Garmin - zablokiral

Navigacijske naprave za avto, za peš gibanje, mape in vse druge zanimive stvari okrog tega

Moderator: S53AL

Garmin - zablokiral

OdgovorNapisal/-a s55ei » 09 Maj 2018, 07:55

Garmin GPSMAP 64s sem naložil s kartami in se sedaj ustavi pri nalaganju map, potem se sam ugasne oziroma zablokira. Ali mogoče kdo ve, kako se na novo naloži firmware
Z Garminovim webupdate ne gre, ker javi:
-da je datoteka poškodovana
-da ne dovoli brisanja

Do samega "diska" naprave nimam več dostopa.
Lep pozdrav, Marko
s55ei
 
Prispevkov: 868
Pridružen: 18 Jan 2015, 22:55
Kraj: Postojna
Zahvalil se je: 282 krat
Prejel zahvalo: 112 krat
Uporabnika povabil: forest70
Število neizkoriščenih povabil: 10

Re: Garmin - zablokiral

OdgovorNapisal/-a BojanR » 09 Maj 2018, 12:59

Pomagam ti lahko z napotkom na:
http://popotnik-gps.blogspot.si/2015/07/popravilo-nedelujocega-nuvija.html
Na njegovih straneh boš našel praktično vse o navigacijah, ker je model pravi guru.
Sam sem svojega Garmina flashal po njegovih navodilih, ampak je tega že nekaj časa in se ne spomnim kje točno so ta navodila.
Poišči!

Lp
Bojan
BojanR
 
Prispevkov: 54
Pridružen: 19 Jan 2015, 19:56
Kraj: Vnanje Gorice
Zahvalil se je: 6 krat
Prejel zahvalo: 10 krat
Uporabnika povabil: forest70
Število neizkoriščenih povabil: 4

Re: Garmin - zablokiral

OdgovorNapisal/-a igo » 09 Maj 2018, 14:26

Z računalnikom se poveže?
Pri meni bi bil vrstni red sledeč:
Odstranitev spominske kartice.
Brisanje kart.
Tovarniške nastavitve.
...
...
...
Nov firmware.
Teoretično je praksa posledica teorije, praktično je pa ravno obratno. (igo 2001)
LP, Igor
igo
 
Prispevkov: 1075
Pridružen: 11 Apr 2015, 13:38
Kraj: Krško
Zahvalil se je: 141 krat
Prejel zahvalo: 238 krat
Uporabnika povabil: DusanK
Število neizkoriščenih povabil: 22

Re: Garmin - zablokiral

OdgovorNapisal/-a s55ei » 09 Maj 2018, 16:13

igo je napisal/-a:Z računalnikom se poveže?
Pri meni bi bil vrstni red sledeč:
Odstranitev spominske kartice.
Brisanje kart.
Tovarniške nastavitve.
...
...
...
Nov firmware.


Se poveže, vendar ne kot disk.
Lep pozdrav, Marko
s55ei
 
Prispevkov: 868
Pridružen: 18 Jan 2015, 22:55
Kraj: Postojna
Zahvalil se je: 282 krat
Prejel zahvalo: 112 krat
Uporabnika povabil: forest70
Število neizkoriščenih povabil: 10

Re: Garmin - zablokiral

OdgovorNapisal/-a Kroko » 09 Maj 2018, 16:32

http://www.planet-cnc.comKroko was here!
Uporabniški avatar
Kroko
 
Prispevkov: 3847
Pridružen: 14 Jan 2015, 12:12
Kraj: Ljubljana
Zahvalil se je: 610 krat
Prejel zahvalo: 1227 krat
Uporabnika povabil: Vrtni palček
Število neizkoriščenih povabil: 225

Re: Garmin - zablokiral

OdgovorNapisal/-a s55ei » 09 Maj 2018, 16:41

Kroko je napisal/-a:Si poskusil factory reset?
https://www.gpsnation.com/support/gps-f ... reset.html

Sem naredil takoj na začetku, ne pomaga.
Lep pozdrav, Marko
s55ei
 
Prispevkov: 868
Pridružen: 18 Jan 2015, 22:55
Kraj: Postojna
Zahvalil se je: 282 krat
Prejel zahvalo: 112 krat
Uporabnika povabil: forest70
Število neizkoriščenih povabil: 10

Re: Garmin - zablokiral

OdgovorNapisal/-a Kroko » 09 Maj 2018, 16:58

Pritisni in drži tipko "gor". Priklopi USB. Drži tipko "gor" vsaj 30 sekund. Garmin naj bi se zbudil v USB načinu in lahko boš pobrisal sporne datoteke (.img).
http://www.planet-cnc.comKroko was here!
Uporabniški avatar
Kroko
 
Prispevkov: 3847
Pridružen: 14 Jan 2015, 12:12
Kraj: Ljubljana
Zahvalil se je: 610 krat
Prejel zahvalo: 1227 krat
Uporabnika povabil: Vrtni palček
Število neizkoriščenih povabil: 225

Re: Garmin - zablokiral

OdgovorNapisal/-a s55ei » 09 Maj 2018, 18:27

Kroko je napisal/-a:Pritisni in drži tipko "gor". Priklopi USB. Drži tipko "gor" vsaj 30 sekund. Garmin naj bi se zbudil v USB načinu in lahko boš pobrisal sporne datoteke (.img).


:roll: Niti to ne gre. V tem načinu ga zbudiš, da ga vidi Webupdater. Sem poskusil tudi z različnimi driverji, pa spreminjat v registrih, da bi mislil, da je disk, žal neuspešno.
Lep pozdrav, Marko
s55ei
 
Prispevkov: 868
Pridružen: 18 Jan 2015, 22:55
Kraj: Postojna
Zahvalil se je: 282 krat
Prejel zahvalo: 112 krat
Uporabnika povabil: forest70
Število neizkoriščenih povabil: 10

Re: Garmin - zablokiral

OdgovorNapisal/-a Kroko » 09 Maj 2018, 20:33

Če ga vidi Webupdater ga mogoče vidi tudi Mapsource? Si to preveril?
http://www.planet-cnc.comKroko was here!
Uporabniški avatar
Kroko
 
Prispevkov: 3847
Pridružen: 14 Jan 2015, 12:12
Kraj: Ljubljana
Zahvalil se je: 610 krat
Prejel zahvalo: 1227 krat
Uporabnika povabil: Vrtni palček
Število neizkoriščenih povabil: 225

Re: Garmin - zablokiral

OdgovorNapisal/-a s55ei » 09 Maj 2018, 21:10

Mapsource ga na žalost ne vidi. Vidi ga Basecamp, vendar ni v mapi nič, je prazna.
Lep pozdrav, Marko
s55ei
 
Prispevkov: 868
Pridružen: 18 Jan 2015, 22:55
Kraj: Postojna
Zahvalil se je: 282 krat
Prejel zahvalo: 112 krat
Uporabnika povabil: forest70
Število neizkoriščenih povabil: 10

Re: Garmin - zablokiral

OdgovorNapisal/-a Highlag » 09 Maj 2018, 21:47

Lahko poizkusiš priklop na drugem računalniku? Sam sem imel težave s priklopom očitno zaradi USB vmesnikov na računalniku, ker na novem dela na vseh BP, prej pa preko garmin expressa naprave niso bile vidne.
[size=50]http://31.15.144.68/[/size]
Highlag
 
Prispevkov: 444
Pridružen: 19 Jan 2015, 18:22
Zahvalil se je: 1 krat
Prejel zahvalo: 84 krat
Uporabnika povabil: borisz
Število neizkoriščenih povabil: 11

Re: Garmin - zablokiral

OdgovorNapisal/-a s55ei » 09 Maj 2018, 21:53

Preizkušeno na 4 compih. Win xp, 8, 10. Mogoče bi bila rešitev kakšen linux, ga pa na žalost nimam/ne poznam...
Lep pozdrav, Marko
s55ei
 
Prispevkov: 868
Pridružen: 18 Jan 2015, 22:55
Kraj: Postojna
Zahvalil se je: 282 krat
Prejel zahvalo: 112 krat
Uporabnika povabil: forest70
Število neizkoriščenih povabil: 10

Re: Garmin - zablokiral

OdgovorNapisal/-a mondxxi » 10 Maj 2018, 09:37

Glede na osnovno vprašanje in kasnejše odgovore, si poglej tale prispevek:

https://www.youtube.com/watch?v=ToQ1HpITBNE

Verjamem, da si tole že našel... morda pa tudi ne...

Srečno.
Več glav več ve.
mondxxi
 
Prispevkov: 197
Pridružen: 29 Jan 2015, 11:00
Kraj: Ljubljana
Zahvalil se je: 41 krat
Prejel zahvalo: 45 krat
Uporabnika povabil: Bizgec65
Število neizkoriščenih povabil: 9

Re: Garmin - zablokiral

OdgovorNapisal/-a s55ei » 10 Maj 2018, 11:46

Ko klikneš v Basemap na update, skoči na webupdater. Je narejena bljižnica, ki proži ta program... potem se pa ustavi.
Vseeno hvala, bo treba na servis...
Lep pozdrav, Marko
s55ei
 
Prispevkov: 868
Pridružen: 18 Jan 2015, 22:55
Kraj: Postojna
Zahvalil se je: 282 krat
Prejel zahvalo: 112 krat
Uporabnika povabil: forest70
Število neizkoriščenih povabil: 10


Vrni se na Navigacija

Kdo je na strani

Po forumu brska: Google [Bot] in 1 gost