Citroen C4 picasso letnih 2015
klima je vsa leta delovala letos ne dela več.
Sem pregledal priključke pa je nek novejši plin 1234yf in nastavkov za ta plin nimam.
Za foro ob ugasnjenem avtu in klimi sem poizkusil malo pritisniti na vzvod ventilčka in plin v ceveh je.
Je pa takoj zraven na ceveh senzor za tlak plina. Pa me zanima kako ta senzor deluje. (ima 3 oz 4 kontakte a ne vem kaj je kateri kontakt)
Ali ga lahko odklopim in priključke kratko sklenem pa da bo sistem zaznal kot da je zadosten tlak in vklopil klimo?
Ker potem bi to pomenilo le da je treba le dofilat plin in bo OK?
Citreon Xara picasso letnih 2000
Avto je pre-star vendar še funkcionalen za delo na vikendu.
zadnjih 10let sem peljal avto k znancu v začetku maja klimo nafilat in je potem delovala do oktobra. In potem naslednje leto isti postopek. Klima dela dokler jo poleti potrebujem.
Vendar zadnji 2 sezoni nisem peljal nafilat plina tako da potem klime nisem mogel uporabljati.
Pred tednom dni samo cevovod izpraznili z vakum črpalko in tudi po eni uri je bil vakum odličen torej je puščanje res minimalno vsakršno popravilo puščanja pa nesmotrno.
Smo dali v sistem 650g plina R134a. In ker je bilo hladno (10stC) nismo mogli prezkusili delovanja.(minimalna temperatura na klimi je 14stC)
Dva dni kasneje ko je bilo zunaj 25stC klima nastavljena na 14stC ne vklopi. Tokom par voženj parkrat poizkusim in enkrat vmes le vklopi in full dobro hladi.
Kasneje pa spet ne vklopi.
Spet se mi zdi da je plina malo premalo pa zato senzor tlaka plina ne pusti vklopa klime?
ideje? Predlogi?