Wayteq in TMC

Navigacijske naprave za avto, za peš gibanje, mape in vse druge zanimive stvari okrog tega

Moderator: S53AL

Wayteq in TMC

OdgovorNapisal/-a VolkD » 09 Mar 2015, 23:08

Imam Wayteq navigacijo x980BT. Želel bi imeti TMC sprejem. Ker sprejemnika od Wayteq nikakor ne dobim, sem se odločil poizkusiti srečo. Kupil sem cenejšo varianto na e-bay. Vzel sem nekaj kar je sicer predvideno za TOM-TOM. Bojda so sprejemniki za TMC praktično enaki pri vseh proizvajalcih.
No do tu je vse enostavno. od tu dalje pa se zaplete. Nikakor nisem uspel zadeve povezati tako, da bi mi sprejemnik kazal na kateri frekvenci sprejema signale. Kt je videti zadeva sploh ne komunicira z napravo.
Poizkusil sem nekaj načinov povezave, a nisem našel prave. Ima kdo kakšne izkušnje ?
Priponke
DSCN3453 (Medium).JPG
DSCN3454 (Medium).JPG
DSCN3455 (Medium).JPG
DSCN3456 (Medium).JPG
DSCN3457.JPG
Dokler bodo ljudje mislili, da živali ne čutijo bolečine, bodo živali čutile, da ljudje ne mislijowww.S5tech.net
Uporabniški avatar
VolkD
Administratorji strani
 
Prispevkov: 28271
Pridružen: 29 Dec 2014, 20:49
Kraj: Kačiče (Divača)
Zahvalil se je: 5259 krat
Prejel zahvalo: 3655 krat
Uporabnika povabil: Vrtni palček
Število neizkoriščenih povabil: 255

Re: Wayteq in TMC

OdgovorNapisal/-a gorazdkop » 25 Mar 2015, 20:08

Verjetno samo manjka kakšna vrstica v sys datoteki. Na alter.si forumu je veliko uporabnih informacij o vseh navigacijah: programih in napravah. Tam je uporabnik JANCH, ki je zares Mojster.
Katera navigacija pa je gor? Igo Primo? Ko pridem zvečer do avta, jo prinesem gor in pogledam, kaj imam jaz vpisano v sys o TMC.
kako pa se drugače obnese naprava. Ker me mantra, da jo nabavim. Trenutno imam 5 let starega wayteqa x990. Če takoj zdaj crkne, pa ji ne zamerim :). Edino malo počasi nalaga 3d stavbe, glede same navigacije pa res nimam besed.
gorazdkop
 
Prispevkov: 40
Pridružen: 18 Jan 2015, 20:42
Zahvalil se je: 1 krat
Prejel zahvalo: 0 krat
Uporabnika povabil: gumby
Število neizkoriščenih povabil: 3

Re: Wayteq in TMC

OdgovorNapisal/-a VolkD » 25 Mar 2015, 20:16

gorazdkop je napisal/-a:Katera navigacija pa je gor? Igo Primo?
Natančno ta! OS je wince 6.
Mislim, da ni problem v ukazni vrstici, temveč v tem, da je v radiju uporabljen neznan čip, ki ga promo ne pozna. Ne vem niti kateri čip je, ker je preprosto zalit z plastiko.

Drugače pa sem z navigacijo kar zadovoljen. Še vedno pa odkrivam nove in nove funkcije.

Vnos koordinat mi je še posebej všeč, saj nariše cilj, četudi je ta izven poti. Prej sem imel Garmina NUVI250W, pa me je ob vnosu koordinat brez opozorila pustil 6800 m proč :(
Dokler bodo ljudje mislili, da živali ne čutijo bolečine, bodo živali čutile, da ljudje ne mislijowww.S5tech.net
Uporabniški avatar
VolkD
Administratorji strani
 
Prispevkov: 28271
Pridružen: 29 Dec 2014, 20:49
Kraj: Kačiče (Divača)
Zahvalil se je: 5259 krat
Prejel zahvalo: 3655 krat
Uporabnika povabil: Vrtni palček
Število neizkoriščenih povabil: 255

Re: Wayteq in TMC

OdgovorNapisal/-a gorazdkop » 25 Mar 2015, 21:00

To imam v sys datoteki. Seveda je samo en del za TMC. Pa TMC ne dela brez napajanja.

Koda: Izberi vse
[gps]
port="1"
baud="4800"
set_messages=0

[power]
skip_suspend_process=1
skip_resume_process=1
skip_suspend_process_all=1
skip_resume_process_all=1

[map]
2dheadup=1
sieve_mode=1

[3d_config]
disable_roadsign_navigation_mode=0

[interface]
laneinfo_signpost_enabled=1
show_exit=1
show_minimize=1
show_tmc_eventlist=1
extra_settings=1

[feature]
signpost_coloring=1
tunnel_guidance=1

[warning]
speedcam_enabled=1

[tmc]
enable_subscription="1"
saved_config_available="1"
saved_config_classname="NMEA_GPSTMC_ROYALTEK"
saved_config_portname="COM"
saved_config_port="4"
saved_config_baud="38400"
auto_tuning="1"
saved_last_frequency="931"
saved_last_tuning_mode="1"

[debug]
experimental_features=1
skip_eula=1

[network]
available=0

[sound]
csv_voice_enabled=1
gorazdkop
 
Prispevkov: 40
Pridružen: 18 Jan 2015, 20:42
Zahvalil se je: 1 krat
Prejel zahvalo: 0 krat
Uporabnika povabil: gumby
Število neizkoriščenih povabil: 3

Re: Wayteq in TMC

OdgovorNapisal/-a kobraN » 06 Avg 2018, 13:41

Tudi sam sem si pred dnevi nabavil Waiteq985 BT ki tudi nima TMC -ja vendar me to ne moti . Ima pa ta model izboljšano svetilnost displeja instaliran imam Igo Primo in sem kar zadovoljen z delovanjem je kar hitra in se tudi pozna pri nalaganju in delovanju .Je pa prednost tega sistema da si lahko namestiš poljubne zemljevide. Meni je velikosrčno pomagal Janch ki ga tudi mnogi poznate in moram priznati da je v teh zadevah -mojster samouk, seveda z velikim znanjem o navigacijskih sistemih.
Brane.

"Če si star, ubogaj svoje otroke." Japonski pregovor.
Uporabniški avatar
kobraN
 
Prispevkov: 326
Pridružen: 26 Mar 2016, 20:39
Kraj: Murska republika.
Zahvalil se je: 76 krat
Prejel zahvalo: 26 krat
Uporabnika povabil: mirkatmir
Število neizkoriščenih povabil: 13

Re: Wayteq in TMC

OdgovorNapisal/-a VolkD » 06 Avg 2018, 16:19

kobraN je napisal/-a:..., ki tudi nima TMC -ja vendar me to ne moti.
Meni je do sedaj TMC pomagal samo trikrat. Enkrat v Italiji in dvakrat pri nas.
V Italiji smo se zaradi njega vozili skoraj uro in pol dlje časa, vsaj tako smo mislili, ker se je za toliko podaljšal naš čas potovanja od predvidenega. Kasneje smo se o tem pogovarjali z drugimi udeleženci te poti in prišli do spoznanja, da so oni svoj predviden čas morali podaljšati za več kot 4 ure.

Pri nas je z TMC bolj tako tako. Razlog je, da zataji javljanje. Ko pa javijo je stvar že taka, da ni ravno aktualna. Kljub temu mi je enkrat prihranil okrog 2 ure čakanja med Logatcem in Uncem zaradi prometne nesreče.
Drugič pa me na poti v Koper ni hotel usmeriti na Kozini na AC temveč me je peljal po stari cesti. Okrog pol ure sem prihranil.

Tudi sam imam Waiteq, a zaradi nepravilnega delovanja polnjenja baterije v njem nisem zadovoljen.
Moja naslednja navigacija zagotovo ne bo brez TMC!
Dokler bodo ljudje mislili, da živali ne čutijo bolečine, bodo živali čutile, da ljudje ne mislijowww.S5tech.net
Uporabniški avatar
VolkD
Administratorji strani
 
Prispevkov: 28271
Pridružen: 29 Dec 2014, 20:49
Kraj: Kačiče (Divača)
Zahvalil se je: 5259 krat
Prejel zahvalo: 3655 krat
Uporabnika povabil: Vrtni palček
Število neizkoriščenih povabil: 255

Re: Wayteq in TMC

OdgovorNapisal/-a kobraN » 06 Avg 2018, 16:23

Kako misliš-nepravilnega delovanja baterije?
Brane.

"Če si star, ubogaj svoje otroke." Japonski pregovor.
Uporabniški avatar
kobraN
 
Prispevkov: 326
Pridružen: 26 Mar 2016, 20:39
Kraj: Murska republika.
Zahvalil se je: 76 krat
Prejel zahvalo: 26 krat
Uporabnika povabil: mirkatmir
Število neizkoriščenih povabil: 13

Re: Wayteq in TMC

OdgovorNapisal/-a VolkD » 06 Avg 2018, 16:37

V tej navigaciji imam v treh letih že tretjo baterijo. Prva je šla po manj kot letu dni, a sem čakal z reklamacijo in po lastni neumnosti moral plačati novo. Zdržala je ponovno manj kot leto dni. Ker mi cena baterije pri pooblaščenem trgovcu v Ljubljani ni bila všeč sem naslednjo kupil kar v Mladem tehniku v Ljubljani. 7€ se mi zdi primerna cena, le montirati sem jo moral sam. Žal je po pol leta tudi ta že napihnjena.
Več kot očitno je, da polnilec, ki je sestavni del naprave ne deluje tako kot bi moral. Lahko bi sicer uveljavljal stvarno napako, a se mi preproste ne da ukvarjati s tem. Zadeva torej kliče novo napravo in to ne bo Waiteq.
Dokler bodo ljudje mislili, da živali ne čutijo bolečine, bodo živali čutile, da ljudje ne mislijowww.S5tech.net
Uporabniški avatar
VolkD
Administratorji strani
 
Prispevkov: 28271
Pridružen: 29 Dec 2014, 20:49
Kraj: Kačiče (Divača)
Zahvalil se je: 5259 krat
Prejel zahvalo: 3655 krat
Uporabnika povabil: Vrtni palček
Število neizkoriščenih povabil: 255

Re: Wayteq in TMC

OdgovorNapisal/-a kobraN » 06 Avg 2018, 16:45

Saj, tako je pri vseh teh navigacijah, malo para malo muzike.
Brane.

"Če si star, ubogaj svoje otroke." Japonski pregovor.
Uporabniški avatar
kobraN
 
Prispevkov: 326
Pridružen: 26 Mar 2016, 20:39
Kraj: Murska republika.
Zahvalil se je: 76 krat
Prejel zahvalo: 26 krat
Uporabnika povabil: mirkatmir
Število neizkoriščenih povabil: 13

Re: Wayteq in TMC

OdgovorNapisal/-a kose19 » 06 Avg 2018, 18:14

@VolkD, kako je pri nas z TMC? Pred časom se je govorilo, da je plačljiv. Pri moji navigaciji TakeMS mi slovenskih programov ne sprejema, tujino pa ja.

In nasledna navigacija bo zanesljivo z TMC, mi je ravno tako kar nekaj ur prihranila s svojim preračunavanjem obvoza. Pa še lepo napiše in nariše kje so zastoji. Uporabljam pa Igo8 z kartami od 2012 :oops:
kose19
 
Prispevkov: 171
Pridružen: 19 Jan 2015, 19:01
Kraj: Kobarid
Zahvalil se je: 7 krat
Prejel zahvalo: 28 krat
Uporabnika povabil: s54mtb
Število neizkoriščenih povabil: 31

Re: Wayteq in TMC

OdgovorNapisal/-a VolkD » 06 Avg 2018, 21:26

Pri nas lepo sprejemaš TMC. Meni pokaže dogodke na cesti. Problem pa je, da podatki ki prihajajo niso kvalitetni. To da je na Uncu zastoj vem že dva meseca. To da je v vrhniškem klancu nesreča zvem pa ko jo vidim. Pa bi jo lahko dali v sistem in s tem razbremenili ta del.
Dokler bodo ljudje mislili, da živali ne čutijo bolečine, bodo živali čutile, da ljudje ne mislijowww.S5tech.net
Uporabniški avatar
VolkD
Administratorji strani
 
Prispevkov: 28271
Pridružen: 29 Dec 2014, 20:49
Kraj: Kačiče (Divača)
Zahvalil se je: 5259 krat
Prejel zahvalo: 3655 krat
Uporabnika povabil: Vrtni palček
Število neizkoriščenih povabil: 255

Re: Wayteq in TMC

OdgovorNapisal/-a SimonS » 07 Avg 2018, 06:54

Meni pri nas ne dela. V tujini pa super (italija, češka, avstrija in nemčija). Torej je nekaj na tem....
SimonS
 
Prispevkov: 1598
Pridružen: 19 Jan 2015, 20:08
Kraj: Kobarid
Zahvalil se je: 215 krat
Prejel zahvalo: 264 krat
Uporabnika povabil: mucek
Število neizkoriščenih povabil: 28

Re: Wayteq in TMC

OdgovorNapisal/-a Proteus » 07 Avg 2018, 14:15

TMC je uporaben manj, kot pa vedeževalka s stekleno kroglo.
Nikjer v EU ne deluje tako kot bi od njega pričakoval.
Informacije iz Google maps so svetlobna leta pred tem TMC-jem.
Uporabniški avatar
Proteus
 
Prispevkov: 2418
Pridružen: 18 Jan 2015, 01:31
Kraj: Planet Zemlja
Zahvalil se je: 235 krat
Prejel zahvalo: 463 krat
Uporabnika povabil: s54mtb
Število neizkoriščenih povabil: 81

Re: Wayteq in TMC

OdgovorNapisal/-a s54mtb » 07 Avg 2018, 18:43

TMC je dober pri nas, saj dela traaaaaajaaaajoooo dovolj dolgo, da bi lahko že kar na update kart vnesli obvoze. Ker nimam prenosa podatkov, sem preizkusil ta TMC na garminu in npr. za Zalo v Idrijo je pokazalo zaporo. Sevsda me je hotel speljati čez Žiri, pa se nisem pustil.
Težava sveta je, da so inteligentni ljudje polni dvomov, medtem ko so neumni polni samozavesti. (Charles Bukowski)
s54mtb
 
Prispevkov: 8166
Pridružen: 15 Jan 2015, 01:10
Zahvalil se je: 1069 krat
Prejel zahvalo: 2604 krat
Uporabnika povabil: Vrtni palček
Število neizkoriščenih povabil: 62

Re: Wayteq in TMC

OdgovorNapisal/-a VolkD » 07 Avg 2018, 19:18

TMC sam po sebi deluje zelo dobro. Problem je v tem, da tisti, ki bi ovire morali vnesti v sistem zatajijo. Pri tem so v različnih državah različno pridni ali pa ne.
V Italiji zadeva deluje v večini primerov ali pa za posamezne primere sploh ne. V Avstriji imam zelo dobre izkušnje. Na hrvaškem - v Dalmaciji v času turistov zadeva deluje po pričakovanjih. Na relaciji Zagreb - proti Srbiji, pa sploh ne. V Romuniji pravijo, da deluje, nisem imel priložnosti preizkusiti. V Bolgariji tudi deluje. V BiH se samo čudijo kaj to je.

Pri google maps je zadeva zelo zanimiva. Načeloma zadeva zazna tako gostoto prometa, kot tudi zastoje. Podatke sporočajo kar telefoni sami, če je to le omogočeno. In omogočeno je zagotovo najmanj pri vseh, ki to storitev koristijo. Tam kjer je prenos podatkov cenovno zanemarljiv je dejstvo, da se vse odvija v realnem času.
Ne svetujem te uporabe recimo v BiH, Srbiji, Črni Gori, ... Zelo hitro lahko zapravite za en slab navigacijski sistem.
Dokler bodo ljudje mislili, da živali ne čutijo bolečine, bodo živali čutile, da ljudje ne mislijowww.S5tech.net
Uporabniški avatar
VolkD
Administratorji strani
 
Prispevkov: 28271
Pridružen: 29 Dec 2014, 20:49
Kraj: Kačiče (Divača)
Zahvalil se je: 5259 krat
Prejel zahvalo: 3655 krat
Uporabnika povabil: Vrtni palček
Število neizkoriščenih povabil: 255


Vrni se na Navigacija

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost