XP- preverjanje diska

Tu bomo pisali o tem s kakšnimi OS se ukvarjamo in kakšne težave imamo pri tem.

Moderatorji: Kroko, tilz0R

XP- preverjanje diska

OdgovorNapisal/-a S53AL » 05 Jun 2018, 20:56

Imam XP in ob vsakem zagonu zečne preverjat disk. Step 1-3 in, ko pride do 100% se mi naloži XP. To preverjanje pa traja slabo minuto.
To opažam že par dni, prej tega ni bilo. Nobenih nastavitev nisem spreminjal.
Zakaj to?
http://www.zimazakon.si/forum
Uporabniški avatar
S53AL
 
Prispevkov: 1183
Pridružen: 28 Jan 2015, 00:35
Kraj: Črnomelj, JN75NN
Zahvalil se je: 444 krat
Prejel zahvalo: 53 krat
Uporabnika povabil: VolkD
Število neizkoriščenih povabil: 9

Re: XP- preverjanje diska

OdgovorNapisal/-a VolkD » 05 Jun 2018, 21:42

Ker je očitno nekje zabeležil, da bi lahko bilo kaj narobe z diskom.

Običajno se zastavica, ki povzroči testiranje diska ugasne, če je preverjanje diska uspešno.
Dokler bodo ljudje mislili, da živali ne čutijo bolečine, bodo živali čutile, da ljudje ne mislijowww.S5tech.net
Uporabniški avatar
VolkD
Administratorji strani
 
Prispevkov: 25874
Pridružen: 29 Dec 2014, 20:49
Kraj: Kačiče (Divača)
Zahvalil se je: 4760 krat
Prejel zahvalo: 3446 krat
Uporabnika povabil: Vrtni palček
Število neizkoriščenih povabil: 255

Re: XP- preverjanje diska

OdgovorNapisal/-a S53AL » 05 Jun 2018, 21:57

Ni nobene zastavice...
http://www.zimazakon.si/forum
Uporabniški avatar
S53AL
 
Prispevkov: 1183
Pridružen: 28 Jan 2015, 00:35
Kraj: Črnomelj, JN75NN
Zahvalil se je: 444 krat
Prejel zahvalo: 53 krat
Uporabnika povabil: VolkD
Število neizkoriščenih povabil: 9

Re: XP- preverjanje diska

OdgovorNapisal/-a VolkD » 05 Jun 2018, 22:02

S53AL je napisal/-a:Ni nobene zastavice...

Je, je, samo je ne vidiš.

No ni taka zastava, ki plapola v vetru. Je bolj neka oznaka, ki jo OS postavi ko gre kaj narobe.
Dokler bodo ljudje mislili, da živali ne čutijo bolečine, bodo živali čutile, da ljudje ne mislijowww.S5tech.net
Uporabniški avatar
VolkD
Administratorji strani
 
Prispevkov: 25874
Pridružen: 29 Dec 2014, 20:49
Kraj: Kačiče (Divača)
Zahvalil se je: 4760 krat
Prejel zahvalo: 3446 krat
Uporabnika povabil: Vrtni palček
Število neizkoriščenih povabil: 255

Re: XP- preverjanje diska

OdgovorNapisal/-a S53AL » 05 Jun 2018, 22:28

Kako se potem ve, da oznaka obstaja, če ni "vidna"?

Še enkrat. Zaženem rač. mi prebere ram in takoj se začne preverjaje (moder zaslon, kot bi bil v biosu) in, ko konča scan se mi pojavi slika XP-ja
in ta se takoj naloži in mi pokaže namizje. Lažje ne znam obrazložit.
http://www.zimazakon.si/forum
Uporabniški avatar
S53AL
 
Prispevkov: 1183
Pridružen: 28 Jan 2015, 00:35
Kraj: Črnomelj, JN75NN
Zahvalil se je: 444 krat
Prejel zahvalo: 53 krat
Uporabnika povabil: VolkD
Število neizkoriščenih povabil: 9

Re: XP- preverjanje diska

OdgovorNapisal/-a Carko » 05 Jun 2018, 23:04

Če v konzolo napišeš fsutil dirty query c:, ti bo napisalo, ali je ta oznaka nastavljena.

Z chkntfs /x c: jo prekličeš.

Potem je najbolje, da ročno poženeš chkdsk /f /r c: in narediš ponovni zagon, da naredi poln pregled vsebine diska.
Carko
 
Prispevkov: 1602
Pridružen: 10 Jan 2015, 01:46
Zahvalil se je: 91 krat
Prejel zahvalo: 333 krat
Uporabnika povabil: Vrtni palček
Število neizkoriščenih povabil: 92

Re: XP- preverjanje diska

OdgovorNapisal/-a S53AL » 05 Jun 2018, 23:21

Carko je napisal/-a:Če v konzolo napišeš fsutil dirty query c:, ti bo napisalo, ali je ta oznaka nastavljena.

Z chkntfs /x c: jo prekličeš.

Potem je najbolje, da ročno poženeš chkdsk /f /r c: in narediš ponovni zagon, da naredi poln pregled vsebine diska.


Nisem glih v teh kraticah domač.
Bo zadostovalo, če grem na disk c: lastnosti, orodja, pregled diska?
http://www.zimazakon.si/forum
Uporabniški avatar
S53AL
 
Prispevkov: 1183
Pridružen: 28 Jan 2015, 00:35
Kraj: Črnomelj, JN75NN
Zahvalil se je: 444 krat
Prejel zahvalo: 53 krat
Uporabnika povabil: VolkD
Število neizkoriščenih povabil: 9

Re: XP- preverjanje diska

OdgovorNapisal/-a DusanK » 05 Jun 2018, 23:24

Chkdsk izvedeš v CommandPromptu. Start--->Run--->in odtipkaš:
cmd
Odpre se ti CommandPrompt okno kamor vpišeš:
chkdsk /r c:
potrdiš z Y, restartaš komp in naslednji zagon se bo začel pregled diska.

Da ne boš obupal, ko se bo izvajal "chkdsk /r c:". Namreč traja lahko kar nekaj časa, več kot uro... odvisno seveda od velikosti diska.
Če se bo potem napaka še vedno pojavljala daj sliko s.m.a.r.t. podatkov diska. Je že bilo kar nekaj tem okoli tega. Primer
Največji čar - električar
Uporabniški avatar
DusanK
 
Prispevkov: 2165
Pridružen: 18 Jan 2015, 01:43
Kraj: Medvode
Zahvalil se je: 572 krat
Prejel zahvalo: 1028 krat
Uporabnika povabil: VolkD
Število neizkoriščenih povabil: 175

Re: XP- preverjanje diska

OdgovorNapisal/-a S53AL » 05 Jun 2018, 23:42

Hvala vsem, jutri poročam.
http://www.zimazakon.si/forum
Uporabniški avatar
S53AL
 
Prispevkov: 1183
Pridružen: 28 Jan 2015, 00:35
Kraj: Črnomelj, JN75NN
Zahvalil se je: 444 krat
Prejel zahvalo: 53 krat
Uporabnika povabil: VolkD
Število neizkoriščenih povabil: 9

Re: XP- preverjanje diska

OdgovorNapisal/-a S53AL » 06 Jun 2018, 02:18

-nosilec ni umazan.
-pregled diska je trajal dobro uro, pa nič zato. Sem pa to že deleal brez cmd ukazov, tako kot sem zgoraj spraševal.
Parkrat zaženem rač. tistega skeniranja ni več.
Edino S.M.A.R.T, jih google najde precej. Nebi rad kakšnega virusa.
Ima kdo kakšen link, ki je ziher?
http://www.zimazakon.si/forum
Uporabniški avatar
S53AL
 
Prispevkov: 1183
Pridružen: 28 Jan 2015, 00:35
Kraj: Črnomelj, JN75NN
Zahvalil se je: 444 krat
Prejel zahvalo: 53 krat
Uporabnika povabil: VolkD
Število neizkoriščenih povabil: 9

Re: XP- preverjanje diska

OdgovorNapisal/-a zanka » 06 Jun 2018, 05:28

Uporabniški avatar
zanka
 
Prispevkov: 1764
Pridružen: 17 Mar 2016, 01:16
Kraj: Krško
Zahvalil se je: 92 krat
Prejel zahvalo: 149 krat
Uporabnika povabil: DusanK
Število neizkoriščenih povabil: 28

Re: XP- preverjanje diska

OdgovorNapisal/-a DusanK » 06 Jun 2018, 06:24

S53AL, očitno ti pozna/rana ura dela težave pri zbranosti ali pa pretirani želji po komoditeti.
Zahteva seveda 2 klika tvojega truda, klik na "Primer", ki te preusmeri na debato s.m.a.r.t, naslednji klik pa na "Tukaj" in prišel bi do programa CDI, ki ga je zdaj direktno linkal @zanka. Mogoče slednjega le zadaneš.
Največji čar - električar
Uporabniški avatar
DusanK
 
Prispevkov: 2165
Pridružen: 18 Jan 2015, 01:43
Kraj: Medvode
Zahvalil se je: 572 krat
Prejel zahvalo: 1028 krat
Uporabnika povabil: VolkD
Število neizkoriščenih povabil: 175

Re: XP- preverjanje diska

OdgovorNapisal/-a S53AL » 06 Jun 2018, 11:38

zanka hvala za link.
DušanK, ponavadi delam druge stvari po noči...

Če je to je to. Zdravniki prosim za izvid.
Priponke
cristal disk.JPG
http://www.zimazakon.si/forum
Uporabniški avatar
S53AL
 
Prispevkov: 1183
Pridružen: 28 Jan 2015, 00:35
Kraj: Črnomelj, JN75NN
Zahvalil se je: 444 krat
Prejel zahvalo: 53 krat
Uporabnika povabil: VolkD
Število neizkoriščenih povabil: 9

Re: XP- preverjanje diska

OdgovorNapisal/-a zanka » 06 Jun 2018, 11:42

CrystalDiskInfo moraš pognati, ne CrystalDiskMark
Uporabniški avatar
zanka
 
Prispevkov: 1764
Pridružen: 17 Mar 2016, 01:16
Kraj: Krško
Zahvalil se je: 92 krat
Prejel zahvalo: 149 krat
Uporabnika povabil: DusanK
Število neizkoriščenih povabil: 28

Re: XP- preverjanje diska

OdgovorNapisal/-a MadMax » 06 Jun 2018, 11:47

Ne le zaradi prometnih znakov, tudi zaradi tega greš lahko na štelungo za kamere ;)
A res ne ločiš besede INFO od MARK ?

CrystalDiskInfo
CrystalDiskMark


/edit: me je že zanka prehitel :_bow
Stvari so preproste, le ljudje smo neverjetni mojstri, da jih zakompliciramo.
MadMax
 
Prispevkov: 1567
Pridružen: 18 Jan 2015, 01:38
Kraj: Črnomelj
Zahvalil se je: 323 krat
Prejel zahvalo: 276 krat
Uporabnika povabil: VolkD
Število neizkoriščenih povabil: 255

Re: XP- preverjanje diska

OdgovorNapisal/-a S53AL » 06 Jun 2018, 12:06

Jebi ga, nisem pameten kot vi.
http://www.zimazakon.si/forum
Uporabniški avatar
S53AL
 
Prispevkov: 1183
Pridružen: 28 Jan 2015, 00:35
Kraj: Črnomelj, JN75NN
Zahvalil se je: 444 krat
Prejel zahvalo: 53 krat
Uporabnika povabil: VolkD
Število neizkoriščenih povabil: 9

Re: XP- preverjanje diska

OdgovorNapisal/-a MadMax » 06 Jun 2018, 12:26

Ni to pamet...
Bolj pozornost, doslednost in podobno.
Stvari so preproste, le ljudje smo neverjetni mojstri, da jih zakompliciramo.
MadMax
 
Prispevkov: 1567
Pridružen: 18 Jan 2015, 01:38
Kraj: Črnomelj
Zahvalil se je: 323 krat
Prejel zahvalo: 276 krat
Uporabnika povabil: VolkD
Število neizkoriščenih povabil: 255

Re: XP- preverjanje diska

OdgovorNapisal/-a S53AL » 06 Jun 2018, 12:42

MadMax je napisal/-a:Ni to pamet...
Bolj pozornost, doslednost in podobno.


Se bom potrudil, a prometnega znaka pa še nisem našel...
-------------------------------------------------------------------------------

Če je pa to sedaj pravo pa povejte.
Priponke
Maaaaaaaaaaaaaaaaaaa.JPG
http://www.zimazakon.si/forum
Uporabniški avatar
S53AL
 
Prispevkov: 1183
Pridružen: 28 Jan 2015, 00:35
Kraj: Črnomelj, JN75NN
Zahvalil se je: 444 krat
Prejel zahvalo: 53 krat
Uporabnika povabil: VolkD
Število neizkoriščenih povabil: 9

Re: XP- preverjanje diska

OdgovorNapisal/-a MadMax » 06 Jun 2018, 12:44

Diši po novem.
Pomembne zadeve si shrani na varno.
Sicer stvar lahko dela še drugo leto, ampak da ne bo potem "nisem vedel".
Stvari so preproste, le ljudje smo neverjetni mojstri, da jih zakompliciramo.
MadMax
 
Prispevkov: 1567
Pridružen: 18 Jan 2015, 01:38
Kraj: Črnomelj
Zahvalil se je: 323 krat
Prejel zahvalo: 276 krat
Uporabnika povabil: VolkD
Število neizkoriščenih povabil: 255

Re: XP- preverjanje diska

OdgovorNapisal/-a S53AL » 06 Jun 2018, 12:55

Mogoče mu pa format še malo podaljša živlenje? Nov disk pa dvomm, da bi ga še kje kupil.
Imam pa na dveh ključkih + na strežniku shranjeno, kar naj bi bilo "pomembno".

Hvala vsem.
http://www.zimazakon.si/forum
Uporabniški avatar
S53AL
 
Prispevkov: 1183
Pridružen: 28 Jan 2015, 00:35
Kraj: Črnomelj, JN75NN
Zahvalil se je: 444 krat
Prejel zahvalo: 53 krat
Uporabnika povabil: VolkD
Število neizkoriščenih povabil: 9

Re: XP- preverjanje diska

OdgovorNapisal/-a zanka » 06 Jun 2018, 16:00

Bomo že našli en disk tukaj na forumu. VolkD je dva nedavno prodal za 1 evro; ni šment, da ne bi imel še kakega.

Format te kvečjemu spravi delati rezervno kopijo.
Uporabniški avatar
zanka
 
Prispevkov: 1764
Pridružen: 17 Mar 2016, 01:16
Kraj: Krško
Zahvalil se je: 92 krat
Prejel zahvalo: 149 krat
Uporabnika povabil: DusanK
Število neizkoriščenih povabil: 28

Re: XP- preverjanje diska

OdgovorNapisal/-a VolkD » 06 Jun 2018, 16:05

Diskov imam dovolj. Če po kapaciteti nisi preveč zahteven,...
Dokler bodo ljudje mislili, da živali ne čutijo bolečine, bodo živali čutile, da ljudje ne mislijowww.S5tech.net
Uporabniški avatar
VolkD
Administratorji strani
 
Prispevkov: 25874
Pridružen: 29 Dec 2014, 20:49
Kraj: Kačiče (Divača)
Zahvalil se je: 4760 krat
Prejel zahvalo: 3446 krat
Uporabnika povabil: Vrtni palček
Število neizkoriščenih povabil: 255

Re: XP- preverjanje diska

OdgovorNapisal/-a DusanK » 06 Jun 2018, 18:28

Jah, IDE diski izginjajo, ok, se dobi tudi SSD na mini ide/pata vmesniku, samo je drag kot zlato.

Če ne dobiš kakega rabljenega ide/pata diska (obvezno zahtevaj izpis s.m.a.r.t. podatkov, da veš v kaki kondiciji je), je varianta tudi, da kupiš ide/sata vmesnik in nanj priklopiš nek sata disk, ki jih je malo morje.
A vprašanje je seveda končna cena, če se ti to sploh še splača.
Največji čar - električar
Uporabniški avatar
DusanK
 
Prispevkov: 2165
Pridružen: 18 Jan 2015, 01:43
Kraj: Medvode
Zahvalil se je: 572 krat
Prejel zahvalo: 1028 krat
Uporabnika povabil: VolkD
Število neizkoriščenih povabil: 175

Re: XP- preverjanje diska

OdgovorNapisal/-a zanka » 06 Jun 2018, 18:40

Poglej, če imaš SATA na plošči. Katero ploščo imaš?
Uporabniški avatar
zanka
 
Prispevkov: 1764
Pridružen: 17 Mar 2016, 01:16
Kraj: Krško
Zahvalil se je: 92 krat
Prejel zahvalo: 149 krat
Uporabnika povabil: DusanK
Število neizkoriščenih povabil: 28

Re: XP- preverjanje diska

OdgovorNapisal/-a S53AL » 07 Jun 2018, 06:21

zanka je napisal/-a:Poglej, če imaš SATA na plošči. Katero ploščo imaš?


SATA nima. Je pa neka ASRocK P4i65G.
Glede diska pa nisem zahteven. Še zdaj je na voljo ogromno nezasedenega placa. Od 200GB imam zasedeno 16GB. Pa rač. ni bil formatiran že vsaj 3 leti.
http://www.zimazakon.si/forum
Uporabniški avatar
S53AL
 
Prispevkov: 1183
Pridružen: 28 Jan 2015, 00:35
Kraj: Črnomelj, JN75NN
Zahvalil se je: 444 krat
Prejel zahvalo: 53 krat
Uporabnika povabil: VolkD
Število neizkoriščenih povabil: 9

Re: XP- preverjanje diska

OdgovorNapisal/-a MadMax » 07 Jun 2018, 07:22

Glede na oznako plate jaz vidim 2 SATA priključka...
Morda pa nimaš SATA napajalnega priključka? Obstajajo vmesniki tudi za to. (ali pa odščipneš iz upokojenega napajalnika pa prispajkaš zraven obstoječega)
Stvari so preproste, le ljudje smo neverjetni mojstri, da jih zakompliciramo.
MadMax
 
Prispevkov: 1567
Pridružen: 18 Jan 2015, 01:38
Kraj: Črnomelj
Zahvalil se je: 323 krat
Prejel zahvalo: 276 krat
Uporabnika povabil: VolkD
Število neizkoriščenih povabil: 255

Re: XP- preverjanje diska

OdgovorNapisal/-a S53AL » 07 Jun 2018, 08:12

MadMax je napisal/-a:Glede na oznako plate jaz vidim 2 SATA priključka...
Morda pa nimaš SATA napajalnega priključka? Obstajajo vmesniki tudi za to. (ali pa odščipneš iz upokojenega napajalnika pa prispajkaš zraven obstoječega)


Se opravičujem. Nisem si mislil, da ima 2 x SATA. Za napajanje diska (če paše) pa imam še enega fraj(nek adapter pa tudi imam).
Bi šla na to plato ena malo bolša grafična? Vodilo ima prazno. Mogoče še boljši procesor(sedaj je 2.80GHz)?
http://www.zimazakon.si/forum
Uporabniški avatar
S53AL
 
Prispevkov: 1183
Pridružen: 28 Jan 2015, 00:35
Kraj: Črnomelj, JN75NN
Zahvalil se je: 444 krat
Prejel zahvalo: 53 krat
Uporabnika povabil: VolkD
Število neizkoriščenih povabil: 9

Re: XP- preverjanje diska

OdgovorNapisal/-a DusanK » 08 Jun 2018, 00:44

Ta plata, kot ti je povedal že sokrajan, ima dva sata priključka, resda prve generacije pa vendar je to boljše kot IDE/ATA priključek. Če ne drugega imaš s tem večjo izbiro za sata kot ata/ide diskov, nenazadnje lahko gor priključiš tudi SSD hitri disk.
Sata diski imajo drugačen napajalni in podatkovni kabel kot klasični ide/ata diski.
Napajalne reducirke molex/sata in podatkovne sata kable dobiš pri lokalnem trgovcu za drobiž ali gratis pri kolegih ali kakem odpadu.
Takole izgleda.
Molex_sata (Custom).jpg

Moj nasvet:
Razširi spomin na max. 2x1GB koliko dopušča plata in namesto klasičnega diska kupi nov SSD (ki ga lahko kasneje komot prestaviš v neko novo mašino) in zadeva bo precej bolj odzivna kot bi posodobil mašino z navadnim sata diskom, boljšim cpu-jem in grafiko skupaj.
120GB SSD dobiš že za dobrih 30 EUR.

Če ne boš najprej razširil spomin ti bo sistem ružil (swapal) po disku in če nimaš tu ssd hitrega diska je to kar velika zavora za celoten sistem ne glede na hitrejši cpu in boljšo grafiko.
S slednjo se ukvarjaj potem, ko boš že razširil vsaj ram.
Dinozaver grafiko na AGP 8X vodilu bi utegnil še kje dobiti gratis, ravno tako spomin DDR400.
Še meni se valja nekaj tega.
Je pa to vse skupaj bolj blažev žegen in ne pričakuj preveč.
Največji čar - električar
Uporabniški avatar
DusanK
 
Prispevkov: 2165
Pridružen: 18 Jan 2015, 01:43
Kraj: Medvode
Zahvalil se je: 572 krat
Prejel zahvalo: 1028 krat
Uporabnika povabil: VolkD
Število neizkoriščenih povabil: 175

Re: XP- preverjanje diska

OdgovorNapisal/-a S53AL » 08 Jun 2018, 06:45

Tisto na sliki imam, le da je adapter samo za en disk.
Tisto, kar se ti pa valja, se pa slišimo po tel.

Hvala.
http://www.zimazakon.si/forum
Uporabniški avatar
S53AL
 
Prispevkov: 1183
Pridružen: 28 Jan 2015, 00:35
Kraj: Črnomelj, JN75NN
Zahvalil se je: 444 krat
Prejel zahvalo: 53 krat
Uporabnika povabil: VolkD
Število neizkoriščenih povabil: 9

Re: XP- preverjanje diska

OdgovorNapisal/-a VolkD » 08 Jun 2018, 09:38

Lahko pa licitiraš za 1€ kakega od mojih računalnikov,... pa boš še kak disk dobil zraven, pa tudi bolj sodobno ploščo in napajalnik, ki že ima ustrezen priključek za sata naprave.
Dokler bodo ljudje mislili, da živali ne čutijo bolečine, bodo živali čutile, da ljudje ne mislijowww.S5tech.net
Uporabniški avatar
VolkD
Administratorji strani
 
Prispevkov: 25874
Pridružen: 29 Dec 2014, 20:49
Kraj: Kačiče (Divača)
Zahvalil se je: 4760 krat
Prejel zahvalo: 3446 krat
Uporabnika povabil: Vrtni palček
Število neizkoriščenih povabil: 255

Re: XP- preverjanje diska

OdgovorNapisal/-a DusanK » 08 Jun 2018, 16:23

U, nisem opazil, da licitiraš računalnike....
@S53AL, poglej si PC št. 7, DELL, po vsej verjetnosti Optiplex 7xx, ima vse 4 ram slote polne, grafiko PCI Express x16, ima sata disk, plata je podobna Foxconn LS-36...
Za kaj več (če komp sploh dela) boš moral povprašati @VolkD-ja.
Investiraš še v ssd...
Največji čar - električar
Uporabniški avatar
DusanK
 
Prispevkov: 2165
Pridružen: 18 Jan 2015, 01:43
Kraj: Medvode
Zahvalil se je: 572 krat
Prejel zahvalo: 1028 krat
Uporabnika povabil: VolkD
Število neizkoriščenih povabil: 175

Re: XP- preverjanje diska

OdgovorNapisal/-a VolkD » 08 Jun 2018, 16:43

DusanK je napisal/-a:Za kaj več (če komp sploh dela) boš moral povprašati @VolkD-ja.
Nimam pojma. Spravil sem jih, ker so se mi zdeli uporabni. Zdaj sem pa v situaciji, ko bo prostor bolj uporaben.

Glede na interes, bo po moje zadeva končala na 1€.
Saj bi jih tudi poklonil, ampak nočem, da se zadeve potem valjajo kje drugje. Zaslužil pa prav gotovo ne bom. To bi, če bi jih odpeljal na odpad kot železo.
Lahko si torej izboriš, dva, ni vrag, da nebi vsaj eden deloval. Jaz sam tega preprosto ne utegnem preverjati.
Lahko pa poskrbim, da škatla pride do Ljubljane, naprej se bo pa že kdo našel.
Dokler bodo ljudje mislili, da živali ne čutijo bolečine, bodo živali čutile, da ljudje ne mislijowww.S5tech.net
Uporabniški avatar
VolkD
Administratorji strani
 
Prispevkov: 25874
Pridružen: 29 Dec 2014, 20:49
Kraj: Kačiče (Divača)
Zahvalil se je: 4760 krat
Prejel zahvalo: 3446 krat
Uporabnika povabil: Vrtni palček
Število neizkoriščenih povabil: 255

Re: XP- preverjanje diska

OdgovorNapisal/-a VolkD » 08 Jun 2018, 16:44

Jaz bi pri nekaterih ne glede na delovanje menjal kondenzatorje po ploščah.
Dokler bodo ljudje mislili, da živali ne čutijo bolečine, bodo živali čutile, da ljudje ne mislijowww.S5tech.net
Uporabniški avatar
VolkD
Administratorji strani
 
Prispevkov: 25874
Pridružen: 29 Dec 2014, 20:49
Kraj: Kačiče (Divača)
Zahvalil se je: 4760 krat
Prejel zahvalo: 3446 krat
Uporabnika povabil: Vrtni palček
Število neizkoriščenih povabil: 255

Re: XP- preverjanje diska

OdgovorNapisal/-a DusanK » 12 Jun 2018, 23:11

To se je tudi zgodilo... :)
S53AL, imaš ZS !
Največji čar - električar
Uporabniški avatar
DusanK
 
Prispevkov: 2165
Pridružen: 18 Jan 2015, 01:43
Kraj: Medvode
Zahvalil se je: 572 krat
Prejel zahvalo: 1028 krat
Uporabnika povabil: VolkD
Število neizkoriščenih povabil: 175

Re: XP- preverjanje diska

OdgovorNapisal/-a SamoBr » 13 Jun 2018, 01:43

Če dobiš računalnik, ki ne dela je najbolje če pogledaš kondenzatorje. Če so slabi je dober znak. Veš zakaj so ga zavrgli. Če so dobri je razlog lahko tak, da se ga ne da popravit.
SamoBr
 
Prispevkov: 2558
Pridružen: 14 Jun 2015, 14:45
Zahvalil se je: 123 krat
Prejel zahvalo: 213 krat
Uporabnika povabil: DusanK
Število neizkoriščenih povabil: 39

Re: XP- preverjanje diska

OdgovorNapisal/-a S53AL » 14 Jun 2018, 08:41

Zahvala @DušanK, @VolkD za pridobitev novejšega računalnika.
Zahvala tudi ostalim pri nasvetih.

L.p
Aleš
http://www.zimazakon.si/forum
Uporabniški avatar
S53AL
 
Prispevkov: 1183
Pridružen: 28 Jan 2015, 00:35
Kraj: Črnomelj, JN75NN
Zahvalil se je: 444 krat
Prejel zahvalo: 53 krat
Uporabnika povabil: VolkD
Število neizkoriščenih povabil: 9


Vrni se na Operacijski sistemi

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost