018, 00:21

Dave je napisal/-a:Mi je pa zelo sumljiv tale out pin... Frekvenca 173.25MHz je zelo specifična (vsaj meni se zdi), tako, da bi moral večinoma out pin biti skos na logičnem nivoju 0, nekih motenj nebi smelo biti, ali pač?

Problem je, da je na tem pinu non-stop nek signal, sem ravnokar meril čase pulzov s pulseIn() funkcijo in mi je non-stop vračalo rezultate od 4us do 500us, večinoma okoli 120us do 240us... Kot sem že rekel, če je pin 3 res izhod demodulatorja, do tega ja ne bi smelo prihajati? Ali pač in si stvar razlagam narobe? Pri 1200 bitih/s je čas prenosa enega bita 833us. Signal na tej "liniji" ja ne bi smel tako skakati?


Pač glede na priloženo shemo in datasheet, tretji pin dejansko je DO (data output) čipa UA2080H ampak ja...
Dave
 
Prispevkov: 57
Pridružen: 20 Jul 2016, 11:57
Zahvalil se je: 13 krat
Prejel zahvalo: 12 krat
Uporabnika povabil: forest70
Število neizkoriščenih povabil: 1

Re: Izdelava pager-ja

OdgovorNapisal/-a arksi » 21 Feb 2018, 09:26

No, moram reči, da se s tem izhodom na pozivniku nikoli nisem še prav preveč ukvarjal. Kakše amplitude pa so omenjeni signali? A si prepričan, da je sprejemnik vedno vklopljen, lahko, da so samo motnje.
Bo treba na pomoč priklicati Mirkota (S51KM), on bo zagotovo vedel povedati kaj več o izhodu.

jvolk je napisal/-a:Se ne vrne v normalno delovanje, gre v testni način. Lahko pa da je tudi odvisno od firmware kako se obnaša..........


Tole sem jaz poizkusil. Sedaj je pozivnik že dva dni v testnem načinu, ampak ni sprejel nobenega sporočila. Mislim pa, da bi kakšnega moral, ker je bilo kar nekaj pozivov. Zgleda, da pri meni tole ne deluje.
arksi
 
Prispevkov: 411
Pridružen: 21 Jan 2015, 07:01
Kraj: Dolenjska
Zahvalil se je: 477 krat
Prejel zahvalo: 75 krat
Uporabnika povabil: gumby
Število neizkoriščenih povabil: 10

Re: Izdelava pager-ja

OdgovorNapisal/-a Dave » 21 Feb 2018, 12:13

V normalnem načinu sprejemaš na tem pinu sporočila ali si testiral samo na svojem NRX1 modulu od Radiometrixa, če se prav spominjam?
Dave
 
Prispevkov: 57
Pridružen: 20 Jul 2016, 11:57
Zahvalil se je: 13 krat
Prejel zahvalo: 12 krat
Uporabnika povabil: forest70
Število neizkoriščenih povabil: 1

Re: Izdelava pager-ja

OdgovorNapisal/-a arksi » 21 Feb 2018, 12:54

Sporočila brez problema berem z NRX1 modulom od Radiometrixa. Na tem pinu, tam kjer ga sedaj bereš ti, še nisem poizkušal.
Sem pa gledal kako je Mirko Naglič z osciloskopom opazoval kvadratni signal na tem pinu, takrat ko je nastavljal pozivnik. Signal je oddajal z RF oddajnikom (Marconi) na 173.250Mhz in dodal v modulacijo kvadratni signal frekvence 600Hz.

Iz pozivnika sem bral pozive samo na uart priključku spodaj in jih prikazoval na terminalskem oknu. Hitrost prenosa na terminal je bila 9600b/s.
arksi
 
Prispevkov: 411
Pridružen: 21 Jan 2015, 07:01
Kraj: Dolenjska
Zahvalil se je: 477 krat
Prejel zahvalo: 75 krat
Uporabnika povabil: gumby
Število neizkoriščenih povabil: 10

Re: Izdelava pager-ja

OdgovorNapisal/-a Dave » 21 Feb 2018, 13:17

A lahko poizkusiš brati še na tem pinu kot sedaj jaz poizkušam in javiš? Mislim da ta pin ni to kar naj bi bil.
Dave
 
Prispevkov: 57
Pridružen: 20 Jul 2016, 11:57
Zahvalil se je: 13 krat
Prejel zahvalo: 12 krat
Uporabnika povabil: forest70
Število neizkoriščenih povabil: 1

Re: Izdelava pager-ja

OdgovorNapisal/-a arksi » 21 Feb 2018, 21:15

Nimam pri roki nič, da bi nekako dvignil signal in ga dekodiral.
Sem pa razdrl pozivnik in z osciloskopom pomeril. Kaže res tako kot praviš. Skozi skačejo ene motnje na tem pinu. Tudi, ko vklopim miniaturni oddajnik in oddajam kvadratni signal z osciloskopom ne zaznam nič. Tudi jaz ne vem kako deluje tole vse skupaj. Pozivnik sem dal tudi v servisni način, ampak ni nič bolše. Meril direktno na pinu 3, nič drugače. Dal sondo X10 in ni nič drugače.
Ampak pozivnik pa sprejme sporočilo......

David, predlagam, da jemlješ signal od kakšnega bolj zaneslivega sprejemnika, ker tole nekam čudno deluje, ali pa mi ne znamo uporabiti.
Kot sem rekel, mogoče bo pa Mirko kaj povedal kako in kaj.
arksi
 
Prispevkov: 411
Pridružen: 21 Jan 2015, 07:01
Kraj: Dolenjska
Zahvalil se je: 477 krat
Prejel zahvalo: 75 krat
Uporabnika povabil: gumby
Število neizkoriščenih povabil: 10

Prejšnja

Vrni se na Elektronika za začetnike

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost