krko je napisal/-a:...vendar se mi je router, ko se mu nastavil drug DNS (Pi hole, lokalni naslov) sesul in nismo imeli več dostopa do interneta.
Protoncek je napisal/-a:Težko rečem… če se prav spomnim je treba v routerju nastavit ip od pihole kot dns, ampak po moje je treba tudi v pihole kaj nastavit, da pi ve, kam hodit po podatke… je že predolgo tega, odkar sem se igral.
Ja, na to računajo.Protoncek je napisal/-a:jutube reklame je menda kar težko "preklicati"... adguard, diversion...tega ne zmorejo. ja, se zgodi, da je črnina namesto reklame, a je vseeno treba čakat.
Zadeva gre v smeri, da bodo obstajale le še liste, ki se jih bo dalo dobiti preko googla, na njih bodo pa linki do ftp-jev z zanimivimi vsebinami.Protoncek je napisal/-a:Saj je sicer res, da z reklamami živijo... problem je, v dejstvu, da so prepogoltni in jim nikoli ni dovolj...
VolkD je napisal/-a:Zadeva gre v smeri, da bodo obstajale le še liste, ki se jih bo dalo dobiti preko googla, na njih bodo pa linki do ftp-jev z zanimivimi vsebinami.Protoncek je napisal/-a:Saj je sicer res, da z reklamami živijo... problem je, v dejstvu, da so prepogoltni in jim nikoli ni dovolj...
Zadnjič sem bil v eni trgovini v Kopru (nalašč ne bom delal reklame), pa pri blagajni stoji agent in nas prepričuje v njihovo kartico. OK, vprašam kaj imam jaz od tega ? In mi naloži nekaj v smislu, da če bom pri njih mesečno kupil za 500€ bom za naslednji mesec postal VIP in imel ne vem koliko popusta.
Pa kaj ste znoreli ? Čisto so zgubili stik z realnostjo. Kako naj jaz pri njih zapravim preko 500€? Moja cela penzija je malo čez 700!!!
Mi je dvignilo pokrovko. Doživeli so 20 minut zjanja in zastoj na vseh blagajnah, ker so znoreli tudi drugi, ki so mi dali prav.
V redu, naj imajo svoj sistem, naj imajo svojo mejo pri 1000€, če hočejo, ne samo pri 500, ampak naj nas pustijo pri miru, ni nas treba na blagajni posiljevat in zadrževat, če tega nočemo.
Saj bi rekel, da ne grem več tja, pa je. Ampak nimaš izbire, ker se to začenja dogajati že čisto povsod. Razmerje koristnih stvari / nekoristnemu spamu in reklamam na internetu se je v zadnjem letu spustilo že na mejo 10%. Vsaj kar se mene tiče. Kriza. Velik del interneta postaja neuporaben.
DusanK je napisal/-a:Dvomim, da je to 500€/mesec, prej 500 točk/mesec, kot npr. pri Cineplexx-u, kjer za 10 centov dobiš eno točko bodisi za nakup pokovke, pomfrija ali kino vstopnice in se vse sešteva. 500 točk pomeni tako 50€.
VolkD je napisal/-a:DusanK je napisal/-a:Dvomim, da je to 500€/mesec, prej 500 točk/mesec, kot npr. pri Cineplexx-u, kjer za 10 centov dobiš eno točko bodisi za nakup pokovke, pomfrija ali kino vstopnice in se vse sešteva. 500 točk pomeni tako 50€.
Informacija je ustna, dobljena na blagajni. Če pa ti uspe izvedeti relacijo EUR <--> točke, pa kar izvoli: Klik
krko je napisal/-a:Ker se na internetnih straneh pojavlja čedalje več reklam, ki mi gredo na živce, me zanima kakšne pristope uporabljate, da se jih rešite?
Doma imamo router Assus RT-AC58U V3. Poizkušal sem že nastaviti RPi Pi hole, vendar se mi je router, ko se mu nastavil drug DNS (Pi hole, lokalni naslov) sesul in nismo imeli več dostopa do interneta. Delal sem po navodilih iz interneta, ki pa jih trenutno ne najdem oz. se ne spomnim točno po katerih sem šel. Dopuščam možnost da sem kaj naredil narobe, a sem poizkusil večkrat, vedno isti rezultat.
V temi o VPN na modemu/routerju je Protoncek omenil, da se da to narediti tudi z custom FW na routerju in pa dodatnim USB ključkom s SW, ki "prepreči reklamam", da bi prišle v lokalno omrežje. Modela mojega routerja na žalost ni na seznamu podprtih naprav za Merlin FW.
Obstaja še kaka druga možnost?
Nagibam se najprej k tistim, ki so cenejše, torej take, za katere že imam HW doma. Na voljo imam: RPi 3 B+, PoE Switch, proste ETH vtičnice na switchu, Router RT-AC58U V3, nekaj ETH kablov seveda. Vsi switchi v omrežju so unmanaged.
VolkD je napisal/-a:Aha,... ampak potem malo bolj zvitih reklam ne zmore zaustaviti. Recimo reklamni vložek na Youtube ?
Protoncek je napisal/-a:jutube reklame je menda kar težko "preklicati"... adguard, diversion...tega ne zmorejo. ja, se zgodi, da je črnina namesto reklame, a je vseeno treba čakat.
Protoncek je napisal/-a:Saj je sicer res, da z reklamami živijo... problem je, v dejstvu, da so prepogoltni in jim nikoli ni dovolj...
kristjank je napisal/-a:Protoncek je napisal/-a:jutube reklame je menda kar težko "preklicati"...
Za Android Youtube Revanced: https://revanced.app/
Za PC Firefox + uBlock Origin + Sponsorblock.
Za uporabnike Google Chroma: Zamenjajte na Firefox, ki ne prodaja vaše zgodovine brskanja taistim reklamarjem. Poleg tega bo kmalu nehal bilo kateri AdBlock delat zaradi sprememb v Manifest V3 API-ju.
.
kristjank je napisal/-a:Ena alternativa je tudi AdGuard: https://adguard.com/en/adguard-home/overview.html
Vsaj meni je ljubši in sem nanj preklopil zelo kmalu iz PiHolea in dela brez posebnosti.
W10 ; FF; Adblock for Youtube™kristjank je napisal/-a:Kaj trenutno uporabljaš? Meni uBlock Origin in Sponsorblock v Firefoxu pobereta vse. Napiši kombinacijo OS/Browser/Adblock pa mogoče kaj ugotovimo...
VolkD je napisal/-a:W10 ; FF; Adblock for Youtube™
Saj reklam tudi sam nimam, a namesto reklame imam temo v času polovice reklame.mirkatmir je napisal/-a:VolkD je napisal/-a:W10 ; FF; Adblock for Youtube™
Imam enako konfiguracijo in nimam nobenih reklam od kar pomnem.
Ja, ampak kaj? Na prenosniku imam enako nastavljeno in mi enako "ne dela". Namesto, da bi reklamo preskočilo imam v času trajanja reklame črn ekran.mirkatmir je napisal/-a:Potem nimaš nekaj prav poštimano.
Adblock for YouTube odstrani in naloži uBlock Origin. uBO je zadnjih par let kar de facto standard za odstranjevanje reklam, in po mojih izkušnjah mu ostali ne sežejo do kolen, sploh pri YT, kjer se stalno borijo proti temu. uBO deluje takoj, ko razvijalci popravijo sezname reklam, kar je ponavadi hitreje kot ostali plugini z manjšo razvojno skupino (ali pa, bog ne daj, z zaprto programsko kodo). Vem sicer, da je žongliranje pluginov zoprno, ker smo navajeni vsak na svoj nabor, ki nam primerno deluje (oz. ne deluje), ampak mogoče res poskusi zamenjati adblock plugin.VolkD je napisal/-a:W10 ; FF; Adblock for Youtube™
Protoncek je napisal/-a:Vedeti je treba da je nekaj časa nazaj podjetje, ki je naredilo Adblock kupil google. S tem je vse jasno...
Ne samo pred, tudi med posnetkom.Tom1234 je napisal/-a:Ali lahko kdo prilepi par linkov iz YT, ki se vam prikažejo reklame pred posnetkom in črno sliko, da primerjam z svojo konfiguracijo ?
VolkD je napisal/-a:Ne samo pred, tudi med posnetkom.Tom1234 je napisal/-a:Ali lahko kdo prilepi par linkov iz YT, ki se vam prikažejo reklame pred posnetkom in črno sliko, da primerjam z svojo konfiguracijo ?
https://www.youtube.com/watch?v=xYhfIl3XJe0
VolkD je napisal/-a:ja, ampak potem imam pa še vedno zgubljen čas. Reklame sicer ne vidim, ker je vse črno, ampak željen posnetek je vseeno prekinjen. Sicer črno traja pol manj časa kot reklama, a vseeno je hudo moteče.
Lahko kakšen link na ta sw ?kobranka je napisal/-a:Jaz youtube gledam preko aplikacije PipePipe, na računalniku pa preko Brave po novem. Ne vem za reklame v videjih in črne praznine.
Lahko kakšen link za instalacijo na win10 in kakšen namig ?Sigi je napisal/-a:Brave je zakon. Vsake toliko pomotoma kliknem YT iz Firefoxa... po max. par sekundah mi "pukne film" in lepo zaprem ter nazaj na Brave. Sem imel Pihole par mesecev ampak za mojo uporabo (in lenobo) ni primerjave z Brave. Uporabljam na WIN PC in Android telefonu že blizu dve leti.
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost