kobranka je napisal/-a:Imam nek zame popolnoma bizarn problem. Fizično je vse korektno povezano vsaj na oko je tako videti ampak z novim radijem ni zvoka, je popolnoma tiho.
Sem poskusil dodati AUX kabel ampak je na tem radiu tudi bolj za okras ta AUX vhod.
Jakey je napisal/-a:kobranka je napisal/-a:Imam nek zame popolnoma bizarn problem. Fizično je vse korektno povezano vsaj na oko je tako videti ampak z novim radijem ni zvoka, je popolnoma tiho.
Sem poskusil dodati AUX kabel ampak je na tem radiu tudi bolj za okras ta AUX vhod.
Če imaš kakšen drug avtoradio, ga probaj povezati na enake konektorje z enako vezavo, pa boš videl sprva ali je problem v avtoradiu ali kablih/napajanju.
Nevem od kod ti ideja, da je AUX vhod za okras. Če je konektor, dela.
---------
Sicer pa si opisal vse skupaj bolj kot nek farmacevt in ne elektronik/tehnik. Kaj pomeni "ne dela" ? Ali se radio prižge? Ali kaj utripa? Kaj pomeni, da je povezan pa "ne dela" ?
Ali se radio vklopi, ampak ne glede na output (glasno/tiho - kanal/CD/USB/AUX), ni zvoka v zvočnikih?
Več povej, pa malo bolj tehnično, bomo potem tudi lažje svetovali.
sistem naprej je pa znanje z prenizko-ohmskimi zvočniki pomanjkljivo in sploh ne vem kako se tega lotiti. Multimeter je na paricah za zvočnike pokazal malo manj kot 4
Zdaj tudi vem model za Renkforce, ki sliši na RF RUDAB 1805 in res ne vem, kaj bi tale radijo bil tako poseben od tovarniškega. Zanj sem relativno enostavno dobil navodila, natančne specifikacije za tega in tovarniškega pa ne.kobranka je napisal/-a:Tole z ohmi sem začel tuhtatu predno sem oddal prvi prispevek v tej temi ampak sem raje bil tiho, ker nisem uspel priti do takih uporabnih podatkov ne za en ne za drugi radio. V grobem vem, da naj bi se v večini uporabljal 4sistem naprej je pa znanje z prenizko-ohmskimi zvočniki pomanjkljivo in sploh ne vem kako se tega lotiti. Multimeter je na paricah za zvočnike pokazal malo manj kot 4
Zdaj tudi vem model za Renkforce, ki sliši na RF RUDAB 1805 in res ne vem, kaj bi tale radijo bil tako poseben od tovarniškega. Zanj sem relativno enostavno dobil navodila, natančne specifikacije za tega in tovarniškega pa ne.
The system was designed for the operation at speaker impedances of at least 4 Ohm. Never connect speakers with a lower impedance.
kobranka je napisal/-a:Pinout naj bi bil takšen kot je airwolf pripel diagram za tovarniškega. Za hec sem jih preko adaprerja tudi obrnil brez kakršnega koli napredka.
To se pravi, da avtoradio na mizi pravilno deluje, s priklopljenimi zvočniki in anteno. V avtu pa ne deluje, ni zvoka iz zvočnikov.kobranka je napisal/-a:Renkforce se prižge in vse deluje normalno razen zvoka, je popolnoma tiho. Iz tega razloga sem šel Renkforce iz preventive priklopiti na zvočnik, ki preverjeno deluje in radio deluje kot mora.
Poskusi tudi s serijskimi upori 1-2Ω, morda bo zalaufal.Jakey je napisal/-a:The system was designed for the operation at speaker impedances of at least 4 Ohm. Never connect speakers with a lower impedance.
upor ali mora biti na vsaki žili svoj 1
upor? Seveda je glasnost, tudi do konca sem jo navil, žal brez efekta.kobranka je napisal/-a:Pinout naj bi bil takšen kot je airwolf pripel diagram za tovarniškega. Renkforca sem testiral z drugim delujočim zvočnikom in deluje. V avtu samem pa tega nisem poskusil, ker mi je časa zmanjkovalo in vprašanje ali bi imel ustrezno količino nadomestnih zvočnikov pri roki.
Krampus je napisal/-a:Pin 4 priključiš na stalni plus. Namenjen je za napajanje krmilnega dela radia in da skrbi za ponilnik v katerem so shranjene nastavitve. Troši zelo malo.
Pin 7 priključiš na plus, ki je aktiven, ko je kontakt. To je napajanje močnostnega dela radia. Troši dosti, zato ne sme biti priključen na stalni plus, ker bo izpraznil akumulator.
Protoncek je napisal/-a:Krampus je napisal/-a:Pin 4 priključiš na stalni plus. Namenjen je za napajanje krmilnega dela radia in da skrbi za ponilnik v katerem so shranjene nastavitve. Troši zelo malo.
Pin 7 priključiš na plus, ki je aktiven, ko je kontakt. To je napajanje močnostnega dela radia. Troši dosti, zato ne sme biti priključen na stalni plus, ker bo izpraznil akumulator.
Nisem več na tekočem, ampak včasih vem, da je bil ravno to problem: nekateri so imeli ta dva pina zamenjana in je bilo to treba "sprobat", ali je ok ali ne. Menda ni bilo čisto standardizirano, kaj je kaj...
Vrni se na Elektronika v vozilih
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov