Med tem, ko nisem poročal o poteku popravila tega radia, sem počistil in sestavil gramofon. Ker je bila šasija s skalo že
dokončana, sem se lotil čiščenja in urejanja lesene škatle. Na spodnjem delu so manjkale lesene nogice, zato sem si sposodil podobne iz enega starega radia brez šasije in jih montiral.
Med tem sem šasijo začasno povezal z zunanjim zvočnikom in v prostem času preko tega poslušal radio. Vedno pogosteje sem opažal, da se pri UKV pojavlja brum in postaje se selijo rahlo gor in dol po skali, tako da je bilo treba ponovno nastavljati sprejemno frekvenco. Pri pritisku z roko na elektronko ECC85, vrtljivi kondenzator ali 1. MF filter (vse na UKV enoti), se je v zvočniku slišalo močno škrtanje, včasih tudi brnenje in postaje so hitro bežale gor in dol. Ni bilo druge kot odstraniti gumbe in steklo skale in se ponovno lotiti šasije.
Ko sem šasijo obrnil na bok, sem imel prost dostop do preostalih elementov UKV enote. Kjerkoli sem se dotaknil kakšnega elementa, je pokalo, škrtalo in brnelo. Očitno je bil nekje slab stik, samo na tak način nikakor nisem uspel točno določiti kje se nahaja. Dogajalo se je tudi, da je nekaj časa vse delovalo v redu, potem pa znova vse tako kot prej.
Najprej sem poskusil z zamenjavo posameznih elementov (elektronke, kondenzatorjev in uporov), a brez uspeha. Uspelo mi je celo odspajkati 3 pine keramičnega noval podnožja elektronke, povezane z maso, jih zravnati in izvleči iz podnožja, počistiti in vrniti nazaj na mesto, a vse brez rezultata. Na koncu sem čisto obupal, vse skupaj pustil stati na delovni mizi in več kot mesec dni se ga nisem niti dotaknil.
Imam problem za vsako rešitev. Imam problem za svako rješenje.