Zamenjava podnožja EF89 z novim keramičnim je uspela. Iskrenja ni več.
Vstavil sem še preostale elektronke v podnožja in preizkusil sprejem. Z anteno povezano na radiator sem na SV po dnevi sprejemal eno edino madžarsko postajo - program za narodnostne manjšine. Sedaj zvečer pa sprejemam veliko postaj, v glavnem romunskih. Tak sprejem je pri meni doma normalen, kot na vseh drugih radiih.
Na UKV pa je v zvočniku samo brnelo po celi skali, razen na samem začetku in koncu, sprejema pa ni bilo nobenega. Malo sem obrnil trimer kondenzator oscilatorskega nihajnega kroga in na koncu se je pojavila ena postaja. Opazil sem, da premik enega konca reakcijske tuljavice, navite zraven glavne tuljavice, pomaga pri sprejemu. Očitno na sredi skale, kjer je samo brnelo, lokalni oscilator ni deloval, na koncih pa je. Opazil sem, da je nekdo pred mano nekaj spajkal okoli reakcijske tuljavice. Povlekel sem tisti konec do kontakta za spajkanje po drugačni poti in oscilator je zanihal po celi skali. Sprejemal sem še nekaj močnejših postaj.
Izmeril sem še frekvenčni potek zadnje stopnje FM MF ojačevalnika, z odklopljenim kondenzatorjem 4,7uF v ratio detektorju. Ni ravno lepo, poskusil bom popraviti in pravilno uglasiti.

Nimate dovoljenj za ogled prilog tega prispevka.
Imam problem za vsako rešitev. Imam problem za svako rješenje.