kobranka je napisal/-a:Pa si prepričan, da je na tvoji lokaciji 5g, malo slabo ti te številke kaže. To imam jaz na antenah, ki so priklopljene na 4g Huaweiev router ali pa Šajomiju v lepem vremenu in z malo dela na bazni.
zanka je napisal/-a:Koliko na mesec vas stane ta 5G internet?
Saj ne da bi potreboval tako hitrost, ampak 5€ na mesec mi pa daje misliti, da bi optiko menjal za tole. TV-ja skoraj ne potrebujem.S53SG je napisal/-a:zanka je napisal/-a:Koliko na mesec vas stane ta 5G internet?
5€/mesec oz. 200GB.
S53SG je napisal/-a:zanka je napisal/-a:Koliko na mesec vas stane ta 5G internet?
5€/mesec oz. 200GB.
VolkD je napisal/-a:Saj ne da bi potreboval tako hitrost, ampak 5€ na mesec mi pa daje misliti, da bi optiko menjal za tole. TV-ja skoraj ne potrebujem.S53SG je napisal/-a:zanka je napisal/-a:Koliko na mesec vas stane ta 5G internet?
5€/mesec oz. 200GB.
Kako stabilna pa je zadeva? Kakšni so izpadi ?
VolkD je napisal/-a:Saj ne da bi potreboval tako hitrost, ampak 5€ na mesec mi pa daje misliti, da bi optiko menjal za tole. TV-ja skoraj ne potrebujem.
Kako stabilna pa je zadeva? Kakšni so izpadi ?
To imam jaz narejeno doma. Deluje! Ni pa to kakšna res huda izboljšava. Ampak pogovorna zveza zdaj gre, prej se je pa prekinjalo, če je sosedov pes dvignil nogo.kobranka je napisal/-a:... veliko anteno zunaj usmerjeno proti bazni postaji, drugo stran pa pripelješ v hišo in ima ležišče za telefon z drugo anteno in tega daš na ustrezen router.
MarkoM je napisal/-a:Najprej bom verjetno nabavil usmerjeno anteno in poskušal poloviti vse 4G+ frekvence.
zanka je napisal/-a:Čemu bi Cat 4 delovalo slabše od Cat 6 ob primanjkovanju kapacitet? So v igri druge frekvence?
As of 3GPP Release 10 when TDD carrier aggregation is applied, all carrier frequencies use the same UL/DL configuration. This restriction is removed in 3GPP Release 11, i.e. the different carriers may use different UL/DL ratios out of the existing configurations.
nekaj sem slišal da obstajajo USB-ključki v katere daš SIM kartico, ta ključek pa potem v USB-vtičnico v Wifi-modem-routerju in tako vsak "navadni" Wifi-modem-router postane SIM-Wifi-modem-router. Ne najdem pa takšnega ključka da bi ga kdo prodajal. Ali to sploh obstaja?kobranka je napisal/-a:Verjetno bi za tvoj primer zadostovalo tole: https://www.enaa.com/brezzicni-usmerjev ... k-4g-mr100
Ali pa tole: https://www.enaa.com/brezzicni-repetito ... nik-router
Je pa zmeda ja. V iskalnik napišeš 4g ali 5g pa ti še vedno prileti kup zadetkov za WiFi 5GHz kar pa ni isto. Lahko poskusiš še z LTE kar sem tudi sam.
javr je napisal/-a:nekaj sem slišal da obstajajo USB-ključki v katere daš SIM kartico, ta ključek pa potem v USB-vtičnico v Wifi-modem-routerju in tako vsak "navadni" Wifi-modem-router postane SIM-Wifi-modem-router. Ne najdem pa takšnega ključka da bi ga kdo prodajal. Ali to sploh obstaja?
javr je napisal/-a:nekaj sem slišal da obstajajo USB-ključki v katere daš SIM kartico, ta ključek pa potem v USB-vtičnico v Wifi-modem-routerju in tako vsak "navadni" Wifi-modem-router postane SIM-Wifi-modem-router. Ne najdem pa takšnega ključka da bi ga kdo prodajal. Ali to sploh obstaja?
javr je napisal/-a:v hiši ni telefona, interneta, TV,... ...bo pa sončna elektrarna in s tem zahteva izvajalca da se poveže na internet.
javr je napisal/-a:a to se lahko vklopi samo v prenosnik, samo v router, ali oboje?
MarkoM je napisal/-a:Telekom ima 5G modem, vendar po telefonu mi niso znali povedati, da ga imajo, kljub parkratnemu prevezovanju operaterjev. Spraševali so me, če mi vklopijo 5G wifi na modemu Slučajno sem sam našel, da telekom celo ponuja modem.
https://www.telekom.si/e-trgovina/racun ... c801a-bela
Sem se dogovoril za testni modem mimo uradnih kanalov. Če bo ok, bom pa vzel tega na obroke.
jmivsek je napisal/-a:javr je napisal/-a:nekaj sem slišal da obstajajo USB-ključki v katere daš SIM kartico, ta ključek pa potem v USB-vtičnico v Wifi-modem-routerju in tako vsak "navadni" Wifi-modem-router postane SIM-Wifi-modem-router. Ne najdem pa takšnega ključka da bi ga kdo prodajal. Ali to sploh obstaja?
Sam uporabljam Huawei USB ključek s SIM kartico z naročnino za mobilni internet za terensko delo. Ki deluje brez težav tudi na Mikrotikovih usmerjevalnikih.
Za nas radioamaterje najhitrejša pot do rezervnega interneta na kakem hribu, kamor imamo sicer napeljano WiFi traso z doline.
V specifikacijah https://consumer.huawei.com/za/routers/e3372/specs/ pišemare69 je napisal/-a:Se da na E3372 priklopit zunanjo anteno? Imam bolj slab sprejem, pa bi dal usmerjeno anteno proti bazni postaji.
External Antenna: TS-5 x 2
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost