Default gateway problem WIN 10

Tu bomo pisali o tem s kakšnimi OS se ukvarjamo in kakšne težave imamo pri tem.

Moderatorji: Kroko, tilz0R

Default gateway problem WIN 10

OdgovorNapisal/-a strobos » 03 Maj 2020, 15:50

Pozdrav,

na novo naloženem WIN 10 64-bit se mi pojavlja default gateway problem. Ko stisnem odpravljanje težav, se zadeva reši in čez kakih 5 minut spet ponovi.
Povezava je preko USB-WIFI adapterja Edimax 7612, ki na drugem računalniku z nameščenimi WIN 7 normalno deluje.
Na internetu sem našel mnogo nasvetov, dal vse skozi, problem se še vedno pojavlja.
Ostale naprave povezane preko wifi na isti router normalno delujejo (PC, laptop, tablice, telefoni).
Po nasvetih s spleta sem probal: original driverji, novi driverji, stari driverji, drugi driverji, avtomatski ip, ročni ip, izklop sleep mode za wifi kartico, nastavitev fiksne hitrosti, reset routerja in še kaj...

Ali je še kakšna ideja, kaj lahko probam, predenj zamenjam USB-WIFI kartico?

Če na telefonu ustvarim dostopno točko in se z računalnikom povežem na njo pa dela brez problema.
Update: tudi povezan na telefon naredi isto, samo malo dlje traja...

Hvala in lp
strobos
 
Prispevkov: 22
Pridružen: 18 Jan 2015, 21:15
Zahvalil se je: 0 krat
Prejel zahvalo: 2 krat
Uporabnika povabil: gumby
Število neizkoriščenih povabil: 3

Re: Default gateway problem WIN 10

OdgovorNapisal/-a urosg » 03 Maj 2020, 17:08

Na routerju imaš nastavljen DHCP čas za obnovitev najema IP naslova. Preveri kakšen čas imaš nastavljen, če je slučajno kratek čas, podaljšaj in preizkusi.
Uporabniški avatar
urosg
 
Prispevkov: 414
Pridružen: 10 Feb 2015, 14:38
Kraj: Domžale, Mengeš, Kamnik
Zahvalil se je: 13 krat
Prejel zahvalo: 63 krat
Uporabnika povabil: mucek
Število neizkoriščenih povabil: 6

Re: Default gateway problem WIN 10

OdgovorNapisal/-a strobos » 03 Maj 2020, 19:14

Pozdrav,

izgleda, da tega ne morem spreminjat - glej prilogo.

Hvala in lp
Priponke
TG788vn_v2.PNG
strobos
 
Prispevkov: 22
Pridružen: 18 Jan 2015, 21:15
Zahvalil se je: 0 krat
Prejel zahvalo: 2 krat
Uporabnika povabil: gumby
Število neizkoriščenih povabil: 3

Re: Default gateway problem WIN 10

OdgovorNapisal/-a urosg » 03 Maj 2020, 20:11

Lahko, vendar ne na nivoju posameznega lease-a; ampak niti ni pomembno, saj izgleda da imaš nastavljeno da je čas "najema" 1 dan.

To potem ni razlog, najverjetneje je razlog sicer res v gonilniku WiFi USB dongla, sam imam malo drugačne težave s podobnim vmesnikom - ob vsakem zagonu računalnika moram ročno onemogočit in ponovno omogočit mrežni vmesnik za WiFi, drugače ga sistem ne zazna.

A si preveril mogoče kater chipset je v vmesniku in poiskal originalne golnilnike, ne od Edimaxa ?
Uporabniški avatar
urosg
 
Prispevkov: 414
Pridružen: 10 Feb 2015, 14:38
Kraj: Domžale, Mengeš, Kamnik
Zahvalil se je: 13 krat
Prejel zahvalo: 63 krat
Uporabnika povabil: mucek
Število neizkoriščenih povabil: 6

Re: Default gateway problem WIN 10

OdgovorNapisal/-a strobos » 03 Maj 2020, 20:41

Trenutno je driver od Realtek-a, sem pa probal že z več različnimi.
Zdaj opažam, da se povezava prekine, tudi če se samo povežem na router.
strobos
 
Prispevkov: 22
Pridružen: 18 Jan 2015, 21:15
Zahvalil se je: 0 krat
Prejel zahvalo: 2 krat
Uporabnika povabil: gumby
Število neizkoriščenih povabil: 3

Re: Default gateway problem WIN 10

OdgovorNapisal/-a Carko » 05 Maj 2020, 14:14

Se ti prav povezava prekine ("ni povezano") ali samo neha delati internet?

Lahko narediš izpis IP podatkov pred in med težavo, in jo prilepiš sem?

Spodnjo vrstico iz cmd (zagnanega kot administrator) poženeš enkrat preden imaš težave, in enkrat takrat, ko imaš težave.

Koda: Izberi vse
ipconfig /all >> %homepath%\desktop\ip.txt && route print >> %homepath%\desktop\ip.txt


Na namizju dobiš datoteko "ip.txt", ki jo prilepiš sem.
Carko
 
Prispevkov: 2353
Pridružen: 10 Jan 2015, 01:46
Zahvalil se je: 161 krat
Prejel zahvalo: 628 krat
Uporabnika povabil: Vrtni palček
Število neizkoriščenih povabil: 151

Re: Default gateway problem WIN 10

OdgovorNapisal/-a strobos » 07 Maj 2020, 23:46

Datoteka je v prilogi. Se opravičujem za pozen odgovor.

Hvala in lp
Priponke
ip.txt
(8.68 KiB) Prenešeno 11 krat
strobos
 
Prispevkov: 22
Pridružen: 18 Jan 2015, 21:15
Zahvalil se je: 0 krat
Prejel zahvalo: 2 krat
Uporabnika povabil: gumby
Število neizkoriščenih povabil: 3

Re: Default gateway problem WIN 10

OdgovorNapisal/-a DusanK » 08 Maj 2020, 09:15

Nastavi wi-fi kartici fiksen IP naslov, tak kot ga takrat dodeli DHCP.
Sem pogledal v tvojo datoteko in kaže, da dodeli wi-fi kartici 192.168.1.67 , torej takole:
IPv4.JPG

Nastavi, shrani, popolnoma ugasni računalnik (da izgine tudi napajanje USB vtičnic), ponovno prižgi PC in test.
DNS imam jaz javne, enega od Arnesa (193.2.1.66 ali 72), drugi Googlov (8.8.8.8 ali 8.8.4.4.)

p.s.
Odstrani tudi kljukico pri dovoljenju, da PC upravlja/izklopi kartico zaradi varčevanja z energijo.
Shrani, restart in test.
Priponke
WIFI_power.JPG
Največji čar - električar
Uporabniški avatar
DusanK
 
Prispevkov: 3869
Pridružen: 18 Jan 2015, 01:43
Kraj: Medvode
Zahvalil se je: 1390 krat
Prejel zahvalo: 2311 krat
Uporabnika povabil: VolkD
Število neizkoriščenih povabil: 255

Re: Default gateway problem WIN 10

OdgovorNapisal/-a strobos » 08 Maj 2020, 19:46

Z ročnim ip sem že probal, pa sem zdaj še vseeno in ni uspeha. Varčevanje z energijo imam izklopljeno.

Lp
Priponke
Ročni_ip.PNG
Ročni_ip.PNG (8.66 KiB) Videno 165 krat
Po_popravilu.PNG
Po_popravilu.PNG (10.39 KiB) Videno 165 krat
strobos
 
Prispevkov: 22
Pridružen: 18 Jan 2015, 21:15
Zahvalil se je: 0 krat
Prejel zahvalo: 2 krat
Uporabnika povabil: gumby
Število neizkoriščenih povabil: 3

Re: Default gateway problem WIN 10

OdgovorNapisal/-a strobos » 16 Maj 2020, 18:45

Včeraj sem dobil drugo USB-WIFI kartico - Tenda. Do danes (še) dela brez problema in brez kakih dodatnih nastavitev IP-ja in podobno.
Očitno se Edimax-ova kartica ne razume z WIN10.

Hvala vsem za pomoč in lp.
strobos
 
Prispevkov: 22
Pridružen: 18 Jan 2015, 21:15
Zahvalil se je: 0 krat
Prejel zahvalo: 2 krat
Uporabnika povabil: gumby
Število neizkoriščenih povabil: 3

Re: Default gateway problem WIN 10

OdgovorNapisal/-a Iztok » 16 Maj 2020, 21:00

Če avtor ne zameri bi se malo priključil z identičnim problemom ...

Na laptopu imam W10, na telefonu pa android. V telefonu imam nastavljen statičen IP, a se mi brez težav poveže tudi na DHCP brezžične dostope brez posega v nastavitve omrežja - doma gre avtomatsko na statiko, zunaj pa na dinamiko.
Laptop z W10 pa tega ne zna - ali pa ga ne znam nastavit kar je najverjetneje. Mi lahko kdo to pojasni?
ʇɥıs ıs ʇɥǝ ןɐsʇ ʇıɯǝ ı qnʎ ɐ ʞǝʎqoɐɹp ou ǝqɐʎ
Uporabniški avatar
Iztok
 
Prispevkov: 2231
Pridružen: 04 Feb 2015, 02:00
Kraj: LJ
Zahvalil se je: 605 krat
Prejel zahvalo: 488 krat
Uporabnika povabil: Proteus
Število neizkoriščenih povabil: 96


Vrni se na Operacijski sistemi

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov