s54mtb je napisal/-a:Če bi imel pol proizvodnje in strojev na XP bi drugače razmišljal.
Da ti malo pomagam: klik.Proteus je napisal/-a:Jaz uporabljam za svoj CNC star laptop. Stvar deluje odlično, žal pa nima dveh jeder in super duper TNG na njemu ne deluje. Prisilejn sem torej uporabljati prastari SW, ker ne bom šel zaradi nove verzije SW zamenjavati laptopa.
VolkD je napisal/-a:Marsikaj teče še na DOS. Poznam družinsko podjetje, ki teče računovodski SW na CPM (Partner). Vse to je zgodovina, ki traja, traja,... ampak vztrajanje na tem je neumnost.
V soboto sem spotoma, ko sem šel v Postojno, z menoj je bil ivor, odpeljal nekaj CRT monitorjev in TV-jev na kosovne odpadke. Pred kako uro me je klical človek, ki ima stroje za navijanje tuljavic. Kaj se je sploh zgodilo ?
Človek, ki prevzema robo na kosovnih odpadkih, je imel naročeno, da javi če se pojavi kakšen CGA monitor. In se je pojavil - moj. Za čudo celo dela, le slika je "premajhna".
Želijo, da popravim sliko in če pogledam, če imam še kje kakšen tak monitor. Dva stroja mu namreč stojita, ker je umrl monitor narejen na standardu, ki ga ni več. Tretji in četrti stroj delujeta na en sam monitor s preklopnikom. Monitor je na vrtljivi roki.
Lastnik se tepe po glavi, ker ni pred ne vem koliko leti, dokupil eno enoto (dve kartici) na katero bi lahko priklopil VGA. Danes tega ne dobi nikjer več, oziroma dobi za nemogočo ceno nekje okrog 4k€.
Nauk zgodbe: Izjemno neugodno je vztrajati na zastarelih rešitvah. Mnogo lažji je prehod na nekaj novega, dokler je ta prehod še enostaven.
Če sem prav razumel Krokota, ga odgovori zanimajo, ker dela nov SW, pri čemer mu je XP coklja.
Človek, ki noče posodobiti nekaj svojega HW, ni potencialni kupec novega SW, saj še za svoj HW ne želi dati niti €.
VolkD je napisal/-a:...če se pojavi kakšen CGA monitor. In se je pojavil - moj. ... dokupil eno enoto (dve kartici) na katero bi lahko priklopil VGA.
VolkD je napisal/-a:Marsikaj teče še na DOS. Poznam družinsko podjetje, ki teče računovodski SW na CPM (Partner). Vse to je zgodovina, ki traja, traja,... ampak vztrajanje na tem je neumnost.
V soboto sem spotoma, ko sem šel v Postojno, z menoj je bil ivor, odpeljal nekaj CRT monitorjev in TV-jev na kosovne odpadke. Pred kako uro me je klical človek, ki ima stroje za navijanje tuljavic. Kaj se je sploh zgodilo ?
Človek, ki prevzema robo na kosovnih odpadkih, je imel naročeno, da javi če se pojavi kakšen CGA monitor. In se je pojavil - moj. Za čudo celo dela, le slika je "premajhna".
Želijo, da popravim sliko in če pogledam, če imam še kje kakšen tak monitor. Dva stroja mu namreč stojita, ker je umrl monitor narejen na standardu, ki ga ni več. Tretji in četrti stroj delujeta na en sam monitor s preklopnikom. Monitor je na vrtljivi roki.
Lastnik se tepe po glavi, ker ni pred ne vem koliko leti, dokupil eno enoto (dve kartici) na katero bi lahko priklopil VGA. Danes tega ne dobi nikjer več, oziroma dobi za nemogočo ceno nekje okrog 4k€.
Nauk zgodbe: Izjemno neugodno je vztrajati na zastarelih rešitvah. Mnogo lažji je prehod na nekaj novega, dokler je ta prehod še enostaven.
Če sem prav razumel Krokota, ga odgovori zanimajo, ker dela nov SW, pri čemer mu je XP coklja.
Človek, ki noče posodobiti nekaj svojega HW, ni potencialni kupec novega SW, saj še za svoj HW ne želi dati niti €.
Ne vem, danes zvečer pride do mene, pa mu bom to predlagal. Je pa že rekel, da ima neke konveterje, ki pa ne delajo prav in je menda samo nekaj za nastaviti.bpavsic je napisal/-a:Zakaj pa ne kupi kaj takega?
https://www.ebay.com/itm/Brand-New-Arca ... 2060823642
VolkD je napisal/-a:Da ti malo pomagam: klik.Proteus je napisal/-a:Jaz uporabljam za svoj CNC star laptop. Stvar deluje odlično, žal pa nima dveh jeder in super duper TNG na njemu ne deluje. Prisilejn sem torej uporabljati prastari SW, ker ne bom šel zaradi nove verzije SW zamenjavati laptopa.
Proteus je napisal/-a:VolkD je napisal/-a:Da ti malo pomagam: klik.Proteus je napisal/-a:Jaz uporabljam za svoj CNC star laptop. Stvar deluje odlično, žal pa nima dveh jeder in super duper TNG na njemu ne deluje. Prisilejn sem torej uporabljati prastari SW, ker ne bom šel zaradi nove verzije SW zamenjavati laptopa.
Mi je prav žal a mi nisi prav nič pomagal, ker za nekaj kar rabim nekajkrat na leto in deluje, ne nameravam vlagati dodatnega denarja. Niti enega €, kaj šele časa z nalaganjem SW, nastavitvami, itd...
V bistvu gre pri PC-jih za tipično reciklacijo, ko ni več uporaben za normalno delo, ga zaposliš na takšno delovno mesto. Nekako pričakuješ, da bo CNC SW podpiral stare kripe, ker je to pač v slogu recikliranja pri domačih DIY zadevah.
bpavsic je napisal/-a:tudi vse 3D programe in lahko na "licu mesta" na hitro kaj spremenim, pogledam itd... Ne predstavljam si, da bi z neko "staro kripo" gonil CNC
Kroko je napisal/-a:Povsem jasno je, da se stroja, ki dela na 8" disketarje, uporablja CGA monitor, ima driverje samo sa Win98..., ne bo nadgrajevalo na Win10 saj smo okno, ko bi bila nadgradnja možna, zamudili.
(to je odgovor 2)
Kaj pa, če bi proizvajalec stroja naredil nove driverje, ki delajo samo na Win10? Z novimi driverji je stroj hitrejši, tiska v več barvah, meri dve količine istočasno, samega sebe podmazuje in opravlja lažja servisna opravila,...
Seveda bi zaradi Win10 potrebovali nov PC.
- Bi zamenjali PC (odgovor 1),
- bi še naprej uporabljali star driver in XP (odgovor 2) ali
- bi postali nezadovoljni in od proizvajalca zahtevali, da nov driver dela na XP (odgovor 3)
Proteus se je izjasnil - v delavnici ima predpotopni računalnik in tako bo ostalo. Se sicer ne strinjam ampak spoštujem njegovo odločitev.
Težave, na katero opozarja s54mtb pa ne vidim. Dvomim, da obstaja en sam tak primer. Teoretično je sicer verjetno to možno vendar si ne morem predtavljati take situacije v praksi.
Kroko je napisal/-a:Povsem jasno je, da se stroja, ki dela na 8" disketarje, uporablja CGA monitor, ima driverje samo sa Win98..., ne bo nadgrajevalo na Win10 saj smo okno, ko bi bila nadgradnja možna, zamudili.
(to je odgovor 2)
Kaj pa, če bi proizvajalec stroja naredil nove driverje, ki delajo samo na Win10? Z novimi driverji je stroj hitrejši, tiska v več barvah, meri dve količine istočasno, samega sebe podmazuje in opravlja lažja servisna opravila,...
Seveda bi zaradi Win10 potrebovali nov PC.
- Bi zamenjali PC (odgovor 1),
- bi še naprej uporabljali star driver in XP (odgovor 2) ali
- bi postali nezadovoljni in od proizvajalca zahtevali, da nov driver dela na XP (odgovor 3)
Proteus se je izjasnil - v delavnici ima predpotopni računalnik in tako bo ostalo. Se sicer ne strinjam ampak spoštujem njegovo odločitev.
Težave, na katero opozarja s54mtb pa ne vidim. Dvomim, da obstaja en sam tak primer. Teoretično je sicer verjetno to možno vendar si ne morem predtavljati take situacije v praksi.
warning MSB8051: Support for targeting Windows XP is deprecated and will not be present in future releases of Visual Studio. Please see https://go.microsoft.com/fwlink/?linkid=2023588 for more information.
Support for Windows 7 is ending
All good things must come to an end, even Windows 7. After January 14, 2020, Microsoft will no longer provide security updates or support for PCs running Windows 7. But you can keep the good times rolling by moving to Windows 10.
Hm, če stroj stoji teden, dva, ali več, ker ni za dobiti kosa (npr. točno določen model IDE diska) za zastarel kontroler, potem ta računica ni več vedno tako kristalno jasna.s54mtb je napisal/-a:A prides v proizvodnjo posodobit pc na stroju na win10? Pa poleg prinesi se nov vmesnik za 36k€, kolikor proizvajalec zahteva za nov kos hardvera, samo zato da bi stroj delal na novem sustemu![]()
Zakaj ze?
Vse od naštetega.DusanK je napisal/-a:Kot neprogramerja me zanima zaradi česa je XP cokla novejšim programom? 32-bit, arhitektura, API, gonilniki ...?
Kroko je napisal/-a:Windows 7 bo svoj konec doživel 14.1.2020. Se pravi čez slabo leto.
Pluton je napisal/-a:firewallom, starejšim brskalnikom
miharix je napisal/-a:Pluton je napisal/-a:firewallom, starejšim brskalnikom
Kateri firewal in katero verzijo katerega brskalnika uporabljaš?
Proteus je napisal/-a:Jaz uporabljam za svoj CNC star laptop. Stvar deluje odlično, žal pa nima dveh jeder in super duper TNG na njemu ne deluje. Prisilejn sem torej uporabljati prastari SW, ker ne bom šel zaradi nove verzije SW zamenjavati laptopa.
Laptop, ki ga imam za redno delo pa ne bom nosil v delavnico med opilke in olje.
Domači CNC je tipična zadeva, kjer se reciklirajo stari PC-ji, vprašalnik zgoraj je torej malce mimo.
David je napisal/-a:Pri nas laufa windows 95. Namenski program, ki dela samo na 95. Že pri nadgradnji na 98 so se pojavili problemi. Torej je ostala 95ka. Enako star hardware, ISA vodilo.
Že več kot 20 let deluje kot mora. Če je šel kakšen del Pc-ja se je zamenjal. Eden cel leži v kotu na čakanju za take primere. Vse skupaj pa krmili ravno tako stare krmilnike z eno goro vhodno izhodnih in drugih kartic. Vse na zalogi za zamenjavo. Vse skupaj pa more delat 24ur na dan. Vlak za nadgradnjo in zamenjavo je že zdavnaj odpeljal...
Ostalo pa je vse "novo" in moderno od Win7 naprej.
Vrni se na Operacijski sistemi
Po forumu brska: AhrefsBot [Bot] in 1 gost