Adblock plus

Tu bomo pisali o tem s kakšnimi OS se ukvarjamo in kakšne težave imamo pri tem.

Moderatorji: Kroko, tilz0R

Adblock plus

OdgovorNapisal/-a S53AL » 05 Maj 2019, 20:43

Izginil je na dveh računalnikih. Nova instalacija iz interneta ne uspe. Javi, da je datoteka poškodovana oz. da je FF ne sprejme, čeprav, ko me vpraša dovolim. Uporabljam pa XP. V čem je lahko problem?
Ali obstaja še kaj drugega proti nadležnim oglasom/reklam?
http://www.zimazakon.si/forum
Uporabniški avatar
S53AL
 
Prispevkov: 1633
Pridružen: 27 Jan 2015, 23:35
Kraj: Črnomelj, JN75
Zahvalil se je: 636 krat
Prejel zahvalo: 69 krat
Uporabnika povabil: VolkD
Število neizkoriščenih povabil: 12

Re: Adblock plus

OdgovorNapisal/-a Iztok » 05 Maj 2019, 20:53

Meni se je zgodilo to isto na XP in W10 ... še iščem nadomestek ...
ʎɐqǝ uo pɹɐoqʎǝʞ ɐ ʎnq ı ǝɯıʇ ʇsɐן ǝɥʇ sı sıɥʇ
Uporabniški avatar
Iztok
 
Prispevkov: 1865
Pridružen: 04 Feb 2015, 01:00
Kraj: LJ
Zahvalil se je: 450 krat
Prejel zahvalo: 381 krat
Uporabnika povabil: Proteus
Število neizkoriščenih povabil: 75

Re: Adblock plus

OdgovorNapisal/-a Cloud » 05 Maj 2019, 20:57

Cloud
 
Prispevkov: 1638
Pridružen: 18 Mar 2015, 08:24
Kraj: Ljubljana
Zahvalil se je: 37 krat
Prejel zahvalo: 154 krat
Uporabnika povabil: BraneZ
Število neizkoriščenih povabil: 13

Re: Adblock plus

OdgovorNapisal/-a Iztok » 05 Maj 2019, 22:33

V FF Quantum 66.0.4 AdBlocker spet deluje :)
ʎɐqǝ uo pɹɐoqʎǝʞ ɐ ʎnq ı ǝɯıʇ ʇsɐן ǝɥʇ sı sıɥʇ
Uporabniški avatar
Iztok
 
Prispevkov: 1865
Pridružen: 04 Feb 2015, 01:00
Kraj: LJ
Zahvalil se je: 450 krat
Prejel zahvalo: 381 krat
Uporabnika povabil: Proteus
Število neizkoriščenih povabil: 75

Re: Adblock plus

OdgovorNapisal/-a S53AL » 05 Maj 2019, 23:44

Iztok je napisal/-a:V FF Quantum 66.0.4 AdBlocker spet deluje :)


Ko sem se nekaj igral s tem sem si FF zmrdal tako, da več ni nič slovenskega. Kako se dobi nazaj slovenski jezik?
http://www.zimazakon.si/forum
Uporabniški avatar
S53AL
 
Prispevkov: 1633
Pridružen: 27 Jan 2015, 23:35
Kraj: Črnomelj, JN75
Zahvalil se je: 636 krat
Prejel zahvalo: 69 krat
Uporabnika povabil: VolkD
Število neizkoriščenih povabil: 12

Re: Adblock plus

OdgovorNapisal/-a DusanK » 06 Maj 2019, 00:00

Največji čar - električar
Uporabniški avatar
DusanK
 
Prispevkov: 2820
Pridružen: 18 Jan 2015, 00:43
Kraj: Medvode
Zahvalil se je: 886 krat
Prejel zahvalo: 1516 krat
Uporabnika povabil: VolkD
Število neizkoriščenih povabil: 255

Re: Adblock plus

OdgovorNapisal/-a 1tilen » 06 Maj 2019, 21:48

Jaz uporabljam že vsaj eno leto pi-hole ( Ad Blocker na podlagi DNSa)

https://pi-hole.net/

Nastavi se lahko točno katere domene hočeš, da blokira. Obstaja tudi veliko spiskov domen, ki pri večini niso zaželjene.
Potreben je pa en raspberry pi/računalnik. Prednost je pa tudi to, da lahko za več naprav naenkrat nastavimo Ad Blocker.
----
Tilen - S54B
Uporabniški avatar
1tilen
 
Prispevkov: 142
Pridružen: 18 Jan 2015, 00:12
Kraj: Sežana - JN65WQ
Zahvalil se je: 53 krat
Prejel zahvalo: 78 krat
Uporabnika povabil: VolkD
Število neizkoriščenih povabil: 10

Re: Adblock plus

OdgovorNapisal/-a Carko » 07 Maj 2019, 08:44

Prav tako uporabljam Pi-hole in sem z njim zelo zadovoljen. V zadnjem tednu mi je blokiral 30 tisoč DNS zahtevkov (17% vseh).

2019-05-07 09_43_50-Pi-hole Admin Console - Vivaldi.png
Carko
 
Prispevkov: 1904
Pridružen: 10 Jan 2015, 00:46
Zahvalil se je: 121 krat
Prejel zahvalo: 434 krat
Uporabnika povabil: Vrtni palček
Število neizkoriščenih povabil: 112

Re: Adblock plus

OdgovorNapisal/-a Protoncek » 07 Maj 2019, 10:06

Tole bo treba probat... nekje mi leži RPi2...
imaš kakšen "pameten" nasvet? Je treba kaj posebnega nastavit, spremenit..?
Uporabniški avatar
Protoncek
 
Prispevkov: 3086
Pridružen: 17 Jan 2015, 20:41
Kraj: Mengeš
Zahvalil se je: 286 krat
Prejel zahvalo: 320 krat
Uporabnika povabil: VolkD
Število neizkoriščenih povabil: 68

Re: Adblock plus

OdgovorNapisal/-a Protoncek » 07 Maj 2019, 20:10

Samo v info - če ima še kdo Asusov router lahko poskusi tole:
Ob brskanju in iskanju navodil in mnenj okoli Pi-luknje sem slučajno naletel na TOLE STRAN - je nekaj podobnega, a (žal) samo za Asusove rotuerje (z naloženim custom FW). Ker imam Asusa mi je to lažje kot RPi - samo en USB ključek se rabi (1GB je že višek viška). minuto, dve dela in zadeva deluje. Tako da zaenkrat tole dela. Kako - hja, bom videl tekom dni/tednov uporabe.
Uporabniški avatar
Protoncek
 
Prispevkov: 3086
Pridružen: 17 Jan 2015, 20:41
Kraj: Mengeš
Zahvalil se je: 286 krat
Prejel zahvalo: 320 krat
Uporabnika povabil: VolkD
Število neizkoriščenih povabil: 68

Re: Adblock plus

OdgovorNapisal/-a S53AL » 07 Maj 2019, 22:28

Kaj pa to? Meni je takoj po izgunitju ADB ponudilo tole https://addons.mozilla.org/sl/firefox/a ... collection
Hitrost interneta mi je pa padel od 50 na 9MB :_think
In tu so še neke nepreverjene stvari https://addons.mozilla.org/sl/firefox/c ... -blockers/ :_think
http://www.zimazakon.si/forum
Uporabniški avatar
S53AL
 
Prispevkov: 1633
Pridružen: 27 Jan 2015, 23:35
Kraj: Črnomelj, JN75
Zahvalil se je: 636 krat
Prejel zahvalo: 69 krat
Uporabnika povabil: VolkD
Število neizkoriščenih povabil: 12

Re: Adblock plus

OdgovorNapisal/-a S53AL » 08 Maj 2019, 12:14

Zakaj se Adblock več ne razume z FF? Na Chrome pa deluje...,pa še hitrejši je od FF...
http://www.zimazakon.si/forum
Uporabniški avatar
S53AL
 
Prispevkov: 1633
Pridružen: 27 Jan 2015, 23:35
Kraj: Črnomelj, JN75
Zahvalil se je: 636 krat
Prejel zahvalo: 69 krat
Uporabnika povabil: VolkD
Število neizkoriščenih povabil: 12

Re: Adblock plus

OdgovorNapisal/-a Peter123 » 08 Maj 2019, 12:42

Posodobi FF.
Peter123
 
Prispevkov: 950
Pridružen: 09 Feb 2015, 13:20
Kraj: 1117 Lj.
Zahvalil se je: 21 krat
Prejel zahvalo: 123 krat
Uporabnika povabil: jmivsek
Število neizkoriščenih povabil: 25

Re: Adblock plus

OdgovorNapisal/-a S53AL » 08 Maj 2019, 13:03

Peter123 je napisal/-a:Posodobi FF.


Na XP ne gre.
http://www.zimazakon.si/forum
Uporabniški avatar
S53AL
 
Prispevkov: 1633
Pridružen: 27 Jan 2015, 23:35
Kraj: Črnomelj, JN75
Zahvalil se je: 636 krat
Prejel zahvalo: 69 krat
Uporabnika povabil: VolkD
Število neizkoriščenih povabil: 12

Re: Adblock plus

OdgovorNapisal/-a MarkoM » 08 Maj 2019, 13:49

Čisto tako offtopic, ker vidim, da še nekateri uporabljate xp.
Dva tedna nazaj sem iz Nemčije naročil refurbish HP delovni postaji i5 in i7 z 256 GB SSD in licenčnimi win10 za cca. 280€/kom brez DDV. Mašini sta super ohranjeni in imata leto garancije.
MarkoM
 
Prispevkov: 834
Pridružen: 29 Jan 2015, 12:11
Kraj: Pohorje (Maribor)
Zahvalil se je: 95 krat
Prejel zahvalo: 161 krat
Uporabnika povabil: s56rga
Število neizkoriščenih povabil: 13

Re: Adblock plus

OdgovorNapisal/-a kobranka » 08 Maj 2019, 13:56

Jaz kakšnega takšnega problema na Opera in SRware iron nisem opazil. V Operi je celo vgrajena blokada reklam že znamestitvijo samega brskalnika, samo vključit jo moraš s pritiskom na ikono.

MadMax, sadaj pa še napiši s kje si jih naročil, da nebomo tavali v temi. Pri nas sem preobrnil vse, da se mi že želodec obrača. Bolj sprašujem zaradi tega, ker nekatere trgovine k nam ne pošiljajo več računalniške opreme.
kobranka
 
Prispevkov: 1689
Pridružen: 07 Feb 2015, 12:17
Zahvalil se je: 401 krat
Prejel zahvalo: 92 krat
Uporabnika povabil: MadMax
Število neizkoriščenih povabil: 18

Re: Adblock plus

OdgovorNapisal/-a MarkoM » 08 Maj 2019, 16:12

Če si mislil mene:
https://it-versand.com/

Plačal preko bančne transakcije, dostava v nekaj dneh, če si DDV zavezanec lahko kupiš direktno brez davka.
MarkoM
 
Prispevkov: 834
Pridružen: 29 Jan 2015, 12:11
Kraj: Pohorje (Maribor)
Zahvalil se je: 95 krat
Prejel zahvalo: 161 krat
Uporabnika povabil: s56rga
Število neizkoriščenih povabil: 13

Re: Adblock plus

OdgovorNapisal/-a zanka » 08 Maj 2019, 16:17

Koliko pa so stvari ohranjene? Kajti v začetku leta sem naročil prenosnik preko ebay, dobil pa sem tako slabega, da sem raje iz lastnega žepa kril pošiljanje nazaj. Manjkale so nogice, nalepke o modelu, baterija je bila neoriginal, model je prišel s kamero, čeprav sem naročil brez nje, drugega nisem več iskal. S kištami je malo drugače, ni ti je potrebno gledati, ampak s prenosnikom pa čutiš, kako se gunca. Samo nogice bi me stale več kot so ponujali kompenzacije.

Seveda napišejo, da kljub tem in tem napakam deluje brezhibno, ampak, sem jih napisal, če bi želel takega s pomanjkljivostmi, bi takega tudi naročil. :D
Zadnjič spremenil zanka, dne 08 Maj 2019, 16:23, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
zanka
 
Prispevkov: 2123
Pridružen: 17 Mar 2016, 00:16
Kraj: Krško
Zahvalil se je: 101 krat
Prejel zahvalo: 186 krat
Uporabnika povabil: DusanK
Število neizkoriščenih povabil: 36

Re: Adblock plus

OdgovorNapisal/-a MarkoM » 08 Maj 2019, 16:22

Saj pravim, jaz sem kupil namizni delovni postaji in sta zelo lepo ohranjeni. Nimam pripomb, delata tudi kot morata. Vgrajeni so novi ssd-ji. Za prenosnike pa ne bi vedel.

p.s. Ne delam nobene reklame oz. preferiram koga, pač delim pozitivne izkušnje.
MarkoM
 
Prispevkov: 834
Pridružen: 29 Jan 2015, 12:11
Kraj: Pohorje (Maribor)
Zahvalil se je: 95 krat
Prejel zahvalo: 161 krat
Uporabnika povabil: s56rga
Število neizkoriščenih povabil: 13

Re: Adblock plus

OdgovorNapisal/-a kobranka » 08 Maj 2019, 18:33

MarkoM je napisal/-a:Če si mislil mene:
https://it-versand.com/

Plačal preko bančne transakcije, dostava v nekaj dneh, če si DDV zavezanec lahko kupiš direktno brez davka.

Se opravičujem, ker sem te preimenoval v zmešanega/norega Maksa. Ali lahko moderator prosim popravi.

Ja zame bi bilo dražje, razen če se nebi dogovoril z sosedom, ki ima sp, saj je to mišljeno pod direkt brez davka?
kobranka
 
Prispevkov: 1689
Pridružen: 07 Feb 2015, 12:17
Zahvalil se je: 401 krat
Prejel zahvalo: 92 krat
Uporabnika povabil: MadMax
Število neizkoriščenih povabil: 18

Re: Adblock plus

OdgovorNapisal/-a S53AL » 08 Maj 2019, 20:18

kobranka je napisal/-a:Jaz kakšnega takšnega problema na Opera in SRware iron nisem opazil. V Operi je celo vgrajena blokada reklam že znamestitvijo samega brskalnika, samo vključit jo moraš s pritiskom na ikono.


Preden kaj sprobam imam vprašanje? Kako pa Opera paše na XP? Ima Slovenski jezik?
http://www.zimazakon.si/forum
Uporabniški avatar
S53AL
 
Prispevkov: 1633
Pridružen: 27 Jan 2015, 23:35
Kraj: Črnomelj, JN75
Zahvalil se je: 636 krat
Prejel zahvalo: 69 krat
Uporabnika povabil: VolkD
Število neizkoriščenih povabil: 12

Re: Adblock plus

OdgovorNapisal/-a Protoncek » 09 Maj 2019, 06:06

Lahko vprašam, zakaj tako hudo vztrajaš na XPjih? Takih in podobnih težav pričakuj vedno več. Veliko firm je že ustavilo XP podporo, veliko jih še bo v kratkem. XP gre (žal ali pa tudi ne) v zgodovino in tega ni moč ustavit...
Uporabniški avatar
Protoncek
 
Prispevkov: 3086
Pridružen: 17 Jan 2015, 20:41
Kraj: Mengeš
Zahvalil se je: 286 krat
Prejel zahvalo: 320 krat
Uporabnika povabil: VolkD
Število neizkoriščenih povabil: 68

Re: Adblock plus

OdgovorNapisal/-a MarkoM » 09 Maj 2019, 06:30

kobranka je napisal/-a:
MarkoM je napisal/-a:Ja zame bi bilo dražje, razen če se nebi dogovoril z sosedom, ki ima sp, saj je to mišljeno pod direkt brez davka?

Sosed sp mora biti davčni zavezanec, potem vpišeš njegove podatke in avtomatsko odbije DDV. Poštnina za dve kišti je bila 13 €.
MarkoM
 
Prispevkov: 834
Pridružen: 29 Jan 2015, 12:11
Kraj: Pohorje (Maribor)
Zahvalil se je: 95 krat
Prejel zahvalo: 161 krat
Uporabnika povabil: s56rga
Število neizkoriščenih povabil: 13

Re: Adblock plus

OdgovorNapisal/-a kobranka » 09 Maj 2019, 10:29

S53AL je napisal/-a:
kobranka je napisal/-a:Jaz kakšnega takšnega problema na Opera in SRware iron nisem opazil. V Operi je celo vgrajena blokada reklam že znamestitvijo samega brskalnika, samo vključit jo moraš s pritiskom na ikono.


Preden kaj sprobam imam vprašanje? Kako pa Opera paše na XP? Ima Slovenski jezik?

Slovenščine ni in že precej časa nima podpore, vsaj zasledil nisem, včasih so jo imeli za opero mini ampak kot izgleda so tudi za to opustili. Če ni jezikovne podpore iz naše strani je pač ni, zadovolit se moraš s hrvaščino.

Na https://www.opera.com/download poglej kaj ti prime. Proti koncu strani imaš povezavo do arhiva, ki seže tja nekje v leto 2013 vendar za te starejše verzije ne garantiram, da bo vse delovalo, zlasti ne integrirana blokada oglasov in bo vseeno potrebno dodati dodatek.
kobranka
 
Prispevkov: 1689
Pridružen: 07 Feb 2015, 12:17
Zahvalil se je: 401 krat
Prejel zahvalo: 92 krat
Uporabnika povabil: MadMax
Število neizkoriščenih povabil: 18

Re: Adblock plus

OdgovorNapisal/-a Iztok » 09 Maj 2019, 11:03

Protoncek je napisal/-a:Lahko vprašam, zakaj tako hudo vztrajaš na XPjih? Takih in podobnih težav pričakuj vedno več. Veliko firm je že ustavilo XP podporo, veliko jih še bo v kratkem. XP gre (žal ali pa tudi ne) v zgodovino in tega ni moč ustavit...

Jaz zato, ker imam še kar nekaj HW in SW, ki me je stal par k€ in ne dela na novejših OS.

Sem si pa ravno zato nabavil še en PC na katerem je W10, do starih mašin pa dostopam preko TeamViewer-ja 8-)
ʎɐqǝ uo pɹɐoqʎǝʞ ɐ ʎnq ı ǝɯıʇ ʇsɐן ǝɥʇ sı sıɥʇ
Uporabniški avatar
Iztok
 
Prispevkov: 1865
Pridružen: 04 Feb 2015, 01:00
Kraj: LJ
Zahvalil se je: 450 krat
Prejel zahvalo: 381 krat
Uporabnika povabil: Proteus
Število neizkoriščenih povabil: 75

Re: Adblock plus

OdgovorNapisal/-a S53AL » 09 Maj 2019, 14:37

Protoncek je napisal/-a:Lahko vprašam, zakaj tako hudo vztrajaš na XPjih? Takih in podobnih težav pričakuj vedno več. Veliko firm je že ustavilo XP podporo, veliko jih še bo v kratkem. XP gre (žal ali pa tudi ne) v zgodovino in tega ni moč ustavit...


Če to leti name? Če bi imel denar in zdravlje nebi spraševal o XP. Še kaj?
http://www.zimazakon.si/forum
Uporabniški avatar
S53AL
 
Prispevkov: 1633
Pridružen: 27 Jan 2015, 23:35
Kraj: Črnomelj, JN75
Zahvalil se je: 636 krat
Prejel zahvalo: 69 krat
Uporabnika povabil: VolkD
Število neizkoriščenih povabil: 12

Re: Adblock plus

OdgovorNapisal/-a 1tilen » 12 Maj 2019, 22:08

Protoncek je napisal/-a:Tole bo treba probat... nekje mi leži RPi2...
imaš kakšen "pameten" nasvet? Je treba kaj posebnega nastavit, spremenit..?


Nekaj block list:

https://tspprs.com/
https://firebog.net/


Nastavit je treba samo na routerju/napravi rPi kot DNS server, block liste in upstream DNS serverje, ki jih uporablja rPi za "dovoljene" poizvedbe. Super je pa tudi to, da deluje piHole tudi kot caching DNS Server.
Kot upstream DNS serverje sam uporabljam serverje, ki jih ponuja Cloudflare(1.1.1.1 in 1.0.0.1) in ISP (T-2) lahko pa jih uporabljaš tudi še več.

V mojem primeru blokira približno 30% vseh poizvedb.
----
Tilen - S54B
Uporabniški avatar
1tilen
 
Prispevkov: 142
Pridružen: 18 Jan 2015, 00:12
Kraj: Sežana - JN65WQ
Zahvalil se je: 53 krat
Prejel zahvalo: 78 krat
Uporabnika povabil: VolkD
Število neizkoriščenih povabil: 10


Vrni se na Operacijski sistemi

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost