zanka je napisal/-a:Jaz bi med G23 in VMG8623 opazoval, kaj se dogaja.
Cip je napisal/-a:Prvotno je bil usmerjevalnik Telemacha (Zyxel VMG8623-T50B) v "router" načinu, zato sem jih prosil, da ga prestavijo v "bridge mode". Njihova podpora mi je postavila njihov VMG router v bridge mode, mi dala username/password za vzpostavitev PPPoE povezave, ki pa mi je ni uspelo vzpostaviti. Spremljal sem mrežne pakete (preko Wireshark-a) in pošlje se samo inicializacijski paket PADI.
Protoncek je napisal/-a:Cip je napisal/-a:Prvotno je bil usmerjevalnik Telemacha (Zyxel VMG8623-T50B) v "router" načinu, zato sem jih prosil, da ga prestavijo v "bridge mode". Njihova podpora mi je postavila njihov VMG router v bridge mode, mi dala username/password za vzpostavitev PPPoE povezave, ki pa mi je ni uspelo vzpostaviti. Spremljal sem mrežne pakete (preko Wireshark-a) in pošlje se samo inicializacijski paket PADI.
Sem imel enako težavo pred nekaj meseci (smo imeli TUKAJ razpravo o tem) - meni so (kot sem že omenil v prejšnji temi) po nekaj urah neuspešnega konfiguriranja s strani njihovega monterja rekli, da se Zyxel ne da postavit v bridge mode, ampak samo innbox, ki pa ga ne dobavljajo več. Sicer so potem nekako našli še enega (zadnji v SLO) in mi zadevo "napol" rešili (samo internetni del, TVja niso znali zalaufat...), a kaj bo, ko/če ta crkne, ko nimajo rezerve...
Resda imam jaz Telekomovo optiko, tu si ti vsaj toliko na boljšem, da ti preko njihove optike vsaj nekaj dela, po drugi strani si pa toliko na slabšem, da ne moreš iti drugam...
Ne vem, a nas je res tako malo "tečnežev", ki zahtevamo svoj router povezan direktno na internet zato, ker imamo malce naprednejšo mrežo doma in nam njihova zaklenjena cenena škatla prav nič ne koristi?
Upam, da ti kaj uspe... če rešiš pa le napiši tukaj kako, me zanima.
zanka je napisal/-a:Predlagam, da se promet snema in nato vklopi Zyxel. Lahko pogledam dogajanje.
zanka je napisal/-a:Zanima me, če ima ta podvig že kakšne rezultate.
dhcp && vlan.id == 1201
#
# This file is required by the ISC DHCP client.
# See ``man 5 dhclient.conf'' for details.
#
# In most cases an empty file is sufficient for most people as the
# defaults are usually fine.
#
interface "vlan0.3999" {
#DHCP Protocoll Timing Values
timeout 60;
retry 15;
select-timeout 0;
initial-interval 1;
#DHCP Protocol Options
send dhcp-class-identifier "ISKT-InnboxU92";
script "/sbin/dhclient-script";
}
[ONT] --> bridge(WS) --> Telemachov Zyxel router in odklopil moj Zyxel USG500 firewall/router
DHCPClient.SentDHCPOption.1.Enable: 1
DHCPClient.SentDHCPOption.1.Tag: 60
DHCPClient.SentDHCPOption.1.Value: M2MwNTVhNzk3ODY1NmM=
Cip je napisal/-a:Imam pa občutek, da mi je DL hitrost padla za nekaj MBitov... lahko da je samo v glavibom še spremljal delovanje.
Cip je napisal/-a:Cip je napisal/-a:Imam pa občutek, da mi je DL hitrost padla za nekaj MBitov... lahko da je samo v glavibom še spremljal delovanje.
Hitrost je res malenkost upadla, verjetno zaradi VLAN tagginga. Bomo pa na štromu prišparali
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov