blasny je napisal/-a:Spectrumasi pa nismo rabili niti Turbo loaderja, niti posebnega programa za nastavljat glavo.
bpavsic je napisal/-a:Če se še prav spomnim, smo glavo nastavljali preko enega upora v enem portu zadaj v C64 (okroglem). Ko si dal upor med 2 pina konektorja, je piskalo.
Bolj "napredni" pa smo imeli tudi modul s programom za nastavljanje glave (tako da programa za glavo ni bilo potrebno nalagat iz diskete), turbo tapeom in predvsem... Reset tipko
Niti ne. Sam sem napisal program za save in load s kasetnika. Napisal sem ga tako, da bi bilo nalaganje in shranjevanje čim hitrejše. Mnogo tega sem testiral, mojega zapisa se recimo ni več dalo presnet z enega kasetarja na drugega, ker je bil zapis na sami meji zmogljivosti kasetarja. Skratka nateral sem zmogljivosti zapisovanja do same meje. In to za vsega malo manj kot 30% povečane hitrosti.bray je napisal/-a:blasny je napisal/-a:Spectrumasi pa nismo rabili niti Turbo loaderja, niti posebnega programa za nastavljat glavo.
Ste pa zato morali štartat nalaganje igrce pred kosilom, da ste lahko po kosilu igrali.
DusanK je napisal/-a:Jezusmarija, Manic Miner !1!1!!!111!11!
bray je napisal/-a:Aja...pa imam tudi ZX SPESTRUM simulator! Dvomim, da obstaja kontra.
Dobra!blasny je napisal/-a:Zakaj bi pa rabili simulator Commodorja? Kdo pa to rabi?
DusanK je napisal/-a:Jaz sem se s Spectrumi igral, Commodorje pa popravljal.
Hec.
Tole še hranim, ko je bil Darko še Vovk.
Ja, barabe, kar priimek so mi spremenili. Sem pa s pisanjem programa za to kaseto zaslužil malo več kot je bil vreden spectrum. Kar se mene tiče je to bil otipljiv plus. Pa ne edenDusanK je napisal/-a:Tole še hranim, ko je bil Darko še Vovk.
sundancer je napisal/-a:Po drugi strani se morajo pa C64 programerji posluževati raznih trikov, da zgenerirajo full frame sliko, torej preko omejitve border okvirja. Da ne govorim o barvnih kombinacijah na posamezen sprite, ki niso kar poljubne. Torej je bilo potrebno poznavanje VIC čipa (za grafiko). Tudi SID čip (synthesizer) bi si zaslužil posebno poglavje, saj imajo prve verzije zaradi marketinškega pritiska nekakšen current leak, ki ga programerji izkoriščajo pri generiranju zvoka za razne efekte.
Kako globok je bil tvoj vzdih ?sundancer je napisal/-a:Pogledam ceno, globoko vdihnem ...
bray je napisal/-a:Tanov spektrum....zelo všečno
Da ne iščem preveč, koliko pa je ?sundancer je napisal/-a:Zelo. Tudi cena je gromozanska.
VolkD je napisal/-a:Da ne iščem preveč, koliko pa je ?sundancer je napisal/-a:Zelo. Tudi cena je gromozanska.
To že, sam EPROM je verjetno drugačen oziroma je vprašanje do kje je kompatibilen. Veliko programov je pisanih tako, da kliče določene procedure v ROM-u na točno določenih lokacijah.DusanK je napisal/-a:Saj cpu je isto Z80, potem bi morala strojna koda v assemblerju normalno laufat.
blasny je napisal/-a:Na kickstarter je bil 165 GBP +
https://www.kickstarter.com/projects/18 ... escription
Nepomembno, ker ga tako in tako ni na zalogisundancer je napisal/-a:Sedaj je cena drugačna.
VolkD je napisal/-a:To že, sam EPROM je verjetno drugačen oziroma je vprašanje do kje je kompatibilen. Veliko programov je pisanih tako, da kliče določene procedure v ROM-u na točno določenih lokacijah.DusanK je napisal/-a:Saj cpu je isto Z80, potem bi morala strojna koda v assemblerju normalno laufat.
Tudi mojih je nekaj takih.
VolkD je napisal/-a::_think Nekje imam izpisan v kjižici asm celotnega EPROM-a. Moram poiskati.
DusanK je napisal/-a:VolkD je napisal/-a::_think Nekje imam izpisan v kjižici asm celotnega EPROM-a. Moram poiskati.
TOLE?
bray je napisal/-a:Mal se igram. S čim....C64 ali ZX48?
Kroko je napisal/-a:Kako se to najceneje priklopi na HDMI?
Kroko je napisal/-a:Kako se to najceneje priklopi na HDMI?
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost