Synology reverse proxy - poddomena neha delat

Internet, wi-fi, baby kontrola,...

Synology reverse proxy - poddomena neha delat

OdgovorNapisal/-a Protoncek » 30 Avg 2026, 11:10

Imam čudno težavo:
- imam Asus router (rt-ax88u pro), priključen direkt na internet (telekom) in v njem port 443 forwardiran na lokalni IP od Synology-a
- v Synology imam nastavljenih nekaj reverse proxy naslovov (po sistemu poddomena1.mojadomena.synology.me, poddomena2.mojadomena.synology.me...).

Vse dela že nekaj let, kar naenkrat pa mi poddomena za Home Assistant ne dela več (ostale pa delajo!) sem jo probal odstranit ter ponovno dodat... ne dela. Kot da je stara poddomena nekje zablokirana. Samo kje?
- sem restartal router
- restartal Synology
- restartal HA ...

Zanimivo je, če spremenim ime poddomene pa začne delat: recimo, da imam za HA domeno "home.mojadomena.synology.me" --- > če jo spremenim v "home2.mojadomena.synology.me" ta nova dela.

Problem je, ker imam v vseh napravah vpisan naslov, pa bi moral vse spremenit... pa da mi spet crkne... rad bi prišel zadevi do dna. Je kak mojster, ki se mu sanja, kaj bi lahko bilo?
Uporabniški avatar
Protoncek

Kraj: Mengeš
Zahvalil se je: 827 krat
Prejel zahvalo: 1025 krat
Uporabnika povabil: VolkD
Število neizkoriščenih povabil: 210

Re: Synology reverse proxy - poddomena neha delat

OdgovorNapisal/-a s56rga » 30 Avg 2026, 12:08

Preveri, če imaš na ruterju morda vpisan kak statični DNS za tvojo HA domeno, ki kaže kam drugam.
Uporabniški avatar
s56rga

Kraj: Koper JN65UM
Zahvalil se je: 148 krat
Prejel zahvalo: 406 krat
Uporabnika povabil: Vrtni palček
Število neizkoriščenih povabil: 255

OdgovorNapisal/-a Protoncek » 30 Avg 2026, 12:23

V routerju imam port forwarding samo port 443 na synology in še enega na alarmno centralo, to je to. Kje pa bi lahko bil kak DNS vpisan v asusu?

Zadeva je "Kar naenkrat" nehala delat, nisem nič delal ne v routerju ne v synology, zato mi je skrajno sumljivo... nekako ne izključujem niti HA.ja, samo nimam pojma, kaj (še) pogledat...nameč, zgodilo se je v trenutku, ko sem en fajl povlekel iz raziskovalca v HA okno (v browserju), da bi ga kopiralv HA...
HA nima v IP block nič....
Uporabniški avatar
Protoncek

OdgovorNapisal/-a Protoncek » 30 Avg 2026, 15:27

Malce sumim, da ga serje Synology-jev nginx... Se zgodi, da začne čudežno delat, pa spet ne... pa spet dela...
Moram preverit, če je možno uporabit kakšen standardni nginx proxy manager, caddy ali podobno namesto vgrajenega.
Uporabniški avatar
Protoncek

OdgovorNapisal/-a kristjank » 30 Avg 2026, 16:11

Preveri, kaksne imas reverse proxy nastavitve v home assistantu. Mislim, da so nedavno spreminjali, kaj je privzeto dovoljeno.
V resnici nikoli ne odrastemo, samo naučimo se, kako se obnašati v javnosti.
S50KK Kristjan
Uporabniški avatar
kristjank

Kraj: Jesenice/Ljubljana
Zahvalil se je: 130 krat
Prejel zahvalo: 136 krat
Uporabnika povabil: gumby
Število neizkoriščenih povabil: 25

OdgovorNapisal/-a Protoncek » 30 Avg 2026, 17:13

Ali misliš uvoz "http" iz configuration v integracije ? Če ja, potem to ni to... to so res naredili, a kakšen mesec+ nazaj, pa je vse delalo. vpisano imam IP masko od moje mreže, pa je vse ok, tudi kot rečeno, z novo domeno dela. Nekaj mora po moje Syno štekat...

Kot pravim: ne bi rekel, če bi kaj spreminjal...
Začenjam razmišljat, da bi šel počasi na TrueNAS... TIle synoti so vedno "švohnejši" in vedno bolj zaprti... sem gledal "aostar wtr max", ampak kaj, ko so RAMi pregrešno dragi... me pride ram polovico strežnika
Uporabniški avatar
Protoncek

OdgovorNapisal/-a tilz0R » 31 Avg 2026, 21:43

Eventuelno lahko uporabiš Synology samo za data storage. Tako imam jaz. N150 mini PC s proxmoxom dela vse ostalo, Synology je samo disk.
Uporabniški avatar
tilz0R

Kraj: Črnomelj
Zahvalil se je: 264 krat
Prejel zahvalo: 767 krat
Uporabnika povabil: s56rga
Število neizkoriščenih povabil: 255

OdgovorNapisal/-a Protoncek » 01 Sep 2026, 09:54

Ja... saj sem imel včasih proxmox na Intel NUC-u (z i7 procesorjem in 32G rama). Potem mi je ssd začel jamrat, da umira, pa sem takrat namesti goli HAOS na nov ssd. Takrat sem namreč ugotovil, da restore proxmox-a sploh ni tako enostavna zadeva (ali pa jaz nisem znal - našel uporabnega linka...).

Včeraj sem stestiral FreeNAS na mojem "rezervnem" miniPC-ju (N150). t.i. "problemi" se hitro pojavijo: če pozabim ponovno učenje z nule je tu dejstvo, da ima synology kar nekaj svojih aplikacij, recimo samodejno kopiranje fotk iz telefona na syno, pa drive za PC (sync datotek med PCji), pa ddns, pa to, pa ono... :_CR

Po eni strani bi bilo fino, če bi bila ena naprava za vse, a je syno enostavno prešvoh za vse. Recimo HA teče gor na VM sicer brez težav, ko pa kompajlam esphome traja obupno dlje kot HAOS na miniPC-ju.

Sem včeraj tudi testno nastavil nginx na Pi4 in se malo igral. Nekaj dela, a "mojo nedelujočo domeno" za HA žal ne morem stestirat, ker sem porabil max. certifikatov pri letsencrypt, ko sem "popravljal" povezavo, pa moram zdaj počakat, mi noče več certifikata naredit, tako da ne morem preskusit, če bi na nginx tista nedelujoča domena delala. Pa še jaz, butl, sem zadnji certifikat zbrisal iz synota ne da bi ga prej potegnil dol :_banghead tako da ga zdaj niti na syno ne morem več dat... brez besed...

Zdaj sem itak vse moje HA naprave popravil na novo poddomeno. Tisti občutek, da še vedno ne vem, zakaj je to kar naenkrat crknilo in kje/kdo mi blokira domeno pa ostaja...
Uporabniški avatar
Protoncek

Vrni se na Komunikacije

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov