Skratka precej neuporabno.Iztok je napisal/-a:Ti sistemi zato najdejo napravo v mestih na cca. 200m natančno, če je v dosegu malo celic na podeželju pa lahko zgrešijo tudi za +3km.
S53AL je napisal/-a:Kolega me zaproša da mu usposobim to https://www.abcshop.uk/izdelek/gps-sledilna-naprava/
?
s56vha je napisal/-a:S53AL je napisal/-a:Kolega me zaproša da mu usposobim to https://www.abcshop.uk/izdelek/gps-sledilna-naprava/
?
V bistvu je bolj prisluškovalna naprava, pokličeš in poslušaš
milan62 je napisal/-a:... kolega mi je omenil, da je danes praktično vsak, ki se loti kraje avta
opremljen z motilcem gsm signala in da je sledilna naprava v takem primeru brez uporabne vrednosti.
Tole kar nekako ne verjamem. Je to res?
VolkD je napisal/-a:Vse našteto drži. Drži pa tudi dejstvo, da tisti, ki ima tole škatlo ne bo šel s tem krast fičota. En avtodom bo verjetno vseeno varen.
Iztok je napisal/-a: Onemogoči GPS lociranje, GSM komunikacijo, RF daljince za odklep/zaklep, vžig avta pri novejših avtih s Start tipko - RFID kartico in tudi domač WiFi signal ... verjetno pa ga nima kar vsak ...
Pa v primeru prisotnosti jammerja, na vse kovinske dele par 10kV napetosti.
Iztok je napisal/-a:Res je ... sem imel v rokah in preizkusil tisti motilec z osmimi antenami. Onemogoči GPS lociranje, GSM komunikacijo, RF daljince za odklep/zaklep, vžig avta pri novejših avtih s Start tipko - RFID kartico in tudi domač WiFi signal ... verjetno pa ga nima kar vsak ...
Protoncek je napisal/-a:Iztok je napisal/-a: Onemogoči GPS lociranje, GSM komunikacijo, RF daljince za odklep/zaklep, vžig avta pri novejših avtih s Start tipko - RFID kartico in tudi domač WiFi signal ... verjetno pa ga nima kar vsak ...
Tole odebeljeno se sicer nekako izključuje z definicijo kraje: če nekdo krade avto ga ponavadi vžge in odpelje, torej mora (začasno) izklopiti ta motilec, takrat pa tudi vgrajena naprava (lahko) pošlje "alarm"...
Proteus je napisal/-a:Iztok je napisal/-a:Res je ... sem imel v rokah in preizkusil tisti motilec z osmimi antenami. Onemogoči GPS lociranje, GSM komunikacijo, RF daljince za odklep/zaklep, vžig avta pri novejših avtih s Start tipko - RFID kartico in tudi domač WiFi signal ... verjetno pa ga nima kar vsak ...
Tole dobiš v Andorri za vsakim vogalom za od nekaj deset do sto €.
Pa razne električne šokerje in ostale nasty zadeve tudi.
dbajda je napisal/-a:Je kdo beležil, koliko prenosa takšen sledilnik porabi?
Se zanimam za TK102B, ki bi ga povezal na traccar in v home assistant. Tako bi sledil domačim vozilom in glede na to lahko konec koncev delam razne avtomatizacije - izklopim luči, če ni nikogar doma, ugasnem/vklopim ogrevanje itd...
Iztok je napisal/-a:Danes že. Ko sem jaz to testiral za razvoj varnostnega sistema vozil pred leti, je stalo +300€ ...
Iztok je napisal/-a:Največkrat s tem motilci blokirajo zaklepanje vozila pred trgovskimi centri, ko gre lastnik v shoping ... ali pa gredo oni v liftshoping, da potem blokirajo antene pri blagajni ob izhodu, ko imajo na sebi več plasti oblačil še s tagi ...
VolkD je napisal/-a:To nekako sovpada s tisto trditvijo, da postane dolžina gesla povsem nepomembna, ko imaš prst v giljotini.
dbajda je napisal/-a:Evo, kupil zadevo iz aliexpressa, včeraj hitro testiral in inštaliral še traccar na server. Zadeva deluje lepo, sedaj me pa zanima, koliko časa TK102B drži brez napajanja. montiral bi ga v avto, na "ključavnico", torej kot radio, da ima elektriko samo, ko ima avto kontakt.
Kakšno SIM imate? Mene ima, da bi vzel HOT sim in jo polnil ko se sprazni.
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost