Napisal/-a Kroko » 15 Dec 2021, 09:41
Tule je moja koda s katero bomo danes začeli.
Gre za VSCode projekt, pa bom malo razložil kaj je kaj.
V zipu je projektna mapa, v kateri so vse naše datoteke.
.pio - tu notri so začasne datoteke in prevedeni program. To mapo pred arhiviranjem/pošiljanjem pobričemo, saj se vedno ustvari nova, ko projekt prevedemo. Če to bobrišemo pomeni, da smo naredili "Clean"-
.vscode - tu notri so nastavitve za VS code. Nekatere se generirajo avtomatsko, nekatere pa so "naše" Konkretno v temu zipu je moja "tasks.json" v kateri imam prilagojeno, kako delujejo buld, upload, debug in monitor taski. Privzeto delovanje (brez te datoteke) je vsaj zame skoraj neuporabno. To datoteko si vedno skopiram v vsak nov projekt!!!
include - mapa za .h datoteke. tega zaenkrat ne uporabljamo
lib - mapa za knjižnice. tega zaenkrat ne uporabljamo
src - mapa za vso našo kodo. Staro .ino datoteko sem preimenoval v .txt saj imam v njej "projektno dobumentacijo"
test - mapa za teste. tega zaenkrat ne uporabljamo
.gitignore - pomembno, če projekt shranjujemo v git repozitorij. Tega mi ne uporabljamo.
platformio.ini - nastavitve projekta. Zelo pomembno, o temu bomo kakšno rekli v živo
workspace.code-workspace - moja workspace datoteka. V VSCode imamo lahko naenkrat odprtih več projektov. Temu se reče workspace. V tej tatoteki je zapisano, kateri projekti se skupaj odpirajo. Dokler ni projekt res zelo obsežen tega ne maram. Zato imam workspace datoteko kar v projektnni mapi in kaže samo na ta projekt (se lahko pogleda, kaj je notri z notepadom). To datoteko jaz kopiram v vsak nov projekt. Dvoklik s miško na to datoteko mi podpre VSCode in projekt v tej mapi.
Projekt odprite, preverite "Build", preverite "Upload", preverite "Clean", preverite "Serial Monitor". Ti taski imajo ikonice kljukica, puščica, smetnjak, vtikač.
Včasih se zgodi, da arduino zmrzne - takrat pomaga izklop usb kabla in ponoven priklop.
Včasih se zgodi, da prevajanje javi neko čudno napako. Takrat pomaga "Clean".
Če ima kdo težave naj jih reši čimprej. Jaz sem vedno na voljo za pomoč. Pa tudi nekaj časa pred 20:00 bom že na meetingu.
Nimate dovoljenj za ogled prilog tega prispevka.
http://www.planet-cnc.com Kroko was here!