tomazp je napisal/-a:Kakih 10 let nazaj sem žal mrežno izhodišče postavil na enem vogalu hiše namesto nekje na sredini hiše. Posledica tega je, da domet wifi ruterja TL-WR1043ND drugi konec ne pokriva ravno najbolje. Za pcje ni problem, ker so na mrežnem priključku. Wifi naprave pa se pritožujejo. Zbiram predloge kaj narediti, da bo zadeva polno funkcionalna. Samega ruterja ne bi rad prestavljal zaradi ožičenja. Varianta ki se mi zdi smiselna je, da eno anteno na ruterju preko podaljška prenesem na drugo lokacijo. Kako dolg je lahko kabel. Mora biti kakšen poseben koksialen kabel? Razni ojačevalniki signala pa naj ne bi omogočali polne hitrosti?
- sem ga uporabljal nekaj časa, potem pa od neke posodobitve naprej ni več deloval brez vklopljene lokacije, pa ne vem zakaj.Za začetek si naloži kakšen wifi analizator (android). Recimo kaj takega:
tole mi ni najbolj jasno - saj klienti (če je s tem mišljeno prenosnik, telefon,...) sami preklopijo na drug signal če en izpade; vsaj morali bi, a ne ? Ali pa če je prednost enakih imen v tem da klient preklopi na boljši signal že prej preden slabši popolnoma izpade ?Protoncek je napisal/-a:Še to: SSID nastavi enak na vseh napravah (ime naj bo enako). Tako se bodo klienti sami preklapljali na najboljši signal.
javr je napisal/-a:Protoncek je napisal/-a:...Ali pa če je prednost enakih imen v tem da klient preklopi na boljši signal že prej preden slabši popolnoma izpade ?
Potem mora biti tudi geslo pri obeh enako ?
preizkusil: ne deluje. Ko je bil signal na telefonu na čisto zadnji črtici in je kazalo povezavo 6 Mbps, ni preklopil na boljši signal. Tako da ima zdaj spet modem/router na podstrešju svoje ime, router v pritličju pa svoje, da bolj vem kaj se dogaja. Je pa to zdaj spet vezano kot AP. Mogoče "enako ime, enako geslo" velja samo za repeater ? Ali pa je problem v tem da se kanali avtomatsko prestavljajo ? Bi torej moralo biti "enako ime - enako geslo - isti kanal" ? In še vedno mi zaseda 2 kanala, 10+6. Mogoče je prej tudi, pa nisem opazil.Protoncek je napisal/-a:Točno tako. Če imaš različne SSID-je potem bo naprava preklopila šele, ko prvi signal izgine, če pa so vsi SSIDji enaki preklopi prej - vzdržuje najboljši signal. Seveda morajo biti tudi gesla enaka, ja.
Ampak v primeru ranljivosti se ponavadi obide tudi geslo, kakršnokoli že je ...to ne pomeni, da za usmerjevalnik ne obstaja kaka ranljivost, da se ta nastavitev obide ...
Carko je napisal/-a:Ampak v primeru ranljivosti se ponavadi obide tudi geslo, kakršnokoli že je ...to ne pomeni, da za usmerjevalnik ne obstaja kaka ranljivost, da se ta nastavitev obide ...
Načeloma je to res, ampak firewall teče na precej nizkem nivoju (v jedru, modulih ali gonilnikih). Če zaobideš pravilno nastavljen firewall, to v veliki večini pomeni ranljivost v ali zelo blizu jedra, kar pomeni, da si že mimo avtentikacije.yacksy je napisal/-a:To ni čisto res. Omejitev oddaljenega dostopa je narejena na nivoju ACL-jev oz. Firewall-a, avtentikacija uporabnikov pa je narejena povsem drugje. Ranljivost enega ne pomeni ranljivosti tudi drugega.
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost