Še 1x.
Posodobitev KB5034441 prinaša spremembe tudi okoli Windows Recovery Environment-a (WinRE) obnovitvenega okolja, ki se nahaja v Recovery (Obnovitveni) particiji na disku in služi reševanju sistema ob hujših napakah.
Ob sveži intalaciji Win10 se je kreirala ta Obnovitvena (Recovery) particija in bila privzeto dolga npr. od 400 do 500MB.
Za popravek KB5034441 to zdaj ne zadostuje in če hočeš, da se popravek uspešno inštalira, moraš povečati to Obnovitveno particijo.
Zaenkrat MS drugih možnosti ne daje. Mogoče bo sledil kakšen bolj "gospodinjski" popravek, da ne bo mučil uporabnikov zakaj tako.
Tukaj so MS uradna navodila kako ročno spremeniti obnovitveno particijo.
Ampak vedi, da je to delo za nekoga, ki se je kdaj že spopadel v tekstovnem (DOS-Command Prompt) načinu spreminjanja, reševanja ali kakšno drugačno telovadno, ker moraš imeti malce več znanja okoli sistema, particij, razdelkov, GPT/MBR datotečnega sistema itd. ter kljub temu potem biti skoncentriran, da ne fališ diska/particije na katerem delaš spremembe.
Zdaj imaš na voljo kopico grafičnih in uporabniku bolj prijaznih orodij za urejanje particij s katerimi dosežeš bolj razumno in vidno razlago kaj sploh delaš.
Konkretno sem včeraj pozno ponoči (lahko je bilo že danes
) to ponovil še na mojem glavnem PC-ju z Win10, samo z drugim brezplačnim programom za spreminjanje particij z AOMEI Partition Assistant Standard Edition.
Ta program je sicer za razliko od programa EaseUS Partition Master (EPM) delal nenormalno dolgo, a je naredil do konca.
Do tukaj sem ga čakal pol ure nato šel spat.
KB5034441 sem tako danes zjutraj brez problema inštaliral.
Ne vem kaj bi še lahko dodal.
Mogoče to, da je na eni Win11 mašini Obnovitvena (Recovery) particija velika 675MB. Zaenkrat tam z zadnjimi posodobitvami ni podobnih težav.