Radio je bil sestavljen (da ne rečem izdelan) v nekdanji tovarni v Šmarjah pri Kopru. Tam so izdelovali radie po licenci češkoslovaške tovarne Tesla. Od tam so dobivali vse potrebne sestavne dele, edino škatle so bile domači izdelek. Kompletna šasija je od radia
Tesla Talisman 308U, ki ima v originalu moderno oblikovano bakelitno škatlo. Domača škatla je lesena, enostavne ovalne oblike.
Takšen radio sem nekoč že popravljal kolegici iz službe. Takrat še ni bilo PC-jev in interneta in načrta nisem imel. Ko sem se pozanimal, sem izvedel, da je nekoč v tisti tovarni delal en kolega iz firme. Povedal mi je, da so jim pošiljali material slabše kakovosti, med katerim je bilo veliko škarta. Pletenice za tuljavice nihajnih krogov so bile včasih slabo prispajkane. To se je poznalo pri slabši občutljivosti in selektivnosti sestavljenega sprejemnika. Take stvari so potem poskušali sami reševati, če je bilo možno. Nekatere elektronke so imele slabši vakuum. Oddajale so zeleno svetlobo in so bile sploh slabše. Pri tem se pa ni dalo pomagati drugače, kot z zamenjavo. Kolegu je uspelo ohraniti nekaj takih elektronk in mi je eno ponudil, če mi bo pomagala pri popravilu.
Tisti radio je imel problem, da je utihnil, ko so se elektronke dovolj segrele. Uspelo mi je ugotoviti, da pride do notranjega kratkega stika v elektronki UCH21 med mrežico triode in eno od mrežic heptode. Kako in kdaj se je taka čudna napaka pojavila, mi ni bilo jasno. Z drugo elektronko s slabim vakuumom je radio deloval, ampak slabše. Zato sem poskusil rešiti originalno elektronko. Izvlekel sem jo iz podnožja in priklopil samo kurjavo, med dve mrežici sem pa priklopil ohmmeter. Ko sta prišli mrežici v stik, sem priklopil sekundar močnejšega transformatorja za nizko napetost. V elektronki se je močno zabliskalo. Postopek sem dvakrat ponovil in kratkega stika definitivno ni bilo več. Radio je potem s to elektronko deloval normalno, brez prekinitve. To mi je bil edini primer do sedaj, da mi je uspelo popraviti pokvarjeno elektronko.

Imam problem za vsako rešitev. Imam problem za svako rješenje.