Moderator: tilz0R
mucek je napisal/-a:Podpisem pod Volka!
jmivsek je napisal/-a:Če se maline ne nahajajo za NAT, je stari dobri VNC najboljši za grafični dostop na daljavo.
Protoncek je napisal/-a:Tale rustdesk deluje zelo dobro, edina omejitev je, kot vidim 3 naprave kot unattended access, kar zna biti hitro premalo. Že zame je to no-go, ker imam več kot 3 tablice.
Vprašanje je tudi, kako (če sploh) preverjajo ali si home user ali profi… da se ne bi zgodilo kot pri TV, ko ti kar naenkrat ne dela več… (no, hitra rešitev sicer obstaja: menjava MAC naslova)
VolkD je napisal/-a:Ne biti zajedljiv. Vsi smo ti odsvetovali teamviewerja. Tudi predlogi kaj uporabi so bili. Zadeva je torej čisto znotraj teme. Je pa povsem mogoče, da ti odgovori niso všeč.
VolkD je napisal/-a:Ne vem kaj bi ti hotel ( verjetno tudi ti ne), jaz sem ti ponudil AnyDesk je free in nima kup omejitev. Dela tekoče in brez problemov.
VolkD je napisal/-a:... Že kar nekaj časa uporabljam AnyDesk. ...
yacksy je napisal/-a:... @Jakey - a si siguren, da potrebuješ dostop do grafičnega vmesnika ali ti je dovolj dostop do konzole oz. terminala? Ker pri Linux-u je po mojem vedenju (ki zna biti, da ne čisto posodobljeno) oddaljen dostop do grafičnega vmesnika ena velika žalost (v primerjavi z Microsoft-ovim RDP-jem), oddaljen dostop do konzole oz. terminala (SSH) pa je vrhunska zadeva ...
jmivsek je napisal/-a:Če se maline ne nahajajo za NAT, je stari dobri VNC najboljši za grafični dostop na daljavo. Raspbian/Raspberry OS ima dogovor s firmo RealVNC za zastonj RealVNC Server na malinah, RealVNC Client je pa tako ali tako zastonj. Plačljivi RealVNC ima napram odprtokodnim VNCjem nekaj prednosti, kot je boljši prenos slike, enkripcija itd.
sundancer je napisal/-a:Poglejte si https://rustdesk.com/
Gre za open source alternativo TeamViewerju, ki omogoča tudi self hosted postavitev relay strežnika.
yacksy je napisal/-a:čeprav sem mnenja, da GUI na malini nima kaj iskat, sam se držim "headless namestitev" in oddaljenega dostopa preko SSH
jmivsek je napisal/-a:yacksy je napisal/-a:čeprav sem mnenja, da GUI na malini nima kaj iskat, sam se držim "headless namestitev" in oddaljenega dostopa preko SSH
Torej bi rad SSH na daljavo in da gre prek NAT kot TeamViewer in podobni?
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost