Carko je napisal/-a:Seveda se strinjam, da je vse to skupaj butasto. Ampak če ti proizvajalec ne pusti druge izbire, potem je to pač še vedno tehten razlog.
Vedno imaš drugo izbiro. Poglej zgoraj je kar nekaj linkov.
Carko je napisal/-a:ESU sicer ni namenjen trženju popravkov, ampak prisila, da ljudje čimprej prenehajo uporabljati W10.
Zakaj že ?
Carko je napisal/-a:Velikost tvojega vzorca je praktično enaka 0.
Velikost mojega vzorca je natančno 11 ( sem preštel!) + 1 ; šteti moram tudi sebe zraven
Če smo že pri nulah, ne poznam nikogar, ki bi se mu kaj zgodilo. In če pomislim malo bolj, poznam natanko 3 uporabnike, ki so tipkali tekst v wordu in so namesto UP+A pritisnili CTRL+A ( primer: "Ali je vse to res?" ) in nadaljevali s pisanjem. Vsi trije slepo tipkajo in ne gledajo na ekran. Rezultat je bil, da so izgubili že poprej napisan tekst. Pri dveh je bilo to nekaj strani teksta, pri enem pa preko sto strani teksta.
Nauk zgodbe: Precej bolj je uporabnik nevaren samemu sebi, kot pa je zunanja nevarnost. Ampak strah je taka fina, priročna zadeva za obvladovanje ljudi.
Še en nauk: CTRL in UP tipki na tipkovnici so nevarni, ampak ne verjamem, da bodo zaradi tega šli izdelovat nove tipkovnice. Še manj verjamem, da bi uporabniki hoteli imeti nove tipkovnice. In če bi jim tipkovnice zamenjali kar "pod rokami" bi verjetno znoreli.
Carko je napisal/-a:Pred mnogo leti je bilo res vseeno, ker niso nepridipravi imeli nič od tega, da bi se ukvarjali z malimi uporabniki. Da ti zakodirajo vse tvoje podatke (vključno z backupi) pa postaja vedno bolj privlačno, ko lahko za to zahtevajo odkupnino, ki je ravno takšna, da si jo še sposoben plačati.
Od mene torej ne bodo dobili nič! Razlogov je več ( pa še bi se jih našlo ).
- Nisem sposoben plačati.
- Nimam podatkov, ki jih nebi mogel pogrešati.
- Težko je zakodirati podatke, ki se ne vrtijo.
Počasi bo treba preklopiti na drugačno razmišljanje. Kaj računalnik sploh je ? To ni svet brez katerega nebi mogli, to je samo pripomoček ( kot navigacija recimo). Če ne dela ni ravno fino, a se da komot živeti brez njega.
Dopuščam seveda tudi druge možnosti, pri drugih ljudeh, v drugih okoljih,... ampak ne razumem zakaj je potem potrebno posiljevati vse s prisilo ESU in še čim drugim.
Vsaka sila vedno rodi reakcijo nanjo. In v tem trenutku je (pri)sila tako velika, da se je reakcija sprožila celo pri meni, ki sem celo življenje posvetil računalnikom. Pa dobro, ljudje, dajte malo s svojo glavo misliti.
Dokler bodo ljudje mislili, da živali ne čutijo bolečine, bodo živali čutile, da ljudje ne mislijowww.S5tech.net