Težave z TFT ekranom

Arduino je pojav za katerega bi težko rekli, da opisuje samo HW ali samo SW, zato mu tu namenajm poseben prostor.

Moderator: tilz0R

Težave z TFT ekranom

OdgovorNapisal/-a Kroko » 04 Okt 2019, 16:49

Zafrkavam se s TFT displayem.

Na ekrančku ni slike. Ko Arduinu pritisnem reset se slika pokaže, takšna, kot bi morala biti v tem času. Se pravi, da podatke pošiljam pravilno, se nekaj mi izklopi prikaz in je vse bele barve. Ugotovil sem še, da ekran postane bel v tistem trenutku, ko inicializiram DC in/ali CS pin.

S tem ekranom sem brez težav delal s STM32 boardom, tale Arduino pa me nekaj zeza. Sigurno sem nekaj pozabil samo kaj.

Program teče, na ekranu ni slike.
IMG_20191004_164502.jpg


Med uploadom firmwareta, ko je reset priključen (ali če sam sklenem reset na maso). Vidi se, da je ekran ves čas ko ni bilo slike v ozadju dobival pravo sliko ure.
IMG_20191004_164523.jpg


Vse ideje dobrodošle.
http://www.planet-cnc.com poskakuješ na eni nogi in žvižgaš alpske podoknice Kroko was here!
Uporabniški avatar
Kroko
 
Prispevkov: 4465
Pridružen: 14 Jan 2015, 12:12
Kraj: Ljubljana
Zahvalil se je: 646 krat
Prejel zahvalo: 1467 krat
Uporabnika povabil: Vrtni palček
Število neizkoriščenih povabil: 255

Re: Težave z TFT ekranom

OdgovorNapisal/-a damo » 04 Okt 2019, 18:06

Naredi napajanje displaya posebej, arduino je verjetno prešvoh, da bi napajal lcd.
Dobrga štromarja samo slab šnops strese.
damo
 
Prispevkov: 699
Pridružen: 18 Jan 2015, 08:18
Kraj: okolica KK
Zahvalil se je: 49 krat
Prejel zahvalo: 98 krat
Uporabnika povabil: s54mtb
Število neizkoriščenih povabil: 22

Re: Težave z TFT ekranom

OdgovorNapisal/-a Kroko » 04 Okt 2019, 19:08

Napajanje imam direktno iz usb. Poraba je 100mA
http://www.planet-cnc.com poskakuješ na eni nogi in žvižgaš alpske podoknice Kroko was here!
Uporabniški avatar
Kroko
 
Prispevkov: 4465
Pridružen: 14 Jan 2015, 12:12
Kraj: Ljubljana
Zahvalil se je: 646 krat
Prejel zahvalo: 1467 krat
Uporabnika povabil: Vrtni palček
Število neizkoriščenih povabil: 255

Re: Težave z TFT ekranom

OdgovorNapisal/-a Kroko » 04 Okt 2019, 21:02

Sem ravnokar ugotovil, da je kitajc uporabil 5V regulator, TFT pa je samo 3.3V. To bi lahko bil razlog.
Ima mogoče kdo 3.3V regulator v SOT-23-5 ohišju viška?
http://www.planet-cnc.com poskakuješ na eni nogi in žvižgaš alpske podoknice Kroko was here!
Uporabniški avatar
Kroko
 
Prispevkov: 4465
Pridružen: 14 Jan 2015, 12:12
Kraj: Ljubljana
Zahvalil se je: 646 krat
Prejel zahvalo: 1467 krat
Uporabnika povabil: Vrtni palček
Število neizkoriščenih povabil: 255

Re: Težave z TFT ekranom

OdgovorNapisal/-a VolkD » 04 Okt 2019, 21:25

Bo LP2890-3.3 ustrezal ?
Moja baza podatkov pravi, da jih imam kar nekaj.
Dokler bodo ljudje mislili, da živali ne čutijo bolečine, bodo živali čutile, da ljudje ne mislijowww.S5tech.net
Uporabniški avatar
VolkD
Administratorji strani
 
Prispevkov: 36141
Pridružen: 29 Dec 2014, 20:49
Kraj: Kačiče (Divača)
Zahvalil se je: 7254 krat
Prejel zahvalo: 4423 krat
Uporabnika povabil: Vrtni palček
Število neizkoriščenih povabil: 255

Re: Težave z TFT ekranom

OdgovorNapisal/-a Kroko » 04 Okt 2019, 21:27

LP2890-3.3 je samo 50mA kar zna biti premalo.
http://www.planet-cnc.com poskakuješ na eni nogi in žvižgaš alpske podoknice Kroko was here!
Uporabniški avatar
Kroko
 
Prispevkov: 4465
Pridružen: 14 Jan 2015, 12:12
Kraj: Ljubljana
Zahvalil se je: 646 krat
Prejel zahvalo: 1467 krat
Uporabnika povabil: Vrtni palček
Število neizkoriščenih povabil: 255

Re: Težave z TFT ekranom

OdgovorNapisal/-a VolkD » 04 Okt 2019, 21:29

Kaj pa LP2981A 33DBVT ?
Dokler bodo ljudje mislili, da živali ne čutijo bolečine, bodo živali čutile, da ljudje ne mislijowww.S5tech.net
Uporabniški avatar
VolkD
Administratorji strani
 
Prispevkov: 36141
Pridružen: 29 Dec 2014, 20:49
Kraj: Kačiče (Divača)
Zahvalil se je: 7254 krat
Prejel zahvalo: 4423 krat
Uporabnika povabil: Vrtni palček
Število neizkoriščenih povabil: 255

Re: Težave z TFT ekranom

OdgovorNapisal/-a Kroko » 05 Okt 2019, 00:23

100mA. To bi bilo verjetno dovolj.
Ampak sem že naročil pravega in ga dobim v ponedeljek. Hvala vseeno.
http://www.planet-cnc.com poskakuješ na eni nogi in žvižgaš alpske podoknice Kroko was here!
Uporabniški avatar
Kroko
 
Prispevkov: 4465
Pridružen: 14 Jan 2015, 12:12
Kraj: Ljubljana
Zahvalil se je: 646 krat
Prejel zahvalo: 1467 krat
Uporabnika povabil: Vrtni palček
Število neizkoriščenih povabil: 255

Re: Težave z TFT ekranom

OdgovorNapisal/-a VolkD » 05 Okt 2019, 00:31

:_think Prideš na piknik in ga dobiš že jutri :)
Dokler bodo ljudje mislili, da živali ne čutijo bolečine, bodo živali čutile, da ljudje ne mislijowww.S5tech.net
Uporabniški avatar
VolkD
Administratorji strani
 
Prispevkov: 36141
Pridružen: 29 Dec 2014, 20:49
Kraj: Kačiče (Divača)
Zahvalil se je: 7254 krat
Prejel zahvalo: 4423 krat
Uporabnika povabil: Vrtni palček
Število neizkoriščenih povabil: 255

Re: Težave z TFT ekranom

OdgovorNapisal/-a Kroko » 05 Okt 2019, 00:48

To je res. Ampak poštni stroški bodo visoki :-)
Pa itak sem dal stvar na stran in delam druge stvari. Saj veš, kako to gre.
http://www.planet-cnc.com poskakuješ na eni nogi in žvižgaš alpske podoknice Kroko was here!
Uporabniški avatar
Kroko
 
Prispevkov: 4465
Pridružen: 14 Jan 2015, 12:12
Kraj: Ljubljana
Zahvalil se je: 646 krat
Prejel zahvalo: 1467 krat
Uporabnika povabil: Vrtni palček
Število neizkoriščenih povabil: 255

Re: Težave z TFT ekranom

OdgovorNapisal/-a VolkD » 05 Okt 2019, 00:52

Kroko je napisal/-a:To je res. Ampak poštni stroški bodo visoki :-)
Visoki, zanimivi in predvsem dobri :)
Dokler bodo ljudje mislili, da živali ne čutijo bolečine, bodo živali čutile, da ljudje ne mislijowww.S5tech.net
Uporabniški avatar
VolkD
Administratorji strani
 
Prispevkov: 36141
Pridružen: 29 Dec 2014, 20:49
Kraj: Kačiče (Divača)
Zahvalil se je: 7254 krat
Prejel zahvalo: 4423 krat
Uporabnika povabil: Vrtni palček
Število neizkoriščenih povabil: 255

Re: Težave z TFT ekranom

OdgovorNapisal/-a Kroko » 05 Okt 2019, 01:08

Ne želi si, da pridem in vam pojem pujsa. Eden tak manjši je ravno primeren zame.
http://www.planet-cnc.com poskakuješ na eni nogi in žvižgaš alpske podoknice Kroko was here!
Uporabniški avatar
Kroko
 
Prispevkov: 4465
Pridružen: 14 Jan 2015, 12:12
Kraj: Ljubljana
Zahvalil se je: 646 krat
Prejel zahvalo: 1467 krat
Uporabnika povabil: Vrtni palček
Število neizkoriščenih povabil: 255

Re: Težave z TFT ekranom

OdgovorNapisal/-a VolkD » 05 Okt 2019, 01:13

250 pujsev v vseh Brkinih se ti sedaj smeje :)
Dokler bodo ljudje mislili, da živali ne čutijo bolečine, bodo živali čutile, da ljudje ne mislijowww.S5tech.net
Uporabniški avatar
VolkD
Administratorji strani
 
Prispevkov: 36141
Pridružen: 29 Dec 2014, 20:49
Kraj: Kačiče (Divača)
Zahvalil se je: 7254 krat
Prejel zahvalo: 4423 krat
Uporabnika povabil: Vrtni palček
Število neizkoriščenih povabil: 255

Re: Težave z TFT ekranom

OdgovorNapisal/-a DusanK » 05 Okt 2019, 04:46

Smiling_pig.JPG
Smiling_pig.JPG (6.95 KiB) Videno 212 krat
Vir:Pujsja tržnica Amazon
Največji čar - električar
Uporabniški avatar
DusanK
 
Prispevkov: 3206
Pridružen: 18 Jan 2015, 01:43
Kraj: Medvode
Zahvalil se je: 1026 krat
Prejel zahvalo: 1741 krat
Uporabnika povabil: VolkD
Število neizkoriščenih povabil: 255

Re: Težave z TFT ekranom

OdgovorNapisal/-a DomenV » 05 Okt 2019, 13:32

1x sem imel podobne težave, TFT je naključno postal bel - to pomeni, da ni inicializiran. Težavo sem imel v prešibkem pull-up uporu na reset liniji TFTja.
lp, D
Uporabniški avatar
DomenV
 
Prispevkov: 339
Pridružen: 18 Jan 2015, 23:38
Kraj: Medvode
Zahvalil se je: 44 krat
Prejel zahvalo: 56 krat
Uporabnika povabil: s54mtb
Število neizkoriščenih povabil: 14

Re: Težave z TFT ekranom

OdgovorNapisal/-a Kroko » 09 Okt 2019, 13:02

Sem na arduinu zamenjal regulator za 3.3V in sedaj display dela.
http://www.planet-cnc.com poskakuješ na eni nogi in žvižgaš alpske podoknice Kroko was here!
Uporabniški avatar
Kroko
 
Prispevkov: 4465
Pridružen: 14 Jan 2015, 12:12
Kraj: Ljubljana
Zahvalil se je: 646 krat
Prejel zahvalo: 1467 krat
Uporabnika povabil: Vrtni palček
Število neizkoriščenih povabil: 255

Re: Težave z TFT ekranom

OdgovorNapisal/-a Kroko » 09 Okt 2019, 13:27

Zakaj hudiča ima originalen Micro 3.3V regulator, če se ga ne da nikakor uporabiti? En sam solder jumper (tako, kot je to rešil kitajc) bi omogočil 3.3V napajanje tako pa je na boardu povsem neuporabljen regulator. Brezveze,
Priponke
arduino-micro-schematic.pdf
(87.98 KiB) Prenešeno 29 krat
http://www.planet-cnc.com poskakuješ na eni nogi in žvižgaš alpske podoknice Kroko was here!
Uporabniški avatar
Kroko
 
Prispevkov: 4465
Pridružen: 14 Jan 2015, 12:12
Kraj: Ljubljana
Zahvalil se je: 646 krat
Prejel zahvalo: 1467 krat
Uporabnika povabil: Vrtni palček
Število neizkoriščenih povabil: 255

Re: Težave z TFT ekranom

OdgovorNapisal/-a gumby » 09 Okt 2019, 13:36

Arduino pač... ko bom velik, bom elektronik :P
my brain hurts
Uporabniški avatar
gumby
 
Prispevkov: 2409
Pridružen: 14 Jan 2015, 19:49
Kraj: Lendava
Zahvalil se je: 102 krat
Prejel zahvalo: 563 krat
Uporabnika povabil: Vrtni palček
Število neizkoriščenih povabil: 61


Vrni se na Arduino

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost