(PPH) CAN hub

Vse v zvezi z vašimi samogradnjami, popravili, idejami,....

Moderator: S53AL

(PPH) CAN hub

OdgovorNapisal/-a SimonS » 22 Jan 2015, 21:21

Evo prva resna objava in sicer gre za CAN hub.
To stikalo deluje preverjeno.
Hub je samostojna enota. Za delovanje rabi napetost od 6-12VDC. Hub se napaja iz osnovne enote (kabel) ali samostojno.
Preko huba lahko povežemo 4. naprave. Hub lahko nadrgadimo na 8/16 na zelo enostaven način, da naslednjega enostavno nasadimo na prvega preko K6 razširitvenega porta.

Pozdrav do naslednjič
Simon
Priponke
eagleUp_hub1_board_bottom.jpg
eagleUp_hub1_board_top.jpg
hub.zip
EAGLE sch in pcb
(73.57 KiB) Prenešeno 23 krat
hub1.pdf
shema
(33.44 KiB) Prenešeno 47 krat
SimonS
 
Prispevkov: 1450
Pridružen: 19 Jan 2015, 20:08
Kraj: Kobarid
Zahvalil se je: 189 krat
Prejel zahvalo: 232 krat
Uporabnika povabil: mucek
Število neizkoriščenih povabil: 25

Re: (PPH) CAN hub

OdgovorNapisal/-a satelitko » 22 Jan 2015, 22:38

Vprašanje: Kaj se zgodi, če je na mrežo priključenih več naprav z isto adreso?
satelitko
 
Prispevkov: 366
Pridružen: 18 Jan 2015, 01:26
Kraj: Radovljica
Zahvalil se je: 28 krat
Prejel zahvalo: 40 krat
Uporabnika povabil: S52O
Število neizkoriščenih povabil: 23

Re: (PPH) CAN hub

OdgovorNapisal/-a Carko » 23 Jan 2015, 00:02

Na CAN busu naprave nimajo svojih adres.

ID ima samo sporočilo, ki pa ne vsebuje naslovnika, ampak tip sporočila, nato pa se vsaka naprava zase odloči, ali bo to sporočilo prebrala/uporabila ali ne.
Carko
 
Prispevkov: 1600
Pridružen: 10 Jan 2015, 01:46
Zahvalil se je: 91 krat
Prejel zahvalo: 332 krat
Uporabnika povabil: Vrtni palček
Število neizkoriščenih povabil: 92

Re: (PPH) CAN hub

OdgovorNapisal/-a Krampus » 23 Jan 2015, 08:38

Hub za štiri naprave, ali za štiri linije?
Je to zvezda za več linij?
Uporabniški avatar
Krampus
 
Prispevkov: 500
Pridružen: 18 Jan 2015, 16:32
Kraj: Središče ob Dravi
Zahvalil se je: 197 krat
Prejel zahvalo: 73 krat
Uporabnika povabil: VolkD
Število neizkoriščenih povabil: 16

Re: (PPH) CAN hub

OdgovorNapisal/-a satelitko » 23 Jan 2015, 20:15

Carko je napisal/-a:Na CAN busu naprave nimajo svojih adres.

ID ima samo sporočilo, ki pa ne vsebuje naslovnika, ampak tip sporočila, nato pa se vsaka naprava zase odloči, ali bo to sporočilo prebrala/uporabila ali ne.


OK, bom vprašal po kmečko: Če imam na takem hubu 4 enake LED prikazovalnike (na njih je moč nastavljati komunikacijske naslove - NODE) -nastavljene enako, bodo torej vsi prikazovali enako vsebino?
satelitko
 
Prispevkov: 366
Pridružen: 18 Jan 2015, 01:26
Kraj: Radovljica
Zahvalil se je: 28 krat
Prejel zahvalo: 40 krat
Uporabnika povabil: S52O
Število neizkoriščenih povabil: 23

Re: (PPH) CAN hub

OdgovorNapisal/-a DomenV » 23 Jan 2015, 21:13

Tako je. Kot je že Carko napisal, vsaka naprava se glede na ID sporočila odloči ali bo sporočilo uporabila ali ne.
lp, D
Uporabniški avatar
DomenV
 
Prispevkov: 286
Pridružen: 18 Jan 2015, 23:38
Kraj: Ljubljana, Trbovlje, Ivančna Gorica
Zahvalil se je: 35 krat
Prejel zahvalo: 44 krat
Uporabnika povabil: s54mtb
Število neizkoriščenih povabil: 11

Re: (PPH) CAN hub

OdgovorNapisal/-a SimonS » 24 Jan 2015, 13:20

Sedaj ne razumem razlike med 4. linije ali 4. naprave.
Dela kot stikalo. Se pravi eden govori 3. poslušajo. Oz. če na vrh nasadiš dodatno 1. govori 7. posluša. Sam hub prav nič ne briga kakšne naslove imaš. To je stvar protokola.
SimonS
 
Prispevkov: 1450
Pridružen: 19 Jan 2015, 20:08
Kraj: Kobarid
Zahvalil se je: 189 krat
Prejel zahvalo: 232 krat
Uporabnika povabil: mucek
Število neizkoriščenih povabil: 25

Re: (PPH) CAN hub

OdgovorNapisal/-a Krampus » 24 Jan 2015, 16:23

Ali gre taka vezava:
Imam namreč v načrtu štiri linije, vsako s 3-7 napravami, že "podrotano".
Priponke
CanSwith12.jpg
Štiri linije
CanSwith11.jpg
Štiri naprave
Uporabniški avatar
Krampus
 
Prispevkov: 500
Pridružen: 18 Jan 2015, 16:32
Kraj: Središče ob Dravi
Zahvalil se je: 197 krat
Prejel zahvalo: 73 krat
Uporabnika povabil: VolkD
Število neizkoriščenih povabil: 16

Re: (PPH) CAN hub

OdgovorNapisal/-a SimonS » 24 Jan 2015, 17:23

Načeloma bi moralo iti tudi z 4. linijami. Pošlji naslov poz ZS ti pošljem eno sestavljeno TIV
SimonS
 
Prispevkov: 1450
Pridružen: 19 Jan 2015, 20:08
Kraj: Kobarid
Zahvalil se je: 189 krat
Prejel zahvalo: 232 krat
Uporabnika povabil: mucek
Število neizkoriščenih povabil: 25


Vrni se na Pametne hiše

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost