WAGCOM/VCDS

Avtomobili, motorji, pa še kaj drugega, ki se giblje, bi bilo povsem nebogljeno brez vsaj elektronike. Tu torej spadajo ideje, popravila in predstavitve s tega področja

WAGCOM/VCDS

OdgovorNapisal/-a S53AL » 24 Jun 2018, 12:23

Programa nisem že dolgo uporabljal. Danes naložim novega. Kje je sedaj problem? V računalniku ali avtu(itaq)? Avto sploh ne vžge.
Javi pa tole, ko je priklopljen na avto, a tudi brez priklopa se pojavi isto okno ?
Priponke
Wagcom1.JPG
http://www.zimazakon.si/forum
Uporabniški avatar
S53AL
 
Prispevkov: 1417
Pridružen: 27 Jan 2015, 23:35
Kraj: Črnomelj, JN75
Zahvalil se je: 554 krat
Prejel zahvalo: 64 krat
Uporabnika povabil: VolkD
Število neizkoriščenih povabil: 11

Re: WAGCOM/VCDS

OdgovorNapisal/-a eboc » 24 Jun 2018, 13:22

a imas original prikljucek?
Ker pri ponaredkih mislim, da so problemi ce naredis upgrade
eboc
 
Prispevkov: 167
Pridružen: 19 Jan 2015, 10:12
Zahvalil se je: 57 krat
Prejel zahvalo: 29 krat
Uporabnika povabil: VolkD
Število neizkoriščenih povabil: 8

Re: WAGCOM/VCDS

OdgovorNapisal/-a S53AL » 24 Jun 2018, 14:47

Priključek naj bi bil original, CD-ja pa ne najdem.
Vse to je že delovalo, ampak pred leti..., vmes format rač. in sedaj sem tu...
http://www.zimazakon.si/forum
Uporabniški avatar
S53AL
 
Prispevkov: 1417
Pridružen: 27 Jan 2015, 23:35
Kraj: Črnomelj, JN75
Zahvalil se je: 554 krat
Prejel zahvalo: 64 krat
Uporabnika povabil: VolkD
Število neizkoriščenih povabil: 11

Re: WAGCOM/VCDS

OdgovorNapisal/-a eboc » 24 Jun 2018, 14:57

poksusi s starejsko verzijo VCDS
eboc
 
Prispevkov: 167
Pridružen: 19 Jan 2015, 10:12
Zahvalil se je: 57 krat
Prejel zahvalo: 29 krat
Uporabnika povabil: VolkD
Število neizkoriščenih povabil: 8

Re: WAGCOM/VCDS

OdgovorNapisal/-a S53AL » 24 Jun 2018, 16:58

Sem našel CD. Ampak, imel sem obkljukano USB in testa nikakor ni hotelo narediti, ker je bilo potrebno nastavit na COM3 :_banghead
Sedaj piše, da konekcija je, a nobenega podatka ne dobim iz računalnika :_think
Če dam kontakt mi cagar za gorivo ne mrdne, da bil bi rezervar prazen ne verjamem, lučka ne sveti :_think
Bom sprobal še na sosedovi ibizi, ki je tudi zrela...
http://www.zimazakon.si/forum
Uporabniški avatar
S53AL
 
Prispevkov: 1417
Pridružen: 27 Jan 2015, 23:35
Kraj: Črnomelj, JN75
Zahvalil se je: 554 krat
Prejel zahvalo: 64 krat
Uporabnika povabil: VolkD
Število neizkoriščenih povabil: 11

Re: WAGCOM/VCDS

OdgovorNapisal/-a ecobra » 24 Jun 2018, 18:47

Malo več povej o kablu/ vmesniku. Kateri tip je. USB / rs232 ??
Nekaj nastavitev je potrebnih, ko naložiš program na novo.
V zavihku "User interface and identification" si je treba izmisliti nekaj številk " WSC - WorkShopCode, VZ/Importer, Equipment number ".
Potem nastavi na " Do not check for updates" na istem zavihku.
Potem pravilno nastaviš v zavihku "Port and protocol Options" ( Če imaš RS232 kabel izbereš enega od com portov, za USB pa njega).
Potem stisneš test in ti mora prepoznati kabel. Če je vse v redu potem moraš stisniti SAVE, da se zadeva aktivira in v meniju pod About se to mora pod Serial Number izpisati serijska številka in pod License status Fully Registered / activated .V kolikor ne gre mogoče nimaš pravih gonilnikov in poglej v Device manager v Winsih, če so sploh instalirani in brez klicajev ali vprašajev.
Če VCDS ni registriran oz aktiviran, ne boš mogel disgnosticirati napak.
ecobra
 
Prispevkov: 140
Pridružen: 31 Maj 2016, 19:48
Kraj: Radeče
Zahvalil se je: 3 krat
Prejel zahvalo: 45 krat
Uporabnika povabil: DusanK
Število neizkoriščenih povabil: 9

Re: WAGCOM/VCDS

OdgovorNapisal/-a zanka » 24 Jun 2018, 19:01

Original ima FTDI čip, torej je COM prava izbira.
Uporabniški avatar
zanka
 
Prispevkov: 1854
Pridružen: 17 Mar 2016, 00:16
Kraj: Krško
Zahvalil se je: 94 krat
Prejel zahvalo: 158 krat
Uporabnika povabil: DusanK
Število neizkoriščenih povabil: 30

Re: WAGCOM/VCDS

OdgovorNapisal/-a S53AL » 24 Jun 2018, 20:24

Kabel je CVFG-A11 409
https://www.banggood.com/VAG-OBDII-USB- ... rehouse=CN

Na njemu pa piše OBDII
Za gonilnike mi napiše, da so uspešno nameščeni. Rumenih vprašajev ni. Tudi save sem naredil uspešno.
Na načunalniku je XP in samo USB-ji. In to je že delovalo...
http://www.zimazakon.si/forum
Uporabniški avatar
S53AL
 
Prispevkov: 1417
Pridružen: 27 Jan 2015, 23:35
Kraj: Črnomelj, JN75
Zahvalil se je: 554 krat
Prejel zahvalo: 64 krat
Uporabnika povabil: VolkD
Število neizkoriščenih povabil: 11

Re: WAGCOM/VCDS

OdgovorNapisal/-a Kroko » 24 Jun 2018, 23:46

S53AL je napisal/-a:Priključek naj bi bil originaln...

:_rolling :_rolling :_rolling
http://www.planet-cnc.com poskakuješ na eni nogi in žvižgaš alpske podoknice Kroko was here!
Uporabniški avatar
Kroko
 
Prispevkov: 4156
Pridružen: 14 Jan 2015, 11:12
Kraj: Ljubljana
Zahvalil se je: 624 krat
Prejel zahvalo: 1347 krat
Uporabnika povabil: Vrtni palček
Število neizkoriščenih povabil: 249

Re: WAGCOM/VCDS

OdgovorNapisal/-a ecobra » 25 Jun 2018, 07:03

Kot mi je znano na ta kabel, ki je KKL 409 dela VAGCOM in ne VCDS software.
Zadeva se enako obnaša kot VCDS.
Če je res original potem bi moral delati tudi z zadnjo različico programa, v kolikor je klon je velika verjetnost, da je povozilo program v kablu s priklopom na VCDS.
Na tem linku opisuje nastavitve za ta kabel : http://www.totalcardiagnostics.com/support/Knowledgebase/Article/View/23/0/how-to-install-vag-com-4091-kkl-cable-on-windows.
ecobra
 
Prispevkov: 140
Pridružen: 31 Maj 2016, 19:48
Kraj: Radeče
Zahvalil se je: 3 krat
Prejel zahvalo: 45 krat
Uporabnika povabil: DusanK
Število neizkoriščenih povabil: 9

Re: WAGCOM/VCDS

OdgovorNapisal/-a MarkoM » 25 Jun 2018, 10:00

Ta kitajc ne bo delal na novi verziji VCDS. Uporabit moraš VCDS, ki je prišel poleg na CD-ju in je prirejen, da prepozna ta kitajski ponaredek. Vprašanje pa je, če ni novi VCDS povozil ponarejenega kabla in ga onemogočil.
MarkoM
 
Prispevkov: 769
Pridružen: 29 Jan 2015, 12:11
Kraj: Pohorje (Maribor)
Zahvalil se je: 78 krat
Prejel zahvalo: 146 krat
Uporabnika povabil: s56rga
Število neizkoriščenih povabil: 11

Re: WAGCOM/VCDS

OdgovorNapisal/-a S53AL » 25 Jun 2018, 11:37

MarkoM je napisal/-a:Ta kitajc ne bo delal na novi verziji VCDS. Uporabit moraš VCDS, ki je prišel poleg na CD-ju in je prirejen, da prepozna ta kitajski ponaredek. Vprašanje pa je, če ni novi VCDS povozil ponarejenega kabla in ga onemogočil.


Sem ponovno uporabil staro verzijo ampak podatkov ni. Onemogočil?
Mene je bolj strah, da je z računalnikom v avtu kaj narobe.
Se grem igrat dalje...
Zadnjič spremenil S53AL, dne 25 Jun 2018, 11:51, skupaj popravljeno 1 krat.
http://www.zimazakon.si/forum
Uporabniški avatar
S53AL
 
Prispevkov: 1417
Pridružen: 27 Jan 2015, 23:35
Kraj: Črnomelj, JN75
Zahvalil se je: 554 krat
Prejel zahvalo: 64 krat
Uporabnika povabil: VolkD
Število neizkoriščenih povabil: 11

Re: WAGCOM/VCDS

OdgovorNapisal/-a S53AL » 25 Jun 2018, 11:38

Kroko je napisal/-a:
S53AL je napisal/-a:Priključek naj bi bil originaln...

:_rolling :_rolling :_rolling


Napisal sem, da naj bi bil, nisem pa trdil da je.
http://www.zimazakon.si/forum
Uporabniški avatar
S53AL
 
Prispevkov: 1417
Pridružen: 27 Jan 2015, 23:35
Kraj: Črnomelj, JN75
Zahvalil se je: 554 krat
Prejel zahvalo: 64 krat
Uporabnika povabil: VolkD
Število neizkoriščenih povabil: 11

Re: WAGCOM/VCDS

OdgovorNapisal/-a VolkD » 25 Jun 2018, 11:40

Kar precej proizvajalcev se proti kitajskim ponaredkom bori na ta način, da jih onemogočijo. Nekatere celo uničijo. Bi kar verjel, da se ti je zgodilo natanko to.
Dokler bodo ljudje mislili, da živali ne čutijo bolečine, bodo živali čutile, da ljudje ne mislijowww.S5tech.net
Uporabniški avatar
VolkD
Administratorji strani
 
Prispevkov: 28826
Pridružen: 29 Dec 2014, 19:49
Kraj: Kačiče (Divača)
Zahvalil se je: 5398 krat
Prejel zahvalo: 3694 krat
Uporabnika povabil: Vrtni palček
Število neizkoriščenih povabil: 255

Re: WAGCOM/VCDS

OdgovorNapisal/-a S53AL » 25 Jun 2018, 11:58

Možno je vse. Sedaj mi pa naj še nekdo razloži, kot sem že zgoraj omenil, zakaj mi cagar za gorivo ne deluje? Lučka ne sveti. Je pa res, da je avto kar nekaj časa v mirovanju (lani je še vžgal).
Varovalke cele...
http://www.zimazakon.si/forum
Uporabniški avatar
S53AL
 
Prispevkov: 1417
Pridružen: 27 Jan 2015, 23:35
Kraj: Črnomelj, JN75
Zahvalil se je: 554 krat
Prejel zahvalo: 64 krat
Uporabnika povabil: VolkD
Število neizkoriščenih povabil: 11

Re: WAGCOM/VCDS

OdgovorNapisal/-a ecobra » 25 Jun 2018, 12:56

Kakšen avto ? model ?Letnik?
Malo več napiši mogoče bomo našli rešitev.
ecobra
 
Prispevkov: 140
Pridružen: 31 Maj 2016, 19:48
Kraj: Radeče
Zahvalil se je: 3 krat
Prejel zahvalo: 45 krat
Uporabnika povabil: DusanK
Število neizkoriščenih povabil: 9

Re: WAGCOM/VCDS

OdgovorNapisal/-a S53AL » 25 Jun 2018, 13:32

Polo 1.0 l98. Saj vem, da se bote smejali a za reveža je dober.
http://www.zimazakon.si/forum
Uporabniški avatar
S53AL
 
Prispevkov: 1417
Pridružen: 27 Jan 2015, 23:35
Kraj: Črnomelj, JN75
Zahvalil se je: 554 krat
Prejel zahvalo: 64 krat
Uporabnika povabil: VolkD
Število neizkoriščenih povabil: 11

Re: WAGCOM/VCDS

OdgovorNapisal/-a VolkD » 25 Jun 2018, 14:12

Polo ni bil nikoli slab avto. Muči ga letnik, ampak,.. ima to svoje prednosti. Rezervni deli so poceni, dobi se jih povsod. Še malo bo starodobnik, pa še dajatev ne boš plačeval.
Dokler bodo ljudje mislili, da živali ne čutijo bolečine, bodo živali čutile, da ljudje ne mislijowww.S5tech.net
Uporabniški avatar
VolkD
Administratorji strani
 
Prispevkov: 28826
Pridružen: 29 Dec 2014, 19:49
Kraj: Kačiče (Divača)
Zahvalil se je: 5398 krat
Prejel zahvalo: 3694 krat
Uporabnika povabil: Vrtni palček
Število neizkoriščenih povabil: 255

Re: WAGCOM/VCDS

OdgovorNapisal/-a ecobra » 25 Jun 2018, 16:18

Kakšni so bili simptomi na avtu predno si priklopil diagnostični kabel?
Je gorela kakšna lučka ( lučka za motor? ključek? )
Sumim, da kodni ključ nagaja (Immobilizer - prižge se lučka s ključem)
l.p.
ecobra
 
Prispevkov: 140
Pridružen: 31 Maj 2016, 19:48
Kraj: Radeče
Zahvalil se je: 3 krat
Prejel zahvalo: 45 krat
Uporabnika povabil: DusanK
Število neizkoriščenih povabil: 9

Re: WAGCOM/VCDS

OdgovorNapisal/-a S53AL » 25 Jun 2018, 16:59

Dokler je še delal sem se malo poigraval (ampak to so že leta) z tem testerjem. Ampak je avto delal vse do lani. Enih 6 mesecev je bil brez akumolatorja.
Ob kontaktu se prižgejo tiste lučke, ki se morajo, za bencin pa takoj vgasne in še enkrat, cagar ne trzne. Obratomer se ob prižiganju malo premakne.
Ključek po moje ni, ker sem probal rezervnega in isto.
http://www.zimazakon.si/forum
Uporabniški avatar
S53AL
 
Prispevkov: 1417
Pridružen: 27 Jan 2015, 23:35
Kraj: Črnomelj, JN75
Zahvalil se je: 554 krat
Prejel zahvalo: 64 krat
Uporabnika povabil: VolkD
Število neizkoriščenih povabil: 11

Re: WAGCOM/VCDS

OdgovorNapisal/-a ecobra » 25 Jun 2018, 17:23

Preveri črpalko za gorivo na dovodu pred šobami. Mogoče pa v rezervaju nimaš goriva in zato kazalec ne trzne.
ecobra
 
Prispevkov: 140
Pridružen: 31 Maj 2016, 19:48
Kraj: Radeče
Zahvalil se je: 3 krat
Prejel zahvalo: 45 krat
Uporabnika povabil: DusanK
Število neizkoriščenih povabil: 9

Re: WAGCOM/VCDS

OdgovorNapisal/-a S53AL » 25 Jun 2018, 21:26

ecobra je napisal/-a:Preveri črpalko za gorivo na dovodu pred šobami. Mogoče pa v rezervaju nimaš goriva in zato kazalec ne trzne.

Če bi bil rezervar prazen bi morala lučka svetit.
Jah, bo potrebno kakšen kluč v roke pa še kakšen nadomestni del...
http://www.zimazakon.si/forum
Uporabniški avatar
S53AL
 
Prispevkov: 1417
Pridružen: 27 Jan 2015, 23:35
Kraj: Črnomelj, JN75
Zahvalil se je: 554 krat
Prejel zahvalo: 64 krat
Uporabnika povabil: VolkD
Število neizkoriščenih povabil: 11


Vrni se na Elektronika v vozilih

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost