Katere kvalitetne klešče za RJ45 kupit

Internet, wi-fi, baby kontrola,...

Katere kvalitetne klešče za RJ45 kupit

OdgovorNapisal/-a Protoncek » 31 Okt 2024, 19:51

Imam (stare) klešče za RJ45, kupljene na bolhi (take, kot so na sliki). So sicer dolgo delale, a zadnje čase opažam, da občasno kakšnega konektorja ne naredijo dobro - predvsem se zgodi, da pina 4 in 5 nimata kontakta, ko parkrat ponovno stisnem je pa ok. Podroben pregled je ugotovil, da se konektor ravno na sredini malce zvije, ko ga stisnem - izgleda, da je zareza (na sliki obkroženo z belo) malce pregloboka. Če vmes (med konektor in kovino) vstavim "nekaj" je bolje.
Kakorkoli že, očitno bo treba nove klešče. Sicer jih ne rabim ne vem koliko hudo, ko pa rabim bi rad, da delajo, da ne bo še s tem težav. Ima kdo kakšne predloge? Namreč, te zadeve imajo cene od nekaj evrov do krepko preko 100.... kje se ustavit? Rad pa bi, da bi stiskale tudi "pass-through" tip konektorja. Če na koncu ne odreže ni panike, to lahko storim sam. Zaželjeno je, da imajo tudi 4P in 6P - tega je sicer res malo, se pa zgodi...
Priponke
klešče rj45.jpg
Uporabniški avatar
Protoncek

Kraj: Mengeš
Zahvalil se je: 785 krat
Prejel zahvalo: 972 krat
Uporabnika povabil: VolkD
Število neizkoriščenih povabil: 199

Re: Katere kvalitetne klešče za RJ45 kupit

OdgovorNapisal/-a s59ma » 31 Okt 2024, 20:13

Tele (20€). Pojdi si jih pogledat v trgovino!

Prav nekaj takšnega sem 3-4 leta nazaj kupil za cca US$16.50 (na AE) in sem zadovoljen z njimi.
Nič plastike (samo ročaji), kompaktne - kovinske, zato so kar težke (0.5kg+)!

Pri tvojih pa s cianokolom zalepi noter ploščico (npr. pločevina, vitroplast) v ustrezni debelini.
Na napakah se učimo (pametni se na tujih).
s59ma

Kraj: Medvode
Zahvalil se je: 49 krat
Prejel zahvalo: 182 krat
Uporabnika povabil: mirkatmir
Število neizkoriščenih povabil: 18

OdgovorNapisal/-a Protoncek » 31 Okt 2024, 20:52

s59ma je napisal/-a:Tele (20€). Pojdi si jih pogledat v trgovino!

Prav nekaj takšnega sem 3-4 leta nazaj kupil za cca US$16.50 (na AE) in sem zadovoljen z njimi.
Nič plastike (samo ročaji), kompaktne - kovinske, zato so kar težke (0.5kg+)!

Pri tvojih pa s cianokolom zalepi noter ploščico (npr. pločevina, vitroplast) v ustrezni debelini.

Ja, zaenkrat sem res zalepil kos plastike in je bolje. Sreči vedno narejen kabel stestiram, preden ga vklopim (posledice praktičnih izkušenj…).
Bom si pa ogledal še tele z linka, za tak denar itak ni dosti za razmišljat, če so dobre. Hvala!
Uporabniški avatar
Protoncek

Kraj: Mengeš
Zahvalil se je: 785 krat
Prejel zahvalo: 972 krat
Uporabnika povabil: VolkD
Število neizkoriščenih povabil: 199

OdgovorNapisal/-a yacksy » 01 Nov 2024, 09:16

Tele sem pred časom kupil na AliExpress-u in so hudičevo podobne tistim v IC-ju (par postov nazaj) in tudi Knipex-ovim, ki sem jih kupil kar nekaj let nazaj za dobrih 100 EUR. Skratka, tovrsten dizajn klešč se mi zdi OK, sem RJ-45 konektorjev s svojimi kleščami stisnil že ohoho praktično brez reklamacij.
yacksy

Zahvalil se je: 1750 krat
Prejel zahvalo: 323 krat
Uporabnika povabil: s54mtb
Število neizkoriščenih povabil: 255

OdgovorNapisal/-a s59ma » 01 Nov 2024, 14:14

Mogoče samo še eno opozorilo: tovrstne klešče delajo v različnih variantah: kot 10p ali kot 8p (govorim o srednjem delu, ki zatisne RJ-45).
- klešče 10p sicer stisnejo oba konektorja: 8p in 10p, vendar pri 8p konektorjih deformirajo plastiko! (sam sem svoje klešče zato podrl in z Dremlom previdno odbrusil zunanja zobca, da se ne zarineta v plastično telo konektorja). POZOR - sestavljanje klešč nazaj je kar zabavno opravilo :_CR
- klešče 8p ne zatisnejo zunanjih pinov pri 10p konektorjih, vendar: kolikokrat ste (v praksi) rabili 10p konektorje???

Moje osebno mnenje: bolje imeti dobre 4p/6p/8p klešče, kot "univerzalnejše" 4p/6p/8p/10p, ki pa žal deformirajo (zelo velikokrat uporabljane) 8p konektorje...
Na napakah se učimo (pametni se na tujih).
s59ma

Kraj: Medvode
Zahvalil se je: 49 krat
Prejel zahvalo: 182 krat
Uporabnika povabil: mirkatmir
Število neizkoriščenih povabil: 18

OdgovorNapisal/-a EL84 » 02 Nov 2024, 19:34

Jaz sem jih kupil pred par leti v LE- Tehnika v Kranju. Niso bile poceni, so pa odlične.
EL84

Kraj: Škofja Loka
Zahvalil se je: 117 krat
Prejel zahvalo: 159 krat
Uporabnika povabil: gumby
Število neizkoriščenih povabil: 15

Vrni se na Komunikacije

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov