Sentinel keys license monitor

Tu bomo pisali o tem s kakšnimi OS se ukvarjamo in kakšne težave imamo pri tem.

Moderatorji: Kroko, tilz0R

Sentinel keys license monitor

OdgovorNapisal/-a Lojz » 07 Sep 2019, 20:27

Pri skeniranju mojih notranjih IP-jev na routerju sem opazil IP, ki mi je neznan. Ima odprte porte 6002, 7001 in 7002.
Če v brskalnik vnesem http://192.168.0.13:7002, se odpre stran Sentinel keys license monitor. (v prilogi).
Kaj je sploh to? Virus? Kaj normalnega?
Priponke
Sentinel.jpg
Sentinel_stran.jpg
Sentinel keys license monitor
Lep pozdrav!
Lojz
Uporabniški avatar
Lojz
 
Prispevkov: 348
Pridružen: 06 Mar 2015, 22:40
Kraj: Koroška
Zahvalil se je: 48 krat
Prejel zahvalo: 75 krat
Uporabnika povabil: Proteus
Število neizkoriščenih povabil: 7

Re: Sentinel keys license monitor

OdgovorNapisal/-a Carko » 07 Sep 2019, 20:39

Sentinel je legitimna rešitev za upravljanje z licencami.

Očitno imaš na mreži napravo, ki ima software zaščiten s Sentinelom.

Kaj ti pokaže, ko klikneš na Keys Information na desni?
Carko
 
Prispevkov: 2147
Pridružen: 10 Jan 2015, 00:46
Zahvalil se je: 144 krat
Prejel zahvalo: 541 krat
Uporabnika povabil: Vrtni palček
Število neizkoriščenih povabil: 134

Re: Sentinel keys license monitor

OdgovorNapisal/-a Lojz » 07 Sep 2019, 20:48

Nič ne pokaže - prazno je.
Na configuration pa pravi, da nimam dovolj pravic, naj kontaktiram administratorja. :_dunno
Lep pozdrav!
Lojz
Uporabniški avatar
Lojz
 
Prispevkov: 348
Pridružen: 06 Mar 2015, 22:40
Kraj: Koroška
Zahvalil se je: 48 krat
Prejel zahvalo: 75 krat
Uporabnika povabil: Proteus
Število neizkoriščenih povabil: 7

Re: Sentinel keys license monitor

OdgovorNapisal/-a peterp » 08 Sep 2019, 07:58

Neznan IP: Na neki način pač moraš ugotoviti katera škatla ima ta IP. Potem pa se analiza nadaljuje :)
peterp
 
Prispevkov: 625
Pridružen: 23 Feb 2015, 13:52
Kraj: Maribor
Zahvalil se je: 149 krat
Prejel zahvalo: 95 krat
Uporabnika povabil: gumby
Število neizkoriščenih povabil: 97

Re: Sentinel keys license monitor

OdgovorNapisal/-a Lojz » 08 Sep 2019, 11:17

Ugotovil v čem je "caka". Sin se je povezal s prenosnikom na WiFi. V službi imajo pa en SW, ki je s tem Sentinelom "zaščiten" preko USB porta. V USB-ju mora imet ustrezen ključek, da SW dela.
Več pa nisem "dregal". :)
Lep pozdrav!
Lojz
Uporabniški avatar
Lojz
 
Prispevkov: 348
Pridružen: 06 Mar 2015, 22:40
Kraj: Koroška
Zahvalil se je: 48 krat
Prejel zahvalo: 75 krat
Uporabnika povabil: Proteus
Število neizkoriščenih povabil: 7


Vrni se na Operacijski sistemi

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost