Čisto mogoče, da so kitajski. Vem samo, da še nisem nikoli videl več kot dva. Oziroma, prvič ko sem prižgal so bili trije, a le za par minut. Mnogokrat pa ni nobenega. Je pa zanimivo, da se natančnost poveča za skoraj še enkrat ko sta prisotna ta dva.Waldo je napisal/-a:Tisti tretji sateliti pa so lahko Galileo (nekaj satelitov je že v orbiti) ali kitajski Beidou.
Iztok je napisal/-a:Verjetno ima ta telefon še kdo in bi ga prosil za tak test ker me je tako presenetil, da če ne bi sam videl, bi koga ob takem pisanju hitro obtožil nakladanja ...
VolkD je napisal/-a:Garmin GSMAP64st
Ker sem samo tega lahko dobil v tistem trenutku. Pa ker je takšen, da ima tudi možnost geocacheinga.Proteus je napisal/-a:VolkD je napisal/-a:Garmin GSMAP64st
Zakaj pa si vzel verzijo st? in ne s, ki je 70€ cenejši.
Vgrajena topografska karta baje dokaj šepa, vsaj po informacijah z neta.
Kroko je napisal/-a:st ima več vgrajenega spomina.
Kroko je napisal/-a:Notranji spomin je hitrejši. Tisto vgrajeno karto preprosto pobrišeš in v interni spomin spraviš karte, ki jih potrebuješ.
Proteus je napisal/-a:Ne vem no, imam Garmin Nüvi pa nisem opazil kakšne bistvene razlike v delovanju, če so karte interno ali na zunanji SD kartici.
Mogoče se GPSMAP 64 drugače obnaša.
Kaj imaš to zaen app? Izgleda zanimivo, učke pravijo "meeeuuu"Iztok je napisal/-a:Jaz sem testiral GPS v telefonu SGS5. Ker sem prej imel SGS3 s povprečnim sprejemom GPS signalov tudi pri tem nisem pričakoval nekega velikega napredka. Že na odprtem ob visoki zgradbi me je presenetil ker je našel lokacijo po eni minuti z začetno točnostjo 3m s tem, da je našel poleg ameriških in ruskih še kitajske satelite ...
...
Zdaj je !MadMax je napisal/-a:(mimogrede, zakaj tu ni možno poklikat zahvale?)
Na ta del ti bom jaz odgovoril, za kaj več bo pa mogoče kroko,...kose19 je napisal/-a:Ker se že nekaj časa ogrevam za nakup modela GPSMAP® 64s, in sklepam, da velikih razlik ni z zgoraj opisanim modelom ki si ga lasti Darko.
Kroko je napisal/-a:Če imaš topo karto moraš navigirati sam.
Če ravno želiš, ti za nekaj časa lahko posodim mojega.kose19 je napisal/-a:Torej je to elektronska specijalka, ki ti prikazuje kje si. Polek drugih funkcij, ki ti pridejo v določenih situacijah prav.
Bom poskusil enega dobit na test, pa da vidimo.
Hvala za izkušnje.
Iztok je napisal/-a:Jaz sem testiral GPS v telefonu SGS5. Ker sem prej imel SGS3 s povprečnim sprejemom GPS signalov tudi pri tem nisem pričakoval nekega velikega napredka. Že na odprtem ob visoki zgradbi me je presenetil ker je našel lokacijo po eni minuti z začetno točnostjo 3m s tem, da je našel poleg ameriških in ruskih še kitajske satelite ...
Še bolj pa me je SGS5 presenetil, ko sem sedel na vlaku na sredini vagona kjer okna niso ravno velika in ga bolj za hec vklopil, če kaj lovi. Po cca. 3. minutah mi je pokazal točnost na 10m kar do sedaj ni uspelo še nobenemu Garminu, MIOtu ali Nokiji čeprav sem jih instaliral in potem testiral kar nekaj in večina ni zaznala niti enega satelita v tako zaprtih razmerah. Ob tem testu sem imel omrežne povezave izključene tako, da to ni bil AGPS ampak samo GPS signal.
Verjetno ima ta telefon še kdo in bi ga prosil za tak test ker me je tako presenetil, da če ne bi sam videl, bi koga ob takem pisanju hitro obtožil nakladanja ...
Res je. Power pack za telefon sem kupil prav zaradi GPS-ja na telefonu.javr je napisal/-a:Je pa tale aplikacija energijsko potratna; procenti baterije gredo opazno navzdol.
VolkD je napisal/-a:Nimam pojma po čem on tam vidi. Dejstvo pa je, da GPS naprave sprejemajo odboje in dajo temu primerno napačne rezultate ...
Tole ne bo tako enostavno.javr je napisal/-a:geometrove koordinate so točne na 4 cm; če torej na geodetski upravi vprašaš za koordinate kakšnih javnih točk (npr. prag cerkve, vogali stavbe upravne enote, itd.) lahko kadarkoli preveriš svojo GPS napravo.
Sam sem to poskušal s cestno navigacijo, a tam kaže samo koliko satelitov vidi (če se prav spomnim, jih ni nikoli več kot 9, največkrat pa 7), ne pa tudi koliko metrov (metrov, ne centimetrov kot pri geometrih) je natančnost, zato je bil rezultat vedno hudo mimo, tudi 15-20 metrov od mejnika. Sedaj, s to mobi-aplikacijo, ki prikazuje še točnost, vidim, da je 7-9 satelitov res praktično neuporabno.
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost