Kolega me je pocukal za rokav s problemom z elektroniko za dvig stekel na svoji Škodi Fabia. Gre za tale modul:
Sistem je narejen tako, da elektronika preko releja krmili lokalno priključen motor, hkrati pa skozi njega teče CAN komunikacija za module v ostalih vratih. Se pravi, če ta modul ne deluje, ne deluje tudi dvig ali spust stekel na ostalih vratih.
Osnovna težava je bila s kabli, ki so bili na pregibu prekinjeni. Ampak kljub temu, da je kolega to saniral, modul še vedno ne deluje. Pa sem rekel, da ga bom vzel v roke in preveril, če lahko kaj rešim.
Kolikor vidim, sta na platki dva glavna čipa:
- MC33689DDWB (System Basis Chip with LIN Transceiver)
- čip, z oznakami SP100, 897VFA, 2L31N in CTCTAG0646, za katerega ne najdem podatkovnega lista
Predvidevam, da MC33689DDWB primarno skrbi za krmiljenje releja, drugi čip pa za CAN komunikacijo. Do tukaj sem zaenkrat prišel. V nadaljevanju načrtujem meritev napajalnih linij, ampak za to potrebujem najti pinout za drugi čip. Vesel bom tudi namiga, katere elemente še preveriti.
Z avtomobilsko elektroniko nisem še nikoli resno delal, tako da bom vesel kakršnega koli nasveta okoli te tematike.