Lovro7 je napisal/-a:Pomemben je tudi tip užiga.
Lovro7 je napisal/-a:Ali ima platine ali je brezplatinski (pick-up senzor).
Lovro7 je napisal/-a:Novejši skuterji uporabljajo hallov senzor za merjenje obratov. Tomos E90 je pred regulacijo napetosti "meri" frekvenco (višja kot je frekvenca, več obratov pokaže) iz tuljave za luči.
S čem si izmeril napetost?
Lovro7 je napisal/-a:Komparator potrebuje histerezo.
Lovro7 je napisal/-a:Če bo napetost na zgornji strani delilnika 20V bo napetost na njegovem izhodu 13,33V.
Ne!robi je napisal/-a:Ali bi to delovalo?
20mA ne glede na napetost.robi je napisal/-a:Kakšen tok pa prenese komparator na izhodu?
Potem boš moral pred komparatorjem dodati pretvornik frekvence v napetost (frequency to voltage converter).robi je napisal/-a:Pulzi za obratomer so pravokotni, spreminja se frekvenca.
Lahko. Pošlji mi kaj več kot tako slikorobi je napisal/-a:Mi kdo naredi plato? Plačam seveda
robi je napisal/-a:Nisem poštekal, da mi je Kroko spodaj preračunal v uF in Kohm.. Potem bo 100nF kar pravi...
Jule je napisal/-a:Elektroniko bi moral napajati na tuljavo kjer je luč in regulator napetosti.
robi je napisal/-a:Jule je napisal/-a:Elektroniko bi moral napajati na tuljavo kjer je luč in regulator napetosti.
Kako zadeve ozemljit? AC mora biti na okvir, ker so luči na po eno žico. Ko se usmeri, ali ustvarit nov gnd, ali vezat na okvir?
robi je napisal/-a:Jule je napisal/-a:Elektroniko bi moral napajati na tuljavo kjer je luč in regulator napetosti.
Kako zadeve ozemljit? AC mora biti na okvir, ker so luči na po eno žico. Ko se usmeri, ali ustvarit nov gnd, ali vezat na okvir?
Jule je napisal/-a:robi je napisal/-a:Jule je napisal/-a:Elektroniko bi moral napajati na tuljavo kjer je luč in regulator napetosti.
Dobro vprašanje. Jaz sem imel ločen GND ker je bil obratomer "self contained unit." Jaz bi naredil ločen GND, samo potem je problem razlike med potenciali za poganjanje elementa ki bi kratkostičil žico od vžiga, bi bilo vezje malo bolj komplicirano.
Vrni se na Elektronika v vozilih
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost