UniFi problem

Internet, wi-fi, baby kontrola,...

UniFi problem

OdgovorNapisal/-a webmouse » 23 Sep 2023, 10:53

Naletel sem na ''zanimiv'' problem, ki si ga ravne ne znam razložiti ....

Po dolgem času sem zagnal aplikacijo UniFi ki preko brovserja se poveže z napravami .... naprave naj bi bile offline in brez clientov. Tako aplikacija v Windowsih kot aplikacija v Android telefonu. Direkten dostop do naprave preko IP v brskalniko ravno tako ni mogoč. Napravi sta UAP-AC-LR , ko vpišem IP 192.168.2.100 nekaj časa melje nato vrne nazaj error da na 192.168.2.44 časovna omejitev potekla - Kdo že naletel na podoben problem?

Sicer vse deluje kot mora uporabniki se povezujejo z obema WiFi enotama mobitel prehaja iz ene nadrugo če se gibljem po hiši. Obe Tasmota relejni enoti sta normalno povezani v omrežje brez izpadov. Program in android aplikacija FING pa ju normalno prikaže v naboru naprav omrežja, ravno tako program napravo pinga in dobiva odgovr brez errorjev..

Verjetno je taka situacija že dalj časa, samo nisem zagnal UniFi programa že več kot pol leta ... sedaj sem zagnal da malo pogledam ker imam namen še eno Ubiquiti napravo integrirat v omrežje - samo če ne dela ''nadzornik'' UniFi ne vem kako to izvesti da nova napava prevzame vse nastavitve omrežja kot imajo ostale naprave.

Sem že vse skupaj restartal in posamično naprave pa ni uspeha - kaka ideja kaj naj naredim da bo tole se obudilo ....
Priponke
UniFi-01.jpg
UniFi-02.jpg
UniFi-03.jpg
UniFi-04.jpg
Inteligenca je edina stvar, ki je pošteno razdeljena. Vsak misli, da je ima dovolj...
Uporabniški avatar
webmouse

Zahvalil se je: 8 krat
Prejel zahvalo: 121 krat
Uporabnika povabil: BraneZ
Število neizkoriščenih povabil: 24

Re: UniFi problem

OdgovorNapisal/-a webmouse » 01 Nov 2023, 22:59

Zadevo spravil v red.... zadnja verzija UniFI network servserja je postavila stvari na svoje mesto. In še nadgradnje AP so šle čez...
Priponke
Topologija.jpg
Inteligenca je edina stvar, ki je pošteno razdeljena. Vsak misli, da je ima dovolj...
Uporabniški avatar
webmouse

Zahvalil se je: 8 krat
Prejel zahvalo: 121 krat
Uporabnika povabil: BraneZ
Število neizkoriščenih povabil: 24

Vrni se na Komunikacije

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost