Ne vem točno kako je bilo s tem, to kar vem je ustno izročilo, ki je seveda izkrivljeno z efektom "pokvarjen telefon".PRC515 je napisal/-a:Zgodba me zanima. Nikoli še nisem slišal za to.
VolkD je napisal/-a:To so bili močni ojačevalniki z 100V izhodom.
O ERMA vem malo, skoraj nič. Dolgo časa nisem bil prepričan niti o tem v katerih Šmarjah je ta firma delovala. Različni viri namreč navajajo Šmarje pri Kopru. Zato dvomim, da bi od tam material vozili na Kras.FoTo je napisal/-a:Tudi material od firme ERMA iz Šmarij, je končal v kraški jami. Verjetno v isti, saj se je ERMA na koncu združila z Iskro v Sežani.
Mogoče jamarji vedo kje je ta jama. Le zakaj me to zanima
DusanK je napisal/-a:... in prevelikih zalogah

DusanK je napisal/-a:"Najslabše so poslovali v tozdu Sežana, kjer so izdelovali radijske sprejemnike.
Ta delovna organizacija je v preteklih 15 letih poslovno leto kar devetkrat končala v »rdečih« številkah. Razlogi so bili v zastareli opremi, nizki storilnosti, slabi kvalifikacijski strukturi zaposlenih, v prenizkih osebnih dohodkih in prevelikih zalogah. Noben od dotedanjih sanacijskih programov ni prinesel uspeha, ker so bili preveč pisarniški«."
Tvoje namigovanje je milo rečeno neokusno. En cel kup stvari ne veš, ker nisi imel niti priložnosti vedeti.Proteus je napisal/-a:Tole pa mi je od nekje poznano
Citiram: "S propadom neke tovarne, ljubezen do te dejavnosti ne umre."
VolkD je napisal/-a:Tvoje namigovanje je milo rečeno neokusno. En cel kup stvari ne veš, ker nisi imel niti priložnosti vedeti.Proteus je napisal/-a:Tole pa mi je od nekje poznano
Citiram: "S propadom neke tovarne, ljubezen do te dejavnosti ne umre."
Ena takih je, da je recimo sežanska Iskra od sestrske firme v Šentjerneju morala kupiti upore za skoraj dvoletno proizvodnjo Savic. Razlog - Šentjernej je takrat potreboval prostor, ker so morali zagnati proizvodnjo za Naso. Mama Iskra je mislila na vse. Kdo in kdaj je pa kaj imel od tega je pa druga zgodba.
VolkD je napisal/-a:Pozabljaš, da je moja soproga delala v Sežanski Iskri.
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 10 gostov