Win7 in geslo

Tu bomo pisali o tem s kakšnimi OS se ukvarjamo in kakšne težave imamo pri tem.

Moderatorji: Kroko, tilz0R

Win7 in geslo

OdgovorNapisal/-a valter » 15 Jul 2022, 10:05

Za CNC bi rabil odklenit Windovse.Gor je 7 (licenčna) pa bi kar na njej ostal. Ker je PC iz ene firme (zaklenjen --- na njem je en trgovski program..) bi rad samo ponastavil Winse da lahko dostopam do diska , da pobrišem kar ne rabim.
Se to da in kako ?
Že vnaprej lepa hvala za predloge.
valter
 
Prispevkov: 819
Pridružen: 21 Jan 2015, 10:52
Kraj: Lokev,Koper,Boa
Zahvalil se je: 124 krat
Prejel zahvalo: 166 krat
Uporabnika povabil: VolkD
Število neizkoriščenih povabil: 18

Re: Win7 in geslo

OdgovorNapisal/-a MarkoM » 15 Jul 2022, 10:48

Sem enkrat odklenil pozabljeno geslo na sedmici, vendar je več kot 10 let tega, tako se ne spomnim več kaj točno sem uporabil. V spominu imam ophcrack. Bil je neki konzolni program. Možno, da je bil program v okviru Hiren’s Boot.
https://www.appgeeker.com/password/wind ... -tool.html

V glavnem, se da to narediti.
MarkoM
 
Prispevkov: 1231
Pridružen: 29 Jan 2015, 12:11
Kraj: Pohorje (Maribor)
Zahvalil se je: 240 krat
Prejel zahvalo: 297 krat
Uporabnika povabil: s56rga
Število neizkoriščenih povabil: 26

Re: Win7 in geslo

OdgovorNapisal/-a zanka » 15 Jul 2022, 11:15

sysrescuecd in potem chntpw
Uporabniški avatar
zanka
 
Prispevkov: 3452
Pridružen: 17 Mar 2016, 00:16
Kraj: SI-8000
Zahvalil se je: 127 krat
Prejel zahvalo: 432 krat
Uporabnika povabil: DusanK
Število neizkoriščenih povabil: 85

Re: Win7 in geslo

OdgovorNapisal/-a valter » 15 Jul 2022, 13:22

Malo komplicirano....
Vsebina diska je nepomembna , samo WIN7 bi rad obdržal.
Torej ko poženem PC se windovsi naložijo in potem se naloži še uporabniški progam prejšnjega lasnika. Če ne bo šlo drugače bom pač moral formatirati disk in ponovno naložiti windovse . Ker pa je mašina še pentium , verjetno z 10 nebi teklo ravno najbolje.Seveda pa so licenčne nalepke na mašini , tako da bi tudi ta varjanta šla.
valter
 
Prispevkov: 819
Pridružen: 21 Jan 2015, 10:52
Kraj: Lokev,Koper,Boa
Zahvalil se je: 124 krat
Prejel zahvalo: 166 krat
Uporabnika povabil: VolkD
Število neizkoriščenih povabil: 18

Re: Win7 in geslo

OdgovorNapisal/-a VolkD » 15 Jul 2022, 13:32

Pa dobro, potem ne delat problema sam sebi. Najbolj preizkušen postopek je instalacija na novo. Mogoče, če je mesta se da dodat še kakšen ram in to je to.

Pravzaprav se da izpeljati obe možnosti. Imam en disk 500MB, ki ti ga lahko dam. Starega vzameš ven in ga čuvaš, na novega naložiš OS. Bi šlo ?
Dokler bodo ljudje mislili, da živali ne čutijo bolečine, bodo živali čutile, da ljudje ne mislijowww.S5tech.net
Uporabniški avatar
VolkD
Administratorji strani
 
Prispevkov: 58587
Pridružen: 29 Dec 2014, 19:49
Kraj: Kačiče (Divača)
Zahvalil se je: 15938 krat
Prejel zahvalo: 9144 krat
Uporabnika povabil: Vrtni palček
Število neizkoriščenih povabil: 255

Re: Win7 in geslo

OdgovorNapisal/-a DusanK » 15 Jul 2022, 15:07

valter je napisal/-a:Malo komplicirano....
Vsebina diska je nepomembna , samo WIN7 bi rad obdržal.
Torej ko poženem PC se windovsi naložijo in potem se naloži še uporabniški progam prejšnjega lasnika. Če ne bo šlo drugače bom pač moral formatirati disk in ponovno naložiti windovse . Ker pa je mašina še pentium , verjetno z 10 nebi teklo ravno najbolje.Seveda pa so licenčne nalepke na mašini , tako da bi tudi ta varjanta šla.

Če le nimaš kakorkoli preveč zaklenjeno potem klikni na Start in v iskalno polje vpiši CMD, nato desni klik na CMD in izberi Open as administrator.
V glavnem odpri Command Prompt kot administrator.
cmd as admin net user new pass – kopija.PNG

Nato vpiši (1):
net user
, ki ti izpiše imena uporabnikov v tem PCju in gesla, ki seveda niso vidna.
Primer na sliki je uporabnik z imenom d (2) in geslo, ki sicer ni vidno (3).
Naslednji ukaz je (4):
net user d dddd
, ki uporabniku d spremeni nepoznano geslo v dddd
Bodi previden pri uporabi velikih malih črk, posebnih znakov in presledkov, da se kaj ne zatipkaš.
Restart in test s prijavo z novim geslom po tvojem izboru.
Največji čar - električar
Uporabniški avatar
DusanK
 
Prispevkov: 5864
Pridružen: 18 Jan 2015, 00:43
Kraj: Medvode
Zahvalil se je: 2545 krat
Prejel zahvalo: 4538 krat
Uporabnika povabil: VolkD
Število neizkoriščenih povabil: 255

Re: Win7 in geslo

OdgovorNapisal/-a miharix » 15 Jul 2022, 15:16

Lp,
M.
Uporabniški avatar
miharix
 
Prispevkov: 1671
Pridružen: 18 Jan 2015, 09:23
Kraj: Kamnik / LJ
Zahvalil se je: 697 krat
Prejel zahvalo: 534 krat
Uporabnika povabil: VolkD
Število neizkoriščenih povabil: 97

Re: Win7 in geslo

OdgovorNapisal/-a valter » 15 Jul 2022, 16:13

Aha , to bom probal drugače pa Darkotova metoda ....Se "tipkamo" ... :D
valter
 
Prispevkov: 819
Pridružen: 21 Jan 2015, 10:52
Kraj: Lokev,Koper,Boa
Zahvalil se je: 124 krat
Prejel zahvalo: 166 krat
Uporabnika povabil: VolkD
Število neizkoriščenih povabil: 18

Re: Win7 in geslo

OdgovorNapisal/-a valter » 15 Jul 2022, 17:43

Uf ta vročina.
DušanK Problem je, da so Win-si blokirani ... ne morem priti do komandne konzole. Tako da ni problem gesla .. Torej bom moral spreminjati nastavitve v zagonu ? torej pritisk esc? in nato ...
Se opravičujem ampak je že dolgo ko sem šaril po windovsih , pa še ta vročina..
Upam da ne boste obupali nad mano :)
valter
 
Prispevkov: 819
Pridružen: 21 Jan 2015, 10:52
Kraj: Lokev,Koper,Boa
Zahvalil se je: 124 krat
Prejel zahvalo: 166 krat
Uporabnika povabil: VolkD
Število neizkoriščenih povabil: 18

Re: Win7 in geslo

OdgovorNapisal/-a VolkD » 15 Jul 2022, 18:49

valter je napisal/-a:Aha , to bom probal drugače pa Darkotova metoda ....Se "tipkamo" ... :D
Moja metoda je v vsakem primeru dobra. Če zaradi drugega ne, pa zato, ker na ta način lahko prideš do vsebine originalnega diska in se potem z njo igraš - beri odkleneš Win7.
Potem je samo stvar tega s katerega diska narediš boot.
Dokler bodo ljudje mislili, da živali ne čutijo bolečine, bodo živali čutile, da ljudje ne mislijowww.S5tech.net
Uporabniški avatar
VolkD
Administratorji strani
 
Prispevkov: 58587
Pridružen: 29 Dec 2014, 19:49
Kraj: Kačiče (Divača)
Zahvalil se je: 15938 krat
Prejel zahvalo: 9144 krat
Uporabnika povabil: Vrtni palček
Število neizkoriščenih povabil: 255

Re: Win7 in geslo

OdgovorNapisal/-a Krampus » 15 Jul 2022, 20:16

Pritisni tipko WIN ko imaš zagnan uporabniški program, moral bi dobiti opravilno vrstico
ali
Pritisni Ctrl + Alt + Del in zaženi task manager ter ubij uporabniški program, ki prekriva desktop
Uporabniški avatar
Krampus
 
Prispevkov: 860
Pridružen: 18 Jan 2015, 15:32
Kraj: Središče ob Dravi
Zahvalil se je: 337 krat
Prejel zahvalo: 212 krat
Uporabnika povabil: VolkD
Število neizkoriščenih povabil: 44

Re: Win7 in geslo

OdgovorNapisal/-a valter » 15 Jul 2022, 20:43

Krampus je napisal/-a:Pritisni tipko WIN ko imaš zagnan uporabniški program, moral bi dobiti opravilno vrstico
ali
Pritisni Ctrl + Alt + Del in zaženi task manager ter ubij uporabniški program, ki prekriva desktop

To sem probal prvo .Pa ne reagira .
Moja metoda je v vsakem primeru dobra. Če zaradi drugega ne, pa zato, ker na ta način lahko prideš do vsebine originalnega diska in se potem z njo igraš - beri odkleneš Win7.
Potem je samo stvar tega s katerega diska narediš boot.

To absolutno ma sem mislil da bom kar z miško vse postoril :?
Ma glej da ne založiš kam diska , ker imam občutek da res ne bo šlo brez "šraufencigerja " :(
valter
 
Prispevkov: 819
Pridružen: 21 Jan 2015, 10:52
Kraj: Lokev,Koper,Boa
Zahvalil se je: 124 krat
Prejel zahvalo: 166 krat
Uporabnika povabil: VolkD
Število neizkoriščenih povabil: 18

Re: Win7 in geslo

OdgovorNapisal/-a miharix » 15 Jul 2022, 20:50

Da ne klikaš... lahko greš umazan način... ko se PC vklaplja, mu, ko vidiš windows boot logo, izpuli elektriko.
Parkrat(5x?) tako narediš in bi te moral vprašati če želiš it v varni način :lol:
Za reset admin gesla, pa sem ti zgoraj dal link do ustreznega iso
Lp,
M.
Uporabniški avatar
miharix
 
Prispevkov: 1671
Pridružen: 18 Jan 2015, 09:23
Kraj: Kamnik / LJ
Zahvalil se je: 697 krat
Prejel zahvalo: 534 krat
Uporabnika povabil: VolkD
Število neizkoriščenih povabil: 97

Re: Win7 in geslo

OdgovorNapisal/-a zanka » 15 Jul 2022, 21:10

Vidim, da vročina še ne popušča.

Za varni način se pritiska F8.
Uporabniški avatar
zanka
 
Prispevkov: 3452
Pridružen: 17 Mar 2016, 00:16
Kraj: SI-8000
Zahvalil se je: 127 krat
Prejel zahvalo: 432 krat
Uporabnika povabil: DusanK
Število neizkoriščenih povabil: 85

Re: Win7 in geslo

OdgovorNapisal/-a yacksy » 15 Jul 2022, 22:53

Zamenjaj disk za SSD pa naloži Windows-e na novo. Vse ostalo je izguba časa in energije (razen, če ti "hekanje" dogaja, potem pa kar ...).
yacksy
 
Prispevkov: 746
Pridružen: 18 Jan 2015, 21:39
Zahvalil se je: 943 krat
Prejel zahvalo: 236 krat
Uporabnika povabil: s54mtb
Število neizkoriščenih povabil: 238

Re: Win7 in geslo

OdgovorNapisal/-a Protoncek » 16 Jul 2022, 09:19

Čakaj... če bi ti rad samo obdržal licenčne windowse, brez trenutne vsebine: če so winsi licenčni, ima PC nalepko s serijsko gor drži? Potem samo nabaviš (na spletu je tega polno) win7 namestitveni DVD, sesuješ vse in vpišeš to številko, pa bodo licenčni... :_dunno
Vse ostalo je brez veze čarat in se dela samo, če imaš notri nekaj, kar rabiš obdržat...
Uporabniški avatar
Protoncek
 
Prispevkov: 5587
Pridružen: 17 Jan 2015, 20:41
Kraj: Mengeš
Zahvalil se je: 672 krat
Prejel zahvalo: 786 krat
Uporabnika povabil: VolkD
Število neizkoriščenih povabil: 161

Re: Win7 in geslo

OdgovorNapisal/-a valter » 16 Jul 2022, 10:25

Protoncek je napisal/-a:Čakaj... če bi ti rad samo obdržal licenčne windowse, brez trenutne vsebine: če so winsi licenčni, ima PC nalepko s serijsko gor drži? Potem samo nabaviš (na spletu je tega polno) win7 namestitveni DVD, sesuješ vse in vpišeš to številko, pa bodo licenčni... :_dunno
Vse ostalo je brez veze čarat in se dela samo, če imaš notri nekaj, kar rabiš obdržat...

To bo to :_clap
Klub vročini bomo kaj sčarali...
Potem pa naprej,na enem PC je tračna enota za backup.... nadrugem je nadzorni sistem.... mogoče pa bo kar zabavno kaj čarati...
valter
 
Prispevkov: 819
Pridružen: 21 Jan 2015, 10:52
Kraj: Lokev,Koper,Boa
Zahvalil se je: 124 krat
Prejel zahvalo: 166 krat
Uporabnika povabil: VolkD
Število neizkoriščenih povabil: 18

Re: Win7 in geslo

OdgovorNapisal/-a Protoncek » 16 Jul 2022, 10:40

Ja, (eksotični) driverji znajo vzet nekaj časa.... za osnovne pa greš na stran proizvajalca mameplate.
Aja...SSD mu pa vseeno privošči. Je le huuuuda razlika v hitrosti...
Uporabniški avatar
Protoncek
 
Prispevkov: 5587
Pridružen: 17 Jan 2015, 20:41
Kraj: Mengeš
Zahvalil se je: 672 krat
Prejel zahvalo: 786 krat
Uporabnika povabil: VolkD
Število neizkoriščenih povabil: 161

Re: Win7 in geslo

OdgovorNapisal/-a valter » 16 Jul 2022, 15:47

Rabil ga bom izključno za Arduinota(ja kitajski drajver za USB :twisted: )
Tako da ni frke.
Hvala še enkrat za pomoč(se še priporočam).
valter
 
Prispevkov: 819
Pridružen: 21 Jan 2015, 10:52
Kraj: Lokev,Koper,Boa
Zahvalil se je: 124 krat
Prejel zahvalo: 166 krat
Uporabnika povabil: VolkD
Število neizkoriščenih povabil: 18

Re: Win7 in geslo

OdgovorNapisal/-a miharix » 16 Jul 2022, 15:51

Pol pa daj pingvona gor, ne pa zastarele win7 ;)
Lp,
M.
Uporabniški avatar
miharix
 
Prispevkov: 1671
Pridružen: 18 Jan 2015, 09:23
Kraj: Kamnik / LJ
Zahvalil se je: 697 krat
Prejel zahvalo: 534 krat
Uporabnika povabil: VolkD
Število neizkoriščenih povabil: 97

Re: Win7 in geslo

OdgovorNapisal/-a valter » 16 Jul 2022, 16:06

Uf nisem nikoli delal z njim , pa se ga bojim kot hudič križa. :roll: Je pa podobno bilo z C-jem , dokler ni prišel Kroko in nas okužil...Še enkrat hvala Kroko za enkratna predavanja..
valter
 
Prispevkov: 819
Pridružen: 21 Jan 2015, 10:52
Kraj: Lokev,Koper,Boa
Zahvalil se je: 124 krat
Prejel zahvalo: 166 krat
Uporabnika povabil: VolkD
Število neizkoriščenih povabil: 18

Re: Win7 in geslo

OdgovorNapisal/-a kobranka » 22 Jul 2022, 12:27

Zlovdaj 8.1 32 bitne iz uradne mikrosoftove strani. Ko te pri instalaciji vpraša za licenco prepiši številko iz licenčne nalepke(product-key). Zaenkrat je še zmeraj delovalo, če niso kaj pobrbljali.

Nič nisi povedal koliko RAMa in GHz imaš. Kar je 32 bitnega in z 1G rama (raje več) bi moralo po večini iti skozenj.
kobranka
 
Prispevkov: 2899
Pridružen: 07 Feb 2015, 12:17
Zahvalil se je: 645 krat
Prejel zahvalo: 217 krat
Uporabnika povabil: MadMax
Število neizkoriščenih povabil: 43

Re: Win7 in geslo

OdgovorNapisal/-a valter » 22 Jul 2022, 15:29

:oops: Se opravičujem.... sem našel USB ključek z WIN7 in enostavno na novo naložil. Tako da sedaj dela , licenco in ostalo pa bom kasneje uredil , ko bom rabil.
Kot sem že napisal PC bo služil "ta mladim" da se bodo šli robotiko, tako da verjetno ne bo niti priključen na internet...
Tako za enkrat hvala vsem za pomoč in koristne nasvete in seveda ko bom rabil pomoč se bom zopet oglasil.
valter
 
Prispevkov: 819
Pridružen: 21 Jan 2015, 10:52
Kraj: Lokev,Koper,Boa
Zahvalil se je: 124 krat
Prejel zahvalo: 166 krat
Uporabnika povabil: VolkD
Število neizkoriščenih povabil: 18


Vrni se na Operacijski sistemi

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost