Nakup touch stikal za novo hišo

Vse v zvezi z vašimi samogradnjami, popravili, idejami,....

Moderator: S53AL

Nakup touch stikal za novo hišo

OdgovorNapisal/-a yacksy » 23 Okt 2016, 00:32

Glede električne napeljave v novi hiši imam željo, da vsa stikala peljem na centralni krmilnik, ki naprej preko relejev prižiga luči. Ker trenutno nimam časa "čarat" s kakimi domačimi variantami, bo to v prvi fazi kar industrijski PLC.

Zelo so mi všeč tudi touch stikala, za katera pa imam nekaj težav pri izbiri proizvajalca. Moja zahteva za touch stikalo je, da krmilniku da naprej signal, ko ga nekdo "pritisne" s prstom. Ko ga "spusti", mora signal pasti na 0. Podpirati mora 24V napajanje, po možnosti brez elektrolitov, brez nekih fancy protokolov, brez wireless-a, brez možnosti uporabe daljinca.

Nabaviti tak sistem je pa druga zgodba. Glede touch stikal, sem nekaj uporabnega dobil le na InLED-u pa še tam gre za touch stikala, ki se priključijo na 230V in ob pritisku "držijo" kontakt sklenjen doker se ga ponovno ne pritisne. Poleg tega se mi ne dopadejo vtičnice tega programa, tako da bi raje vzel kaj od Schneider-ja, Vimar-ja ali kakega drugega proizvajalca, samo žal ti bolj detajlne informacije okoli touch stikal bolj kot ne držijo zase - preko spleta so predstavljena samo klasiščna stikala, ostalo je bolj tako-tako.

Zanima me, če ima kdo od forumašev kake dobre izkušnje z touch stikali, ki bi bili primerni za moj namen. Vsaka informacija je več kot dobrodošla.
yacksy
 
Prispevkov: 248
Pridružen: 18 Jan 2015, 22:39
Zahvalil se je: 76 krat
Prejel zahvalo: 29 krat
Uporabnika povabil: s54mtb
Število neizkoriščenih povabil: 31

Re: Nakup touch stikal za novo hišo

OdgovorNapisal/-a SiByte » 23 Okt 2016, 08:17

Ta stikala, ki jih prodaja InLED dobiš na Aliexpress-u pol ceneje če se boš na koncu vseeno odločil za njih, vpiši LIVOLO.

Žal pa tega kaj ti želiš ne ponujajo :(
Uporabniški avatar
SiByte
 
Prispevkov: 498
Pridružen: 13 Mar 2016, 17:42
Kraj: Sv. Trojica v Slov. goricah
Zahvalil se je: 96 krat
Prejel zahvalo: 63 krat
Uporabnika povabil: VolkD
Število neizkoriščenih povabil: 6

Re: Nakup touch stikal za novo hišo

OdgovorNapisal/-a yacksy » 23 Okt 2016, 09:05

Super, hvala za namig ;)

Kljub temu iščem nekaj kar bi bolj ustrezalo mojemu namenu. Plan B so sicer tipkala, ampak bi mi touch-i veliko bolj ustrezali ...
yacksy
 
Prispevkov: 248
Pridružen: 18 Jan 2015, 22:39
Zahvalil se je: 76 krat
Prejel zahvalo: 29 krat
Uporabnika povabil: s54mtb
Število neizkoriščenih povabil: 31

Re: Nakup touch stikal za novo hišo

OdgovorNapisal/-a SiByte » 24 Okt 2016, 19:03

Jaz sem malo gledal to stikalo od LIVOLO (imam enega doma, sem ga za probo zmontiral) in je zanimivo sestavljen. In sicer ima ločen touch del in drugi del ki napaja vse in preklaplja rele, tako da če bi ti odstranil ta drugi del bi ti mogoče delovalo ;) poskusiš lahko pač pozabiš tistih 10€
Uporabniški avatar
SiByte
 
Prispevkov: 498
Pridružen: 13 Mar 2016, 17:42
Kraj: Sv. Trojica v Slov. goricah
Zahvalil se je: 96 krat
Prejel zahvalo: 63 krat
Uporabnika povabil: VolkD
Število neizkoriščenih povabil: 6

Re: Nakup touch stikal za novo hišo

OdgovorNapisal/-a yacksy » 25 Okt 2016, 01:17

Točno to sem razmišljal včeraj, ko sem naročil par vzorcev ;)

Hvala za potrditev mojega razmišljanja, očitno bo šlo. Poročam, ko se lotim bolj konkretno ...
yacksy
 
Prispevkov: 248
Pridružen: 18 Jan 2015, 22:39
Zahvalil se je: 76 krat
Prejel zahvalo: 29 krat
Uporabnika povabil: s54mtb
Število neizkoriščenih povabil: 31

Re: Nakup touch stikal za novo hišo

OdgovorNapisal/-a ledo » 25 Okt 2016, 07:42

Pogledal sem In-LED in ravno tako trojno touch stikalo sem kupil lansko leto na Ebay za 13,19 Usd. Malo testiral in deluje, vendar sem debelo pogledal, ko sem v ohišju zaslišal preklapljanje relejev. Niti ne vem, je to dobro ali ni. Vse ima neke prednosti in slabosti. Ja, prodajalec je bil "led-t-master". Mogoče kaj pomaga. Stikala še nisem dal v stalno uporabo :oops: , tako da kaj več ne morem povedat.
Lp
Uporabniški avatar
ledo
 
Prispevkov: 268
Pridružen: 17 Jan 2015, 23:57
Kraj: Vir pri Domžalah
Zahvalil se je: 125 krat
Prejel zahvalo: 34 krat
Uporabnika povabil: tilz0R
Število neizkoriščenih povabil: 6

Re: Nakup touch stikal za novo hišo

OdgovorNapisal/-a SiByte » 25 Okt 2016, 09:29

Malo sem razdr mojga da vidim kaj se sploh skriva v njem in ugotovil da ta touch del sploh ni privijačen drži ga samo 2x7 pinski konektor, na zadnji strain se pa skriva PIC 16F690, ki kot kaže skrbi za preklop rdeče in modre LED-ice.

Prvi pin na konektorju je +3,3V, drugi je 0V in ko priklopiš napajanje lahko preklapljaš med ledicama, ni pa mi uspelo ugotoviti kateri je izhod za signal, v najslabšem primeru se lahko PIC preprogramira :)

Še par slik :)
Priponke
WP_20161025_09_20_49_Rich.jpg
WP_20161025_09_21_00_Rich.jpg
WP_20161025_09_21_16_Rich.jpg
Uporabniški avatar
SiByte
 
Prispevkov: 498
Pridružen: 13 Mar 2016, 17:42
Kraj: Sv. Trojica v Slov. goricah
Zahvalil se je: 96 krat
Prejel zahvalo: 63 krat
Uporabnika povabil: VolkD
Število neizkoriščenih povabil: 6

Re: Nakup touch stikal za novo hišo

OdgovorNapisal/-a forest70 » 25 Okt 2016, 11:56

SiByte je napisal/-a:Malo sem razdr mojga da vidim kaj se sploh skriva v njem in ugotovil da ta touch del sploh ni privijačen drži ga samo 2x7 pinski konektor, na zadnji strain se pa skriva PIC 16F690, ki kot kaže skrbi za preklop rdeče in modre LED-ice.

Prvi pin na konektorju je +3,3V, drugi je 0V in ko priklopiš napajanje lahko preklapljaš med ledicama, ni pa mi uspelo ugotoviti kateri je izhod za signal, v najslabšem primeru se lahko PIC preprogramira :)

Še par slik :)

Sumljivo podobno temu stikalu. Če gre za enako, je zelo občutljiv na RF !!!!
If you pay in bananas, you got monkeys.
Uporabniški avatar
forest70
 
Prispevkov: 1526
Pridružen: 14 Jan 2015, 01:11
Kraj: Koper
Zahvalil se je: 312 krat
Prejel zahvalo: 332 krat
Uporabnika povabil: Vrtni palček
Število neizkoriščenih povabil: 114

Re: Nakup touch stikal za novo hišo

OdgovorNapisal/-a SiByte » 25 Okt 2016, 12:47

Ta je le ON/OFF brez funkcije daljinca, obstaja pa še preklopno in dimmer stikalo v enaki izvedbi.Tisto v drugi temi je za UK trg, proizvajalec je pa enak.
Uporabniški avatar
SiByte
 
Prispevkov: 498
Pridružen: 13 Mar 2016, 17:42
Kraj: Sv. Trojica v Slov. goricah
Zahvalil se je: 96 krat
Prejel zahvalo: 63 krat
Uporabnika povabil: VolkD
Število neizkoriščenih povabil: 6


Vrni se na Pametne hiše

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost