bridge z dvema wemos d1 mini

Vse v zvezi z vašimi samogradnjami, popravili, idejami,....

Moderator: S53AL

bridge z dvema wemos d1 mini

OdgovorNapisal/-a kose19 » 18 Dec 2018, 22:05

Torej imam 2 omenjena modulčka. Najprej sem sprobal osnovno delovanje s senzorjem temperatude ter Domoticz programom.
Deluje lepo in po pričakovanjih.

Jaz bi pa rabil, da modula povežem v bridge, ni mi važno ali preko domačega wi-fija ali v direktni povezavi med moduloma.
Gugl najde ogromno tega, vendar ne za moj primer.

Je kdo že zasledil kaj v tej smeri ali pa mogoče kaj takega realiziral?
kose19
 
Prispevkov: 210
Pridružen: 19 Jan 2015, 19:01
Kraj: Kobarid
Zahvalil se je: 7 krat
Prejel zahvalo: 35 krat
Uporabnika povabil: s54mtb
Število neizkoriščenih povabil: 39

Re: bridge z dvema wemos d1 mini

OdgovorNapisal/-a kose19 » 18 Dec 2018, 22:28

Še to:

Na obeh straneh mostu bi uporabil UART komunikacijo (RX, TX) na mikrokontroler. Povezava dveh mikrokontrolerjev namesto kabla.
kose19
 
Prispevkov: 210
Pridružen: 19 Jan 2015, 19:01
Kraj: Kobarid
Zahvalil se je: 7 krat
Prejel zahvalo: 35 krat
Uporabnika povabil: s54mtb
Število neizkoriščenih povabil: 39

Re: bridge z dvema wemos d1 mini

OdgovorNapisal/-a MocnikG » 19 Dec 2018, 09:08

Če te prav razumem bi rad naredil izmenjavo podatkov med dvema mikrokrmilnikoma prek WiFi-ja?

Konkretno za tvoj problem je treba izbrati komunikacijski protokol, ki bo potekal na WiFiju. Recimo UDP.
Kasneje pa še rešiš, da se povežeta oba modula v eno omrežje ali en kreira omrežje drug pa se poveže v to.
Na modulu imaš AT komande, prej vse nastaviš za kreiranje Wifija oz. povezovanje nanj, nato pa uporabiš ukaz za pošiljanje podatkov prek UDP. Pred tem moraš seveda določiti kdo je strežnik kdo pa klient.

Ukazi za WiFi
AT+cWMODE .... parametri
AT+CWSAP ali CWJAP ... parametri

Ukazi za UDP
AT+CIPSTART .... parametri ali TCP ali UDP
AT+CIPMODE .... parametri
AT+CIPSEND .... parametri velikost podatka v bajtih nato sledi podatek, ko je konec velikosti se povezava zapre.
....
*Sent*from*my* iPhone.
*Sent*from*my* Linux.
*Sent*from*my* room.
Uporabniški avatar
MocnikG
 
Prispevkov: 448
Pridružen: 18 Maj 2015, 18:56
Kraj: Koroška - MB - CE
Zahvalil se je: 40 krat
Prejel zahvalo: 65 krat
Uporabnika povabil: s55ei
Število neizkoriščenih povabil: 6

Re: bridge z dvema wemos d1 mini

OdgovorNapisal/-a kose19 » 19 Dec 2018, 18:38

Se pravi jaz moram poslati iz mikrokontrolerja vse v AT komandah?
Ali ukaze za wifi in UDP-TCP parametriram samo prvič, ali pred vsakim poslanim paketom podatkov?

Z AT komandami še nisem imel opravka, zato toliko vprašanj. Bom malo presrfal, pa da vidim če dobim kakšne razumljive primere.
kose19
 
Prispevkov: 210
Pridružen: 19 Jan 2015, 19:01
Kraj: Kobarid
Zahvalil se je: 7 krat
Prejel zahvalo: 35 krat
Uporabnika povabil: s54mtb
Število neizkoriščenih povabil: 39

Re: bridge z dvema wemos d1 mini

OdgovorNapisal/-a LiPo » 19 Dec 2018, 19:35

Zadeva je sledeča:
at komande niso uporabne! ker so preveč komplicirane.

Ali delaš svoj program tudi na mikrokontrolerju?
Če je odgovor da, potem preseli vse na esp8266 in ne rabiš dodatnega mikrokotrolerja!


Če dejansko zeliš narediti bridge, potem uporabi ta primer:
https://atadiat.com/en/e-esp8266-esp32- ... converter/
Uporabniški avatar
LiPo
 
Prispevkov: 804
Pridružen: 04 Apr 2015, 17:30
Kraj: LJUBLJANA
Zahvalil se je: 23 krat
Prejel zahvalo: 102 krat
Uporabnika povabil: cimabella
Število neizkoriščenih povabil: 20

Re: bridge z dvema wemos d1 mini

OdgovorNapisal/-a kose19 » 19 Dec 2018, 20:00

Podoben primer sem že odkris, samo bolj kompliciran. Bom preveril kaj lahko iz tega nastane. Hvala

Na mikrokontrolerjih imam že obstoječe programe, ki delajo že več let.
ESP8266 ima premalo rama in I/O pinov tako, da ostane zaenkrat samo za bridge.
kose19
 
Prispevkov: 210
Pridružen: 19 Jan 2015, 19:01
Kraj: Kobarid
Zahvalil se je: 7 krat
Prejel zahvalo: 35 krat
Uporabnika povabil: s54mtb
Število neizkoriščenih povabil: 39

Re: bridge z dvema wemos d1 mini

OdgovorNapisal/-a MocnikG » 20 Dec 2018, 08:24

Lahko daš vsaj kakšen link do primera, tudi jaz in še kdo bi rad včasih videl za kakšno rešitev se posamezen član foruma na koncu odloči.
*Sent*from*my* iPhone.
*Sent*from*my* Linux.
*Sent*from*my* room.
Uporabniški avatar
MocnikG
 
Prispevkov: 448
Pridružen: 18 Maj 2015, 18:56
Kraj: Koroška - MB - CE
Zahvalil se je: 40 krat
Prejel zahvalo: 65 krat
Uporabnika povabil: s55ei
Število neizkoriščenih povabil: 6

Re: bridge z dvema wemos d1 mini

OdgovorNapisal/-a kose19 » 20 Dec 2018, 09:34

LiPo je napisal/-a:Če dejansko zeliš narediti bridge, potem uporabi ta primer:
https://atadiat.com/en/e-esp8266-esp32- ... converter/

Po tem primeru se mi ustavi že pri flashanju. Nikjer namreč ne najdem .bin datotek.

@MocnikG
uprašanja o AT komandah so še zmeraj aktualna, ker mi ni problem spremenit/dodat
nekaj kode, da bi mikroprocesor to delal.

Sem pa še zmeraj pri zbiranju informacij, preden grem modificirat obstoječi sistem.
kose19
 
Prispevkov: 210
Pridružen: 19 Jan 2015, 19:01
Kraj: Kobarid
Zahvalil se je: 7 krat
Prejel zahvalo: 35 krat
Uporabnika povabil: s54mtb
Število neizkoriščenih povabil: 39

Re: bridge z dvema wemos d1 mini

OdgovorNapisal/-a eboc » 20 Dec 2018, 10:16

@kose19:
Mogoce uporabis esp-now protokol: https://www.instructables.com/id/ESP32- ... -Protocol/
eboc
 
Prispevkov: 214
Pridružen: 19 Jan 2015, 11:12
Zahvalil se je: 80 krat
Prejel zahvalo: 34 krat
Uporabnika povabil: VolkD
Število neizkoriščenih povabil: 10

Re: bridge z dvema wemos d1 mini

OdgovorNapisal/-a PeterV » 21 Dec 2018, 19:23

...probej z espeasy. letscontrolit.com. ima ze vse pripravlejno za senzorje in povezavo med espji.

!.! Moto G (5) Plus using Tapatalk
PeterV
 
Prispevkov: 19
Pridružen: 17 Avg 2018, 17:33
Zahvalil se je: 0 krat
Prejel zahvalo: 3 krat
Uporabnika povabil: DusanK
Število neizkoriščenih povabil: 3


Vrni se na Pametne hiše

Kdo je na strani

Po forumu brska: Google [Bot] in 1 gost