sprintf težava

Moderator: tilz0R

sprintf težava

OdgovorNapisal/-a SimonS » 25 Dec 2017, 16:48

Po dolllgih letih sem se lotil programirati, pa sem (poleg ostalega) naletel na težavo pri izpisu
Koda: Izberi vse
sprintf(izpis,"T:%.1f%cC V:%.1f%s",ttemp,DISP,tvlaga,"%  ");
LCD_puts(izpis);

ttemp in tvlaga so tipa float. DISP pa ima vrednost 223 kar predstavlja simbol za stopinje
Vrednosti izpisa so pravilne, le da namesto "." izpiše poln kvadratek
Nekako tako:
Koda: Izberi vse
T:22█7°C V:50█3%
SimonS
 
Prispevkov: 1249
Pridružen: 19 Jan 2015, 19:08
Kraj: Kobarid
Zahvalil se je: 162 krat
Prejel zahvalo: 203 krat
Uporabnika povabil: mucek
Število neizkoriščenih povabil: 23

Re: sprintf težava

OdgovorNapisal/-a VolkD » 25 Dec 2017, 17:04

:_think Poskusi zamenjat LCD.

Ali pa mogoče lažje, pošlji ta izpis preko uarta na kak terminalski program.
Dokler bodo ljudje mislili, da živali ne čutijo bolečine, bodo živali čutile, da ljudje ne mislijowww.S5tech.net
Uporabniški avatar
VolkD
Administratorji strani
 
Prispevkov: 22363
Pridružen: 29 Dec 2014, 19:49
Kraj: Kačiče (Divača)
Zahvalil se je: 4100 krat
Prejel zahvalo: 3099 krat
Uporabnika povabil: Vrtni palček
Število neizkoriščenih povabil: 255

Re: sprintf težava

OdgovorNapisal/-a DusanK » 25 Dec 2017, 19:01

Kakšen je izpis, če %.1f nadomestiš z %g ?
Največji čar - električar
Uporabniški avatar
DusanK
 
Prispevkov: 1888
Pridružen: 18 Jan 2015, 00:43
Kraj: Medvode
Zahvalil se je: 495 krat
Prejel zahvalo: 864 krat
Uporabnika povabil: VolkD
Število neizkoriščenih povabil: 143

Re: sprintf težava

OdgovorNapisal/-a mujo » 25 Dec 2017, 20:11

Kaj se zgodi, če poskusiš izpisati samo piko?
Torej brez sprintf kolobocije.
mujo
 
Prispevkov: 677
Pridružen: 21 Jan 2015, 09:50
Kraj: MB
Zahvalil se je: 0 krat
Prejel zahvalo: 141 krat
Uporabnika povabil: VolkD
Število neizkoriščenih povabil: 17


Vrni se na C in sorodni jeziki

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost