Stopniški avtomat CRM-42

V tem delu bomo začetnikom milostno odpuščali vse grehe in jim pomagali, da svoje prve projekte pripeljejo do uspešnega konca

Stopniški avtomat CRM-42

OdgovorNapisal/-a andrejj » 18 Avg 2016, 16:34

Imam avtomat in za mene preveč traja prižgan luč Približno 30 sekund.Ima za čas nastavitev trimer 500k5.Tako piše na trimer.Rad bi zmanjšal čas.Ne vem ali dam večjo upornost ali manjšo.Rabim za signalni zvonec.
Uporabniški avatar
andrejj
 
Prispevkov: 741
Pridružen: 18 Jan 2015, 22:05
Kraj: 8232 Šentrupert
Zahvalil se je: 108 krat
Prejel zahvalo: 56 krat
Uporabnika povabil: forest70
Število neizkoriščenih povabil: 12

Re: Stopniški avtomat CRM-42

OdgovorNapisal/-a Nace » 18 Avg 2016, 19:26

Ta avtomat ima minimalni čas 30s in max 10min. kot sem videl v pdf. Lahko da ima trimer v seriji še kakšen upor in probaj tega zmanjšat.
Lp Nace
Nace
 
Prispevkov: 260
Pridružen: 19 Jan 2015, 09:59
Kraj: Zagorje ob Savi
Zahvalil se je: 204 krat
Prejel zahvalo: 18 krat
Uporabnika povabil: s56rga
Število neizkoriščenih povabil: 6

Re: Stopniški avtomat CRM-42

OdgovorNapisal/-a lojzek » 19 Avg 2016, 13:03

Skoraj gotovo ima notri nek oscilator in digitalni (binarni) števec/delilnik. Lahko povečaš hitrost oscilatorja ali pa uoprabiš drug izhod (ki se hitreje preklopi) na delilnem čipu?
lojzek
 
Prispevkov: 97
Pridružen: 25 Feb 2015, 14:18
Zahvalil se je: 0 krat
Prejel zahvalo: 15 krat
Uporabnika povabil: Proteus
Število neizkoriščenih povabil: 1

Re: Stopniški avtomat CRM-42

OdgovorNapisal/-a andrejj » 17 Feb 2017, 17:29

Po dolgem času sem poskusil z uporom in še vedno enako 30 sekund.Pogledal sem čip in je MCHC908QY2CDWE.Ki pa ne poznam,mogoče bi na oscilator dodal upor ali drugače?
Uporabniški avatar
andrejj
 
Prispevkov: 741
Pridružen: 18 Jan 2015, 22:05
Kraj: 8232 Šentrupert
Zahvalil se je: 108 krat
Prejel zahvalo: 56 krat
Uporabnika povabil: forest70
Število neizkoriščenih povabil: 12

Re: Stopniški avtomat CRM-42

OdgovorNapisal/-a Iztok » 17 Feb 2017, 23:29

MCHC908QY2CDWE je mikrokontroler z analognim vhodom. Če je potenciometer vezan direkt nanj kot delilnik napetosti nimaš veliko možnosti za predelavo. Poglej, če je na katero od krajnih nogic potenciometra vezan kakšen upor.
Uporabniški avatar
Iztok
 
Prispevkov: 1077
Pridružen: 04 Feb 2015, 02:00
Kraj: LJ
Zahvalil se je: 216 krat
Prejel zahvalo: 212 krat
Uporabnika povabil: Proteus
Število neizkoriščenih povabil: 41

Re: Stopniški avtomat CRM-42

OdgovorNapisal/-a andrejj » 18 Feb 2017, 08:28

Bom pogledal če je.
Uporabniški avatar
andrejj
 
Prispevkov: 741
Pridružen: 18 Jan 2015, 22:05
Kraj: 8232 Šentrupert
Zahvalil se je: 108 krat
Prejel zahvalo: 56 krat
Uporabnika povabil: forest70
Število neizkoriščenih povabil: 12


Vrni se na Elektronika za začetnike

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost