Avtoradio - problem prometna poročila

Avtomobili, motorji, pa še kaj drugega, ki se giblje, bi bilo povsem nebogljeno brez vsaj elektronike. Tu torej spadajo ideje, popravila in predstavitve s tega področja

Avtoradio - problem prometna poročila

OdgovorNapisal/-a javr » 22 Apr 2019, 20:24

Problem je prikazan v videu: če ni signala prometnih poročil (TP), začne radio sam iskati katerokoli postajo, kjer signal prometnih poročil je. Ta funkcija se da izklopiti samo tako da izklopiš TP-funkcijo, a to hkrati pomeni da se avtoradio ne da sam bolj na glas kadar prometna poročila so.

Imel sem dva Blaupunkt kasetarja (oba kupljena na Ebay za 15-20€ skupaj s poštnino) in tega nista poznala - torej, če TP-signala ni bilo, ga pač ni bilo; ob slabem sprejemu je radio sam poiskal le drugo frekvenco iste postaje (funkcija AF).
Danes je na Ebay zelo slaba ponudba Blaupunkt kasetarjev, pa še poštnina je precej dražja kot je bila pred nekaj leti, tako da si skupaj s poštnino že kar blizu cene najcenejšega novega Blaupunkt Tokyo 110 - torej se ne splača več iskati med rabljenimi, vsaj na Ebay ne.

Torej - iščem poceni avtoradio katerekoli firme, ki ne začne iskati sam druge postaje če TP-signala ni. Ima kdo Blaupunkt Tokyo110 ? Ali pa kakšen drug nasvet na podlagi lastnih izkušenj ?

___
Uporabniški avatar
javr
 
Prispevkov: 1325
Pridružen: 17 Jan 2015, 22:06
Zahvalil se je: 69 krat
Prejel zahvalo: 109 krat
Uporabnika povabil: forest70
Število neizkoriščenih povabil: 24

Re: Avtoradio - problem prometna poročila

OdgovorNapisal/-a s55m » 23 Apr 2019, 18:05

A da bi vkljucil samo TA pa ne gre? TP namrec isce RDS, ki vsebuje TP informacijo, TA, pa samo to, kar ti zelis.
The human emotional side is what allows believing in something, even when the science is totally wrong.
Uporabniški avatar
s55m
 
Prispevkov: 474
Pridružen: 17 Jan 2015, 21:56
Kraj: Milford MA
Zahvalil se je: 75 krat
Prejel zahvalo: 133 krat
Uporabnika povabil: VolkD
Število neizkoriščenih povabil: 28

Re: Avtoradio - problem prometna poročila

OdgovorNapisal/-a javr » 23 Apr 2019, 19:42

možnosti so:

- AF/TA OFF
- AF ON
- TA ON
- AF/TA ON

Če pri TA ON ni TP-signala, gre iskat drugo postajo.
___
Uporabniški avatar
javr
 
Prispevkov: 1325
Pridružen: 17 Jan 2015, 22:06
Zahvalil se je: 69 krat
Prejel zahvalo: 109 krat
Uporabnika povabil: forest70
Število neizkoriščenih povabil: 24

Re: Avtoradio - problem prometna poročila

OdgovorNapisal/-a s55m » 23 Apr 2019, 19:51

Kaj se zgodi, ce na dolgo pritisnes (zadrzis) ta isti gumb?
The human emotional side is what allows believing in something, even when the science is totally wrong.
Uporabniški avatar
s55m
 
Prispevkov: 474
Pridružen: 17 Jan 2015, 21:56
Kraj: Milford MA
Zahvalil se je: 75 krat
Prejel zahvalo: 133 krat
Uporabnika povabil: VolkD
Število neizkoriščenih povabil: 28

Re: Avtoradio - problem prometna poročila

OdgovorNapisal/-a javr » 23 Apr 2019, 20:12

kateri ? AF/TA ?
___
Uporabniški avatar
javr
 
Prispevkov: 1325
Pridružen: 17 Jan 2015, 22:06
Zahvalil se je: 69 krat
Prejel zahvalo: 109 krat
Uporabnika povabil: forest70
Število neizkoriščenih povabil: 24

Re: Avtoradio - problem prometna poročila

OdgovorNapisal/-a s55m » 23 Apr 2019, 20:13

The human emotional side is what allows believing in something, even when the science is totally wrong.
Uporabniški avatar
s55m
 
Prispevkov: 474
Pridružen: 17 Jan 2015, 21:56
Kraj: Milford MA
Zahvalil se je: 75 krat
Prejel zahvalo: 133 krat
Uporabnika povabil: VolkD
Število neizkoriščenih povabil: 28

Re: Avtoradio - problem prometna poročila

OdgovorNapisal/-a javr » 03 Maj 2019, 20:21

Vprašanje v zvezi s AF/TA in TP sem poslal na nekaj naslovov kjer prodajajo Blaupunkt avtoradie, pa zgleda da jim kljub videu ne znam dovolj dobro pojasniti v čem je problem, ali pa to nikogar drugega ne moti.

Če je kdo pred kratkim kupil avtoradio katerekoli firme pod 100€ in da deluje po mojih željah (da se ob vklopljeni AF/TA funkciji in ob odsotnosti TP-signala ne odpelje na drugo postajo) - katera firma in tip ?
___
Uporabniški avatar
javr
 
Prispevkov: 1325
Pridružen: 17 Jan 2015, 22:06
Zahvalil se je: 69 krat
Prejel zahvalo: 109 krat
Uporabnika povabil: forest70
Število neizkoriščenih povabil: 24

Re: Avtoradio - problem prometna poročila

OdgovorNapisal/-a S53AL » 03 Maj 2019, 22:41

Kaj pa reset tega radija, si probal?
http://www.zimazakon.si/forum
Uporabniški avatar
S53AL
 
Prispevkov: 1676
Pridružen: 28 Jan 2015, 00:35
Kraj: Črnomelj, JN75
Zahvalil se je: 654 krat
Prejel zahvalo: 71 krat
Uporabnika povabil: VolkD
Število neizkoriščenih povabil: 13

Re: Avtoradio - problem prometna poročila

OdgovorNapisal/-a javr » 03 Maj 2019, 22:59

večkrat; je pač narejen tako
___
Uporabniški avatar
javr
 
Prispevkov: 1325
Pridružen: 17 Jan 2015, 22:06
Zahvalil se je: 69 krat
Prejel zahvalo: 109 krat
Uporabnika povabil: forest70
Število neizkoriščenih povabil: 24

Re: Avtoradio - problem prometna poročila

OdgovorNapisal/-a S53AL » 03 Maj 2019, 23:27

Pa si moral vse frekvence poiskat na novo?
http://www.zimazakon.si/forum
Uporabniški avatar
S53AL
 
Prispevkov: 1676
Pridružen: 28 Jan 2015, 00:35
Kraj: Črnomelj, JN75
Zahvalil se je: 654 krat
Prejel zahvalo: 71 krat
Uporabnika povabil: VolkD
Število neizkoriščenih povabil: 13

Re: Avtoradio - problem prometna poročila

OdgovorNapisal/-a javr » 03 Maj 2019, 23:34

se ne spomnim več; v glavnem tako kot piše na strani 6 navodil ki jih je nekdo prej pripel
___
Uporabniški avatar
javr
 
Prispevkov: 1325
Pridružen: 17 Jan 2015, 22:06
Zahvalil se je: 69 krat
Prejel zahvalo: 109 krat
Uporabnika povabil: forest70
Število neizkoriščenih povabil: 24

Re: Avtoradio - problem prometna poročila

OdgovorNapisal/-a Carko » 04 Maj 2019, 14:54

Enako jaz opažam zadnje čase, sicer večinoma pri kitajskih radijih.

Očitno je to, da ti na zahtevo poišče informacije, postal bolj popularen način? Saj po eni strani ima smisel, če postajo že poslušaš, večinoma ne rabiš še dodatne indikacije (ja, lahko imaš sicer potiho, pa ti da bolj naglas).

Boljši (vgrajeni) avtoradiji imajo zato 3 tunerje - 2 aktivna (za preklop med frekvencami iste postaje), tretji pa v ozadju dela seznam postaj in išče prometne informacije.
Carko
 
Prispevkov: 1941
Pridružen: 10 Jan 2015, 01:46
Zahvalil se je: 125 krat
Prejel zahvalo: 458 krat
Uporabnika povabil: Vrtni palček
Število neizkoriščenih povabil: 117

Re: Avtoradio - problem prometna poročila

OdgovorNapisal/-a javr » 12 Jul 2019, 23:32

rešeno z Blaupunkt Valencia MP34 iz ebay.de za 5€ radio + 14€ poštnina.
Torej: če zmanjka signala prometnih poročil, ne gre na drugo postajo, ampak (po)išče samo isto postajo na drugi frekvenci. Če je ne najde, ostane na nastavljeni frekvenci in z "beep"-opozorilom vsako minuto opozarja da ni signala prometnih poročil, kar je zelo moteče in se ne da izklopiti. Mogoče obstajajo kakšne skrite funkcije za izklop tega piskanja ?
Imel sem prej Blaupunkt Sao Paulo RCR 27, ki tega beepa ni poznal, se mu je pa zmešalo (včasih se ni dal ugasniti, včasih ne prižgati, ob pritisku na določeno tipko je zablokiral, itd.), zato sem ga moral demontirati in zamenjati.
Priponke
20190712_192921.jpg
Clipboard01.jpg
___
Uporabniški avatar
javr
 
Prispevkov: 1325
Pridružen: 17 Jan 2015, 22:06
Zahvalil se je: 69 krat
Prejel zahvalo: 109 krat
Uporabnika povabil: forest70
Število neizkoriščenih povabil: 24

Re: Avtoradio - problem prometna poročila

OdgovorNapisal/-a S53AL » 13 Jul 2019, 21:22

Tega RCR27 imam še nekje. Je tudi piskal za sporočila a sem ga nekako ukrotil. Da se to zrihtat ampak to je že dvajset let nazaj in se ne spomnem kaj sem naredil, da je nehalo.
http://www.zimazakon.si/forum
Uporabniški avatar
S53AL
 
Prispevkov: 1676
Pridružen: 28 Jan 2015, 00:35
Kraj: Črnomelj, JN75
Zahvalil se je: 654 krat
Prejel zahvalo: 71 krat
Uporabnika povabil: VolkD
Število neizkoriščenih povabil: 13


Vrni se na Elektronika v vozilih

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost