Dual boot sem naredil predvsem zaradi "boljše polovice ker je vztrajala da na 10ki pa ne bo znala delat sedaj ko je pogruntala da je na 10ki isto
je 7ka postala odveč" ali obstaja kaka elegantnejša rešitev kot ponovno nalaganje 10ke

DusanK je napisal/-a:...
Šlo bi tudi, če skrčiš D: particijo in razširiš C: particijo, če te baše C: prostor.
...
DusanK je napisal/-a:Ti dela Win10 avtomatski zagon brez začetne izbire Win7/Win10?
Če si 100% da je na D: particiji Win7+njegov Office, potem načeloma lahko pobrišeš D: particijo (jaz bi vseeno pogledal kaj vse je v mapah na D: in naredil kak backup), s predpostavko, če v Disk Managementu (Upravljanje diskov - Win+R diskmgmt.msc) na D: particiji ne vidiš atributov "Sistem", "Zagon","Izvoz ob zrušitvi" ali "Particija za obnovitev").
Torej mora biti D: particija označena samo kot "Primarna particija". Če ima še kak drug zgoraj naveden atribut boš imel ob izbrisu te D: particije problem pri bootu/zagonu Win10.
CharlyG je napisal/-a:Mislim da nima smisla na tej mašini prehajati na SSD ker gre za staro mašino z Q6600 procesorjem (zagon w10 35s)
tu laufa kaki live stream in e asistent za starše občasno še kak Word-ov dokument. Pa tudi uporabniki so nezahtevni
Protoncek je napisal/-a:CharlyG je napisal/-a:Mislim da nima smisla na tej mašini prehajati na SSD ker gre za staro mašino z Q6600 procesorjem (zagon w10 35s)
tu laufa kaki live stream in e asistent za starše občasno še kak Word-ov dokument. Pa tudi uporabniki so nezahtevni
Mislim, da se na VSAKI mašini splača preiti na SSD, če ga mašina podpira. Razlika je ogromna, ne glede na procesor. Pri starem procesorju je celo tako, da bodo nezahtevni uporabniki še bolj zadovoljni, ker se bo hitrost delovanja konkretno povečala - zahteve za hudo procesorsko moč tu ni, torej ostane več ali manj samo HDD lag.
Glede "če ga podpira": zadnjič sem dobil v roke prenosnik, ki ne podpira SSDja (nek HP). Ga ni zaznal in pika. No, malce brskanja po netu je razkrilo, da nisem bil edini s tem problemom...
Protoncek je napisal/-a:Mislim, da se na VSAKI mašini splača preiti na SSD, če ga mašina podpira. Razlika je ogromna, ne glede na procesor ...
Tudi jaz se strinjm s tem, a bi imel še pripombo na RAM. Pri mojem prenosniku sem z 2GB zadevo razširil na 4GB. Zdaj mu ne manjka nič. Ga pa rabim v glavnem na potovanjih za srfanje in za prenos fotografij s kartic na zunanji disk.yacksy je napisal/-a:Protoncek je napisal/-a:Mislim, da se na VSAKI mašini splača preiti na SSD, če ga mašina podpira. Razlika je ogromna, ne glede na procesor ...
Definitivno se strinjam s tem. Sem na ta način že veliko 10+ let starim mašinam na ta način podaljšal uporabnost. Lastniki so bili vedno zelo zadovoljni z rezultatom.
Vrni se na Operacijski sistemi
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost