sprintf težava

Moderator: tilz0R

sprintf težava

OdgovorNapisal/-a SimonS » 25 Dec 2017, 17:48

Po dolllgih letih sem se lotil programirati, pa sem (poleg ostalega) naletel na težavo pri izpisu
Koda: Izberi vse
sprintf(izpis,"T:%.1f%cC V:%.1f%s",ttemp,DISP,tvlaga,"%  ");
LCD_puts(izpis);

ttemp in tvlaga so tipa float. DISP pa ima vrednost 223 kar predstavlja simbol za stopinje
Vrednosti izpisa so pravilne, le da namesto "." izpiše poln kvadratek
Nekako tako:
Koda: Izberi vse
T:22█7°C V:50█3%
SimonS
 
Prispevkov: 1397
Pridružen: 19 Jan 2015, 20:08
Kraj: Kobarid
Zahvalil se je: 181 krat
Prejel zahvalo: 226 krat
Uporabnika povabil: mucek
Število neizkoriščenih povabil: 24

Re: sprintf težava

OdgovorNapisal/-a VolkD » 25 Dec 2017, 18:04

:_think Poskusi zamenjat LCD.

Ali pa mogoče lažje, pošlji ta izpis preko uarta na kak terminalski program.
Dokler bodo ljudje mislili, da živali ne čutijo bolečine, bodo živali čutile, da ljudje ne mislijowww.S5tech.net
Uporabniški avatar
VolkD
Administratorji strani
 
Prispevkov: 24449
Pridružen: 29 Dec 2014, 20:49
Kraj: Kačiče (Divača)
Zahvalil se je: 4525 krat
Prejel zahvalo: 3336 krat
Uporabnika povabil: Vrtni palček
Število neizkoriščenih povabil: 255

Re: sprintf težava

OdgovorNapisal/-a DusanK » 25 Dec 2017, 20:01

Kakšen je izpis, če %.1f nadomestiš z %g ?
Največji čar - električar
Uporabniški avatar
DusanK
 
Prispevkov: 2056
Pridružen: 18 Jan 2015, 01:43
Kraj: Medvode
Zahvalil se je: 541 krat
Prejel zahvalo: 959 krat
Uporabnika povabil: VolkD
Število neizkoriščenih povabil: 161

Re: sprintf težava

OdgovorNapisal/-a mujo » 25 Dec 2017, 21:11

Kaj se zgodi, če poskusiš izpisati samo piko?
Torej brez sprintf kolobocije.
mujo
 
Prispevkov: 705
Pridružen: 21 Jan 2015, 10:50
Kraj: MB
Zahvalil se je: 0 krat
Prejel zahvalo: 144 krat
Uporabnika povabil: VolkD
Število neizkoriščenih povabil: 17


Vrni se na C in sorodni jeziki

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost