Kakšen paket izbrati

Internet, wi-fi, baby kontrola,...

Moderator: S53AL

Kakšen paket izbrati

OdgovorNapisal/-a Iztok » 18 Jul 2017, 10:15

Je še kdo opazil, da so čez vikend pri Telekomu premaknili cel kup zanimivih programov pod dodatno plačljive?

Npr. :
- RTL in RTL2 hrvaški je sedaj zaklenjen pod Balkan paket
- Discovery Science, National Geographic, History Channel so sedaj pod Mega paket
- itd ...

Poleg Standard imam še Mega HD paket, sedaj pa naj doplačujemo še tistih nekaj, ki so vsaj za silo zanimivi?
Uporabniški avatar
Iztok
 
Prispevkov: 1600
Pridružen: 04 Feb 2015, 02:00
Kraj: LJ
Zahvalil se je: 346 krat
Prejel zahvalo: 313 krat
Uporabnika povabil: Proteus
Število neizkoriščenih povabil: 60

Re: Internet in Telekom

OdgovorNapisal/-a MarkoM » 18 Jul 2017, 10:40

Nisem gledal, samo na spletu še vedno imajo te programe pod mega paket.
MarkoM
 
Prispevkov: 755
Pridružen: 29 Jan 2015, 13:11
Kraj: Pohorje (Maribor)
Zahvalil se je: 74 krat
Prejel zahvalo: 140 krat
Uporabnika povabil: s56rga
Število neizkoriščenih povabil: 11

Kakšen paket izbrati

OdgovorNapisal/-a kastaneda » 18 Jul 2017, 10:46

Prepričati nas hočejo, da kupimp TOLE in izberemo samo osnovni paket. :mrgreen:
LP Srečko
Uporabniški avatar
kastaneda
 
Prispevkov: 121
Pridružen: 18 Jan 2015, 10:07
Zahvalil se je: 19 krat
Prejel zahvalo: 17 krat
Uporabnika povabil: VolkD
Število neizkoriščenih povabil: 3

Re: Internet in Telekom

OdgovorNapisal/-a carli » 20 Jul 2017, 06:55

kastaneda je napisal/-a:Prepričati nas hočejo, da kupimp TOLE in izberemo samo osnovni paket. :mrgreen:

Naj nekdo odpre novo temo. Vsaj meni bi za sosede kak nasvet kaj kupit in kaj potem naložit prišel zeloooo prav. Doma nimam neta drugje pa ne bi tople vode odkrival. :_helpsos :_waiting
carli
 
Prispevkov: 624
Pridružen: 12 Mar 2015, 20:45
Zahvalil se je: 71 krat
Prejel zahvalo: 58 krat
Uporabnika povabil: BraneZ
Število neizkoriščenih povabil: 11

Re: Internet in Telekom

OdgovorNapisal/-a VolkD » 20 Jul 2017, 07:27

carli je napisal/-a:Naj nekdo odpre novo temo.
Upam, da tudi sam izvem kaj koristnega.
Dokler bodo ljudje mislili, da živali ne čutijo bolečine, bodo živali čutile, da ljudje ne mislijowww.S5tech.net
Uporabniški avatar
VolkD
Administratorji strani
 
Prispevkov: 28246
Pridružen: 29 Dec 2014, 20:49
Kraj: Kačiče (Divača)
Zahvalil se je: 5254 krat
Prejel zahvalo: 3652 krat
Uporabnika povabil: Vrtni palček
Število neizkoriščenih povabil: 255

Re: Kakšen paket izbrati

OdgovorNapisal/-a MarkoM » 20 Jul 2017, 08:58

Glede na ceno bi se ga mogoče splačalo nabaviti v razisokvalne namene. Rahlo dvomim v čudež, ampak 25$ ni neka cena.
MarkoM
 
Prispevkov: 755
Pridružen: 29 Jan 2015, 13:11
Kraj: Pohorje (Maribor)
Zahvalil se je: 74 krat
Prejel zahvalo: 140 krat
Uporabnika povabil: s56rga
Število neizkoriščenih povabil: 11

Re: Kakšen paket izbrati

OdgovorNapisal/-a peterp » 20 Jul 2017, 09:50

kastaneda je napisal/-a:Prepričati nas hočejo, da kupimp TOLE in izberemo samo osnovni paket. :mrgreen:
In kako naj ti navaden predvajalnik pomaga?
peterp
 
Prispevkov: 445
Pridružen: 23 Feb 2015, 14:52
Kraj: Maribor
Zahvalil se je: 98 krat
Prejel zahvalo: 68 krat
Uporabnika povabil: gumby
Število neizkoriščenih povabil: 69

Re: Kakšen paket izbrati

OdgovorNapisal/-a zanka » 20 Jul 2017, 11:25

Mene bolj zanima, kako to sploh deluje? Preko spleta ali preko namenske vtičnice opreme, katero ponudi Telekom?
Uporabniški avatar
zanka
 
Prispevkov: 1818
Pridružen: 17 Mar 2016, 01:16
Kraj: Krško
Zahvalil se je: 93 krat
Prejel zahvalo: 156 krat
Uporabnika povabil: DusanK
Število neizkoriščenih povabil: 30

Re: Kakšen paket izbrati

OdgovorNapisal/-a s56rga » 20 Jul 2017, 11:42

peterp je napisal/-a:
kastaneda je napisal/-a:Prepričati nas hočejo, da kupimp TOLE in izberemo samo osnovni paket. :mrgreen:
In kako naj ti navaden predvajalnik pomaga?

Pri nekaterih ponudnikih lahko z svojim predvajalnikom ali računalnikom/tablico/telefonom predvajaš IP stream čeprav nisi naročen na dodatne programme.
Uporabniški avatar
s56rga
 
Prispevkov: 500
Pridružen: 12 Jan 2015, 17:34
Kraj: Koper JN65UM
Zahvalil se je: 76 krat
Prejel zahvalo: 166 krat
Uporabnika povabil: Vrtni palček
Število neizkoriščenih povabil: 181

Re: Internet in Telekom

OdgovorNapisal/-a kobranka » 20 Jul 2017, 13:13

carli je napisal/-a:
kastaneda je napisal/-a:Prepričati nas hočejo, da kupimp TOLE in izberemo samo osnovni paket. :mrgreen:

Naj nekdo odpre novo temo. Vsaj meni bi za sosede kak nasvet kaj kupit in kaj potem naložit prišel zeloooo prav. Doma nimam neta drugje pa ne bi tople vode odkrival. :_helpsos :_waiting

Si preveril, če ti tam okoli lovi A1 ali pa Telekomov LTE, kar s telefonom. Če je signala vsaj za silo lahko nakupiš nekaj opreme kot npr. MiMo antena P-56 UNICOM MiMo in pa Teltonika RUT950 router ter skleneš naročnino z enim od operaterjev. Prvi ponuja Domači net z nadgradnjo televizije, drugi pa "brezžični trojček", Top Trio.
Enega od teh se ti splaša vzeti, ker potem ni omejitve pri prenosu podatkov.

Na slo-techu je kar obširna debata tudi o LTE problematiki.
kobranka
 
Prispevkov: 1371
Pridružen: 07 Feb 2015, 13:17
Zahvalil se je: 315 krat
Prejel zahvalo: 70 krat
Uporabnika povabil: MadMax
Število neizkoriščenih povabil: 14

Re: Kakšen paket izbrati

OdgovorNapisal/-a carli » 20 Jul 2017, 16:42

A1 leti 20M na telefon višje hitrosti pa nisem zakupil. Samo jaz ne rabim odkar ni popa in orf ne gledam več nič. Bi pa sosedom ki so na paricah do 15M takšna android škatlica prav prišla. Sem imel neke aplikacije na tulifonu, vidiš vse živo s celega sveta. Naših pa mi ni ratalo ulovit.
Aja pri telekomu so polovili tiste hrošče, ki so nam omogočali malo več podatkov. :roll: Ostalo pa ne vem, 20 giga imam dovolj.
carli
 
Prispevkov: 624
Pridružen: 12 Mar 2015, 20:45
Zahvalil se je: 71 krat
Prejel zahvalo: 58 krat
Uporabnika povabil: BraneZ
Število neizkoriščenih povabil: 11

Re: Kakšen paket izbrati

OdgovorNapisal/-a kobranka » 20 Jul 2017, 21:30

Aplikacija za telefon se imenuje Kodi, dodatki zanj se pa imenujejo Live Tv Serbia Playlists, UK Turk Playlists itd.

Ahh sedaj tudi jaz ne razumem v čem je problem? Gor so že omenilo, da operaterji ponujajo aplikacije za androidne naprave. Tam so plejliste drugače sestavljene. Imata sestri 3DGO za telefon samo tega ne uporabljata in sem jima naložil Kodi z prej omenjenima plejlistama.

Za A1 sem pa imel v mislih to, da če vzameš komplet s televizijo nimaš več omejitve 200G prenosa podatkov. To in še marsikaj sem spregledal, ko sem vzel na probo LTE. Jih veliko vzame v kompletu s televizijo, ker prenos podatkov hitro nanese, ker moraš računat to v obe smeri, škatlo za TV pa pospravojo na podstrešje, da jim ne dela šare.
kobranka
 
Prispevkov: 1371
Pridružen: 07 Feb 2015, 13:17
Zahvalil se je: 315 krat
Prejel zahvalo: 70 krat
Uporabnika povabil: MadMax
Število neizkoriščenih povabil: 14

Re: Kakšen paket izbrati

OdgovorNapisal/-a VolkD » 21 Jul 2017, 06:40

kobranka je napisal/-a:Za A1 sem pa imel v mislih to, da če vzameš komplet s televizijo nimaš več omejitve 200G prenosa podatkov.
Čakaj, če sem prav razumel ti TV paket ponudi neomejeno prenosa ?
Dokler bodo ljudje mislili, da živali ne čutijo bolečine, bodo živali čutile, da ljudje ne mislijowww.S5tech.net
Uporabniški avatar
VolkD
Administratorji strani
 
Prispevkov: 28246
Pridružen: 29 Dec 2014, 20:49
Kraj: Kačiče (Divača)
Zahvalil se je: 5254 krat
Prejel zahvalo: 3652 krat
Uporabnika povabil: Vrtni palček
Število neizkoriščenih povabil: 255

Re: Kakšen paket izbrati

OdgovorNapisal/-a kobranka » 21 Jul 2017, 07:11

Ja, če vzameš Domači net skupaj z opcijo televizije je ta omejitev odpravljena. Omejitev se nanaša predvsem na pretok. Torej, če vzameš Domači net 1 brez televizije imaš na mesec 200G prenosa podatkov z hitrostjo 10 skozi 3. Po prekoračitvi prenosa podatkov pa ti hitrost zaprejo na 2 skozi 1, zadeva pa se ti spet sprosti ob naslednjem mesecu. Če vzameš skupaj z televizijo omejitve 200G nimaš več.

Razlog je preprost. Pri uporabi televizije zelo hitro nanese 200G prenosa podatkov.

Ampak, če mene vprašaš je razlog brezvezen. Neodvisnost interneta zlasti po zraku so tukaj pokopali z lobiranjem v Bruslju. In potem bi radi imeli še LTE advance. Le na kakšen način neki? Še zmeraj mislim, da z tem brezžičnim netom brcajo v temo dokler zadeve ne postavijo enakovredno vsaj bakrenim vodom.
kobranka
 
Prispevkov: 1371
Pridružen: 07 Feb 2015, 13:17
Zahvalil se je: 315 krat
Prejel zahvalo: 70 krat
Uporabnika povabil: MadMax
Število neizkoriščenih povabil: 14

Re: Kakšen paket izbrati

OdgovorNapisal/-a zanka » 21 Jul 2017, 08:21

kobranka je napisal/-a:Še zmeraj mislim, da z tem brezžičnim netom brcajo v temo dokler zadeve ne postavijo enakovredno vsaj bakrenim vodom.

To bi bilo lepo, vendar zakaj bi čakali s striženjem ovc?
Uporabniški avatar
zanka
 
Prispevkov: 1818
Pridružen: 17 Mar 2016, 01:16
Kraj: Krško
Zahvalil se je: 93 krat
Prejel zahvalo: 156 krat
Uporabnika povabil: DusanK
Število neizkoriščenih povabil: 30

Re: Kakšen paket izbrati

OdgovorNapisal/-a carli » 21 Jul 2017, 11:53

Kodi sem tudi imel pa :_banghead
V bistvu me zanima kakšno škatlico naročit? Da bo delalo :_think
V88 Plus Smart Android 6.0 TV Box RK3229 Quad Core UHD 4K 2G / 8G Mini PC WiFi H.265 Media Player EU/US/UK Plug
http://s.aliexpress.com/VbI3IFfi
Paket je A1 amis, četvorček nekje 33€
carli
 
Prispevkov: 624
Pridružen: 12 Mar 2015, 20:45
Zahvalil se je: 71 krat
Prejel zahvalo: 58 krat
Uporabnika povabil: BraneZ
Število neizkoriščenih povabil: 11

Re: Kakšen paket izbrati

OdgovorNapisal/-a kobranka » 22 Jul 2017, 11:24

No meni je bil dan nasvet, da naj vzamem škatlico z procesorji navedenimi na tem forumu: https://forum.libreelec.tv/thread/5274- ... r-amlogic/

To pa zato, da z sistemom naloženim na SD kartico obvoziš že tovarniško nameščen Androjid z LibreELEC.

Sedaj, če ti ustreza sistem z Androidom in nalaganj .m3u listami potem to ni važno. Boš pa imel več procesorske moči(se ne bo mučil), če narediš "obvoz", da imaš LibreELEC namesčen na kartico.


Samo, če te prav zastopim, bi ti rad poganjal takratno Amis Mobio na Androidu.
kobranka
 
Prispevkov: 1371
Pridružen: 07 Feb 2015, 13:17
Zahvalil se je: 315 krat
Prejel zahvalo: 70 krat
Uporabnika povabil: MadMax
Število neizkoriščenih povabil: 14

Re: Kakšen paket izbrati

OdgovorNapisal/-a carli » 24 Jul 2017, 08:13

Meni je vseeno kaj uporabim. Samo da je simpl zame in starejšega uporabnika, android, prenosnik... . Pa da gredo vsaj trije programi pop, orf1, kanal a. Orf gre na prenosniku, žal pa ne vse, ker po ip ugotovijo da nisi v Avstriji.
Prvi tv pri hiši ima vse to, samo :tappingfoot
carli
 
Prispevkov: 624
Pridružen: 12 Mar 2015, 20:45
Zahvalil se je: 71 krat
Prejel zahvalo: 58 krat
Uporabnika povabil: BraneZ
Število neizkoriščenih povabil: 11

Re: Kakšen paket izbrati

OdgovorNapisal/-a kastaneda » 24 Jul 2017, 09:17

carli je napisal/-a:Meni je vseeno kaj uporabim....

Poslal sem ti ZS.
LP Srečko
Uporabniški avatar
kastaneda
 
Prispevkov: 121
Pridružen: 18 Jan 2015, 10:07
Zahvalil se je: 19 krat
Prejel zahvalo: 17 krat
Uporabnika povabil: VolkD
Število neizkoriščenih povabil: 3

Re: Kakšen paket izbrati

OdgovorNapisal/-a javr » 25 Sep 2017, 13:52

ali kdo ve česa sem porabil za 0,33€ če pa piše da imam še vsega dovolj na zalogi ? (SMS-odgovor, če pošlješ "poraba" (brez narekovajev) na 1919)
Priponke
poraba_1919.jpg
___
Uporabniški avatar
javr
 
Prispevkov: 1187
Pridružen: 17 Jan 2015, 22:06
Zahvalil se je: 58 krat
Prejel zahvalo: 93 krat
Uporabnika povabil: forest70
Število neizkoriščenih povabil: 21

Re: Kakšen paket izbrati

OdgovorNapisal/-a Cloud » 25 Sep 2017, 14:17

Si klical ali posiljal smsje na stevilko, ki ni +386
Cloud
 
Prispevkov: 1413
Pridružen: 18 Mar 2015, 09:24
Kraj: Ljubljana
Zahvalil se je: 26 krat
Prejel zahvalo: 116 krat
Uporabnika povabil: BraneZ
Število neizkoriščenih povabil: 9

Re: Kakšen paket izbrati

OdgovorNapisal/-a javr » 25 Sep 2017, 19:19

en SMS je sigurno šel v tujino, klic noben. Čudno, da to ni zajeto v tiste silne 1000-enote, itd.
___
Uporabniški avatar
javr
 
Prispevkov: 1187
Pridružen: 17 Jan 2015, 22:06
Zahvalil se je: 58 krat
Prejel zahvalo: 93 krat
Uporabnika povabil: forest70
Število neizkoriščenih povabil: 21

Re: Kakšen paket izbrati

OdgovorNapisal/-a mirkatmir » 25 Sep 2017, 19:41

verjetno ti vse piše v pogodbi tvojega paketa. Si ga prebral? V telefoniji imamo več vrst "tujin"
lp, Miran (Miro S51SK)
Uporabniški avatar
mirkatmir
 
Prispevkov: 1003
Pridružen: 14 Jan 2015, 22:05
Kraj: Ribnica - JN75IR
Zahvalil se je: 133 krat
Prejel zahvalo: 161 krat
Uporabnika povabil: Vrtni palček
Število neizkoriščenih povabil: 21

Re: Kakšen paket izbrati

OdgovorNapisal/-a kobranka » 02 Okt 2017, 18:15

Stric je vzel pri Telesmehu Total TV. No oni to ponujajo tudi v paketu z internetom in telefonijo, ki jo imaš lahko na bakru od Telekoma. Zanimiva stvar on tega Totala je ravno to, da TV sheme ne spreminjajo kaj dosti ampak so po večini zajeti vsi boljši kanali kar v osnovno shemo. Najbrž je tudi iz tega razloga monter, ki mu je montiral to opremo v zadnjem mesecu imel precej dela z montažami(po cirka 4 montaže na dan ali celo več).
kobranka
 
Prispevkov: 1371
Pridružen: 07 Feb 2015, 13:17
Zahvalil se je: 315 krat
Prejel zahvalo: 70 krat
Uporabnika povabil: MadMax
Število neizkoriščenih povabil: 14

Re: Kakšen paket izbrati

OdgovorNapisal/-a javr » 07 Maj 2018, 07:45

(maj '18)
Leta 2016 sem pri Telekomu vzel nov mobi + 2 letno vezavo "Enostavni B", čeprav sem že imel fiksne Telemachove storitve (internet, TV in stacionarni telefon), a je Telemach takrat šele dobro začenjal z mobiteli, "javnomnenjske raziskave" pa so tudi dajale vtis da če moraš biti po celi Sloveniji dosegljiv 24/7 potem raje ne Telemach.
Kako je s Telemachom zdaj ? So odpravili začetniške napake ?
Če prestaviš telefonsko številko iz Telekoma na Telemach - kako dolgo traja postopek, kako dolgo si nedosegljiv ?
___
Uporabniški avatar
javr
 
Prispevkov: 1187
Pridružen: 17 Jan 2015, 22:06
Zahvalil se je: 58 krat
Prejel zahvalo: 93 krat
Uporabnika povabil: forest70
Število neizkoriščenih povabil: 21

Re: Kakšen paket izbrati

OdgovorNapisal/-a VolkD » 07 Maj 2018, 08:54

Tehnično gledano je to v trenutku. Kako ima pa v praksi to Telemach rešeno je pa druga stvar.
Sam sem pred leti prestopil iz Simobila (A1) na Telekom. Trajalo je zelo malo časa. Ko sem opazil, da mi kartica ne dela več sem dal v telefon drugo, ki je po ponovnem zagonu telefona že delovala.
Dokler bodo ljudje mislili, da živali ne čutijo bolečine, bodo živali čutile, da ljudje ne mislijowww.S5tech.net
Uporabniški avatar
VolkD
Administratorji strani
 
Prispevkov: 28246
Pridružen: 29 Dec 2014, 20:49
Kraj: Kačiče (Divača)
Zahvalil se je: 5254 krat
Prejel zahvalo: 3652 krat
Uporabnika povabil: Vrtni palček
Število neizkoriščenih povabil: 255

Re: Kakšen paket izbrati

OdgovorNapisal/-a S53AL » 07 Maj 2018, 09:10

Telemach pri meni dela vredu(GSM). Lahko pa tudi izbereš omrežje od mobitela, če bi prišlo do izpada baznih postaj. Vse za isti denar, razen MMS in interneta ne moreš uporabljat (vsaj jaz).
Če imaš poravnane račune je prehod lahko zelo hiter.
http://www.zimazakon.si/forum
Uporabniški avatar
S53AL
 
Prispevkov: 1397
Pridružen: 28 Jan 2015, 00:35
Kraj: Črnomelj, JN75
Zahvalil se je: 545 krat
Prejel zahvalo: 63 krat
Uporabnika povabil: VolkD
Število neizkoriščenih povabil: 11

Re: Kakšen paket izbrati

OdgovorNapisal/-a javr » 25 Maj 2018, 09:49

Zadnji teden v maju se nameravam prestaviti od Telekoma k Telemachu. Telefon bo ostal isti, telefonska številka tudi, torej se zamenja samo SIM kartica. Ali so tu kakšne nevarnosti za podatke v telefonu (vem da moram imeti shranjene na rezervni lokaciji, a vseeno) ? Torej gre samo stara SIM-kartica ven, uslužbenec/uslužbenka na Telemachu podatke iz Telekomove SIM kopira na Telemachovo SIM, nova kartica se da v telefon, in mora delat takoj ko naredijo preklop številk ? Kaj vse se tu lahko ponesreči ?
___
Uporabniški avatar
javr
 
Prispevkov: 1187
Pridružen: 17 Jan 2015, 22:06
Zahvalil se je: 58 krat
Prejel zahvalo: 93 krat
Uporabnika povabil: forest70
Število neizkoriščenih povabil: 21

Re: Kakšen paket izbrati

OdgovorNapisal/-a SimonS » 25 Maj 2018, 12:49

Načeloma ni nobenih težav. Vse ostane.
Jaz vsake toliko napravim arhiv telefonskih in ga potem shranim.
SimonS
 
Prispevkov: 1598
Pridružen: 19 Jan 2015, 20:08
Kraj: Kobarid
Zahvalil se je: 215 krat
Prejel zahvalo: 264 krat
Uporabnika povabil: mucek
Število neizkoriščenih povabil: 28

Re: Kakšen paket izbrati

OdgovorNapisal/-a Cloud » 25 Maj 2018, 17:30

Ne vem kaj bi se tukaj lahko ponesrečilo edino, če imaš shranjene telefonske na SIM kartici. Potem jih prekopiraj na notranji spomnin naprave ali pa v google račun in potem lahko zamenjaš kartico.
Cloud
 
Prispevkov: 1413
Pridružen: 18 Mar 2015, 09:24
Kraj: Ljubljana
Zahvalil se je: 26 krat
Prejel zahvalo: 116 krat
Uporabnika povabil: BraneZ
Število neizkoriščenih povabil: 9

Re: Kakšen paket izbrati

OdgovorNapisal/-a javr » 30 Maj 2018, 06:30

"what could possibly go wrong..." ...glede na prejeti SMS od Telekoma, so preklop na novo številko naredili danes ob 00:30 uri. Super. Ob 6:00 zjutraj preizkusim odhodni in dohodni klic. Odhodni deluje, na klicanem mobiju se izpiše moje ime. Kličem nazaj: "ta številka ne obstaja".
Zdaj pa že kakšnih 15-20 minut poslušam reklame in razna navodila na Telemachovi številki za pomoč z občasnim vmesnim "vsi svetovalci so zasedeni".
___
Uporabniški avatar
javr
 
Prispevkov: 1187
Pridružen: 17 Jan 2015, 22:06
Zahvalil se je: 58 krat
Prejel zahvalo: 93 krat
Uporabnika povabil: forest70
Število neizkoriščenih povabil: 21

Re: Kakšen paket izbrati

OdgovorNapisal/-a S53AL » 30 Maj 2018, 07:34

Ugasni in prižgi telefon, če še nisi.
http://www.zimazakon.si/forum
Uporabniški avatar
S53AL
 
Prispevkov: 1397
Pridružen: 28 Jan 2015, 00:35
Kraj: Črnomelj, JN75
Zahvalil se je: 545 krat
Prejel zahvalo: 63 krat
Uporabnika povabil: VolkD
Število neizkoriščenih povabil: 11

Re: Kakšen paket izbrati

OdgovorNapisal/-a javr » 30 Maj 2018, 12:21

sem. Pa zahteva PIN-številko, ki je, seveda, nimam zraven v službi. Prej je bil telefon nastavljen tako da pri vklopu ni vprašalo za PIN. Zgleda da se ta nastavitev sama prestavi ko vstaviš drugo SIM-kartico.
___
Uporabniški avatar
javr
 
Prispevkov: 1187
Pridružen: 17 Jan 2015, 22:06
Zahvalil se je: 58 krat
Prejel zahvalo: 93 krat
Uporabnika povabil: forest70
Število neizkoriščenih povabil: 21

Re: Kakšen paket izbrati

OdgovorNapisal/-a eldi2011 » 30 Maj 2018, 12:33

Ja seveda, PIN je stvar SIM in ne telefona ...
Uporabniški avatar
eldi2011
 
Prispevkov: 2076
Pridružen: 05 Feb 2015, 01:50
Kraj: Domžale
Zahvalil se je: 755 krat
Prejel zahvalo: 297 krat
Uporabnika povabil: s56rga
Število neizkoriščenih povabil: 127

Re: Kakšen paket izbrati

OdgovorNapisal/-a javr » 30 Maj 2018, 21:24

to že, ampak v telefonu se nastavi naj ne sprašuje za PIN-številko ob vklopu telefona in ta nastavitev se je ob vstavitvi nove kartice zgleda da samodejno prestavila.
Popraviti je bilo treba tudi nastavitev naj me obvesti da je bilo SMS-sporočilo dostavljeno - tudi ta nastavitev se je samodejno prestavila naj o dostavljenih SMS-ih ne obvešča. Ostalih problemov pa zaenkrat nisem opazil.
Poiskati moram še obvestilo o trenutni porabi, npr. če sem pri Telekomu poslal poraba na 1919, sem dobil SMS s seznamom porabljenih zakupljenih storitev do tistega dne. Pri Telemachu pa dobim odgovor "napačna ključna beseda".
___
Uporabniški avatar
javr
 
Prispevkov: 1187
Pridružen: 17 Jan 2015, 22:06
Zahvalil se je: 58 krat
Prejel zahvalo: 93 krat
Uporabnika povabil: forest70
Število neizkoriščenih povabil: 21

Re: Kakšen paket izbrati

OdgovorNapisal/-a eldi2011 » 30 Maj 2018, 21:40

Drugače bi lahko katero koli kartico uporabil in zaščita v obliki pina ne bi imela pomena.
Uporabniški avatar
eldi2011
 
Prispevkov: 2076
Pridružen: 05 Feb 2015, 01:50
Kraj: Domžale
Zahvalil se je: 755 krat
Prejel zahvalo: 297 krat
Uporabnika povabil: s56rga
Število neizkoriščenih povabil: 127

Re: Kakšen paket izbrati

OdgovorNapisal/-a S53AL » 30 Maj 2018, 22:13

@javr. Pokliči 070 700 700 in poslušaj kaj ti govori. Tudi stanje v SMS obliki dobiš takoj.
http://www.zimazakon.si/forum
Uporabniški avatar
S53AL
 
Prispevkov: 1397
Pridružen: 28 Jan 2015, 00:35
Kraj: Črnomelj, JN75
Zahvalil se je: 545 krat
Prejel zahvalo: 63 krat
Uporabnika povabil: VolkD
Število neizkoriščenih povabil: 11

Re: Kakšen paket izbrati

OdgovorNapisal/-a kobranka » 01 Jun 2018, 12:49

To je po vsej verjetnosti zaščitna koda telefona, ki je nastavljena tako, da ob menjavi SIM kartice zateži z vpisom. Reši te, da dobiš staro kartico se z njo prijaviš v telefon in daš telefon na tovarniške nastavitve in preveriš, če ti je telefon izklopil to funkcijo. Lahko poskusi tudi z hard resetom pri zagonu telefona z ustrezno kombinacijo pitisnjenih tipk in tam izbereš čiščenje podatkov in nastavitev.
kobranka
 
Prispevkov: 1371
Pridružen: 07 Feb 2015, 13:17
Zahvalil se je: 315 krat
Prejel zahvalo: 70 krat
Uporabnika povabil: MadMax
Število neizkoriščenih povabil: 14

Re: Kakšen paket izbrati

OdgovorNapisal/-a S53AL » 01 Jun 2018, 13:19

Vsaka nova sim, pa, če tudi bo ista številka bo zahtevala PIN. Potem si pa v telefonu spremeniš/vklopipš/izklopiš/spremeniš PIN.
Nobena umetnost.
http://www.zimazakon.si/forum
Uporabniški avatar
S53AL
 
Prispevkov: 1397
Pridružen: 28 Jan 2015, 00:35
Kraj: Črnomelj, JN75
Zahvalil se je: 545 krat
Prejel zahvalo: 63 krat
Uporabnika povabil: VolkD
Število neizkoriščenih povabil: 11

Re: Kakšen paket izbrati

OdgovorNapisal/-a forest70 » 04 Jun 2018, 11:47

S53AL je napisal/-a:Vsaka nova sim, pa, če tudi bo ista številka bo zahtevala PIN. Potem si pa v telefonu spremeniš/vklopipš/izklopiš/spremeniš PIN.
Nobena umetnost.

Ta sprememba se vpiše v SIM! Tako, da telefon tu nima nobene veze.
If you pay in bananas, you got monkeys.
Uporabniški avatar
forest70
 
Prispevkov: 1537
Pridružen: 14 Jan 2015, 01:11
Kraj: Koper
Zahvalil se je: 315 krat
Prejel zahvalo: 336 krat
Uporabnika povabil: Vrtni palček
Število neizkoriščenih povabil: 114

Re: Kakšen paket izbrati

OdgovorNapisal/-a S53AL » 04 Jun 2018, 15:47

forest70 je napisal/-a:
S53AL je napisal/-a:Vsaka nova sim, pa, če tudi bo ista številka bo zahtevala PIN. Potem si pa v telefonu spremeniš/vklopipš/izklopiš/spremeniš PIN.
Nobena umetnost.

Ta sprememba se vpiše v SIM! Tako, da telefon tu nima nobene veze.


Brez telefona ne moreš spreminjati PIN-a. Vsaj jaz ne.
http://www.zimazakon.si/forum
Uporabniški avatar
S53AL
 
Prispevkov: 1397
Pridružen: 28 Jan 2015, 00:35
Kraj: Črnomelj, JN75
Zahvalil se je: 545 krat
Prejel zahvalo: 63 krat
Uporabnika povabil: VolkD
Število neizkoriščenih povabil: 11

Re: Kakšen paket izbrati

OdgovorNapisal/-a MadMax » 04 Jun 2018, 16:30

S53AL je napisal/-a:
forest70 je napisal/-a:
S53AL je napisal/-a:Vsaka nova sim, pa, če tudi bo ista številka bo zahtevala PIN. Potem si pa v telefonu spremeniš/vklopipš/izklopiš/spremeniš PIN.
Nobena umetnost.

Ta sprememba se vpiše v SIM! Tako, da telefon tu nima nobene veze.


Brez telefona ne moreš spreminjati PIN-a. Vsaj jaz ne.


Deloma drži - spreminjaš lahko tudi npr. s čitalcem SIM kartic, ampak tega nima ravno vsak doma.

Od fabriške nastavitve v kartici pa je odvisno, ako bo že v startu PIN zahtevala ali ne. Pri HOT recimo je po defoltu preverjanje PIN izklopljeno, ostali praviloma vklopljeno.
S telefonom to nastavitev najlažje spremeniš, saj ga imaš praktično vedno pri roki.
Od tu naprej pa telefon pri zahtevi po vnosu PIN nima veze, tako kot je rekel forest70. Ako je preverjanje izklopljeno (ali vklopljeno), je to ne glede na to v kater telefon boš nato vtaknil SIM.
Stvari so preproste, le ljudje smo neverjetni mojstri, da jih zakompliciramo.
MadMax
 
Prispevkov: 1670
Pridružen: 18 Jan 2015, 01:38
Kraj: Črnomelj
Zahvalil se je: 324 krat
Prejel zahvalo: 303 krat
Uporabnika povabil: VolkD
Število neizkoriščenih povabil: 255

Re: Kakšen paket izbrati

OdgovorNapisal/-a S53AL » 04 Jun 2018, 17:11

MadMax razumem. Saj veš kje sem delal in vem kako gre brez telefona (vsi pa tega ne vejo) pa še in še... :D
Malo sem se zlagal v prejšnem postu
http://www.zimazakon.si/forum
Uporabniški avatar
S53AL
 
Prispevkov: 1397
Pridružen: 28 Jan 2015, 00:35
Kraj: Črnomelj, JN75
Zahvalil se je: 545 krat
Prejel zahvalo: 63 krat
Uporabnika povabil: VolkD
Število neizkoriščenih povabil: 11

Re: Kakšen paket izbrati

OdgovorNapisal/-a javr » 06 Jun 2018, 11:25

S53AL je napisal/-a:@javr. Pokliči 070 700 700 in poslušaj kaj ti govori. Tudi stanje v SMS obliki dobiš takoj.

ni ravno enako
Priponke
sms_telekom.jpg
sms_telemach.jpg
___
Uporabniški avatar
javr
 
Prispevkov: 1187
Pridružen: 17 Jan 2015, 22:06
Zahvalil se je: 58 krat
Prejel zahvalo: 93 krat
Uporabnika povabil: forest70
Število neizkoriščenih povabil: 21

Re: Kakšen paket izbrati

OdgovorNapisal/-a zanka » 06 Jun 2018, 11:29

To je zgleden poračun, ne pa tako kot bi tedanjem Simobilu, ker so najprej odšteli količine iz bazičnega paketa. Ko sem odjavil plus paket, sem ostal z 0 količinami, medtem ko so količine iz plus paketov ostale bolj ali manj nekoriščene.
Uporabniški avatar
zanka
 
Prispevkov: 1818
Pridružen: 17 Mar 2016, 01:16
Kraj: Krško
Zahvalil se je: 93 krat
Prejel zahvalo: 156 krat
Uporabnika povabil: DusanK
Število neizkoriščenih povabil: 30

Re: Kakšen paket izbrati

OdgovorNapisal/-a javr » 06 Jun 2018, 20:56

to ni poračun, ampak primerjava SMS-obveščanja med Telekomom in Telemachom. Daljše-podrobnejše besedilo je od Telekoma, če pošlješ besedo poraba na 1919.
En stavek dobiš od Telemacha po tem ko pokličeš na 070/700-700, minuto in pol poslušaš vse tisto kar te ne zanima, ter pritisneš 1, 1, 1 in 2.
___
Uporabniški avatar
javr
 
Prispevkov: 1187
Pridružen: 17 Jan 2015, 22:06
Zahvalil se je: 58 krat
Prejel zahvalo: 93 krat
Uporabnika povabil: forest70
Število neizkoriščenih povabil: 21

Re: Kakšen paket izbrati

OdgovorNapisal/-a javr » 11 Jun 2018, 11:38

sem našel tudi podoben, a ne tako podroben, izpisek pri Telemachu. Te pa ob 3-minutnem poslušanju reklam mine do vsega.
Priponke
Screenshot_2018-06-11-11-22-25.jpg
___
Uporabniški avatar
javr
 
Prispevkov: 1187
Pridružen: 17 Jan 2015, 22:06
Zahvalil se je: 58 krat
Prejel zahvalo: 93 krat
Uporabnika povabil: forest70
Število neizkoriščenih povabil: 21

Re: Kakšen paket izbrati

OdgovorNapisal/-a S53AL » 11 Jun 2018, 16:10

Za porabo preverit rabiš največ 15 sec. Ne pa 3 minute.
http://www.zimazakon.si/forum
Uporabniški avatar
S53AL
 
Prispevkov: 1397
Pridružen: 28 Jan 2015, 00:35
Kraj: Črnomelj, JN75
Zahvalil se je: 545 krat
Prejel zahvalo: 63 krat
Uporabnika povabil: VolkD
Število neizkoriščenih povabil: 11

Re: Kakšen paket izbrati

OdgovorNapisal/-a Cloud » 11 Jun 2018, 16:51

saj imaš moj.telemach.si

drgače pa obstaja ena komanda, ki jo vpišeš in pokličeš še se ne motim je *123*
Cloud
 
Prispevkov: 1413
Pridružen: 18 Mar 2015, 09:24
Kraj: Ljubljana
Zahvalil se je: 26 krat
Prejel zahvalo: 116 krat
Uporabnika povabil: BraneZ
Število neizkoriščenih povabil: 9

Re: Kakšen paket izbrati

OdgovorNapisal/-a S53AL » 11 Jun 2018, 18:10

Cloud je napisal/-a:saj imaš moj.telemach.si

drgače pa obstaja ena komanda, ki jo vpišeš in pokličeš še se ne motim je *123*


*123# bo pa prava.
http://www.zimazakon.si/forum
Uporabniški avatar
S53AL
 
Prispevkov: 1397
Pridružen: 28 Jan 2015, 00:35
Kraj: Črnomelj, JN75
Zahvalil se je: 545 krat
Prejel zahvalo: 63 krat
Uporabnika povabil: VolkD
Število neizkoriščenih povabil: 11


Vrni se na Komunikacije

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost

cron