Seltron protokol??

Vse v zvezi z vašimi samogradnjami, popravili, idejami,....

Moderator: S53AL

Seltron protokol??

OdgovorNapisal/-a jlbohinc » 02 Apr 2018, 21:54

Zdravo,

Imam seltronov reglator WDC 20, ki sicer omogoča priklop na PC preko njihovega "USB-> COM" pretvornika, vendar mi je zadeva malo predraga, saj ne vem če lahko naredim to, kar hočem.
Namreč, s RPI ali Arduino bi rad bral podatke iz WDC20 (temperature zalogovnikov, peči, bojlerja, prostorov, zunaj, stanje ventilov itd...).

Te podatke bi rad prenašal na RPI in spemljal prek spleta preko home assistant (http://hass.io). Iz teh podatkov lahko izvem, ali je peč potrebno zakurit, ali bo zakuhala itd... in lahko informacije pošiljam prek SMS ali drugače.

Vglavnem, zelo bi mi prišlo prav, če je kdo to že delal, zadnjič sem nekaj gledal s osciloskopom in kot izgleda, gre po parici iz WDC na sobno enoto 12V, zgleda pa kot 1wire ali nekaj takega...
jlbohinc
 
Prispevkov: 435
Pridružen: 02 Apr 2015, 11:25
Zahvalil se je: 6 krat
Prejel zahvalo: 27 krat
Uporabnika povabil: valter
Število neizkoriščenih povabil: 5

Re: Seltron protokol??

OdgovorNapisal/-a MarkoM » 03 Apr 2018, 09:43

MarkoM
 
Prispevkov: 866
Pridružen: 29 Jan 2015, 13:11
Kraj: Pohorje (Maribor)
Zahvalil se je: 103 krat
Prejel zahvalo: 171 krat
Uporabnika povabil: s56rga
Število neizkoriščenih povabil: 14

Re: Seltron protokol??

OdgovorNapisal/-a jlbohinc » 03 Apr 2018, 18:47

Prilagam eno sliko, kaj dobim na liniji med WDC20 in sobno enoto...

Raziskujem naprej, bom danes poskusil priklopit USB COM na tole.... Preprost uporovni delilnik bo menda dovolj, da teh 12V speljem na 5V USB-> TTL?
Priponke
SDS00001.png
jlbohinc
 
Prispevkov: 435
Pridružen: 02 Apr 2015, 11:25
Zahvalil se je: 6 krat
Prejel zahvalo: 27 krat
Uporabnika povabil: valter
Število neizkoriščenih povabil: 5

Re: Seltron protokol??

OdgovorNapisal/-a MadMax » 03 Apr 2018, 18:59

Če bo kaj pametnega dalo ven, ker načeloma je dvosmerna komunikacija in mora sw se skonektat na regulator...
Stvari so preproste, le ljudje smo neverjetni mojstri, da jih zakompliciramo.
MadMax
 
Prispevkov: 1928
Pridružen: 18 Jan 2015, 01:38
Kraj: Črnomelj
Zahvalil se je: 357 krat
Prejel zahvalo: 388 krat
Uporabnika povabil: VolkD
Število neizkoriščenih povabil: 255

Re: Seltron protokol??

OdgovorNapisal/-a MadMax » 03 Apr 2018, 19:57

Tole je vmesnik na COM port.
4093, max3232, ...
Priponke
PB279377c.JPG
PB279378c.JPG
Stvari so preproste, le ljudje smo neverjetni mojstri, da jih zakompliciramo.
MadMax
 
Prispevkov: 1928
Pridružen: 18 Jan 2015, 01:38
Kraj: Črnomelj
Zahvalil se je: 357 krat
Prejel zahvalo: 388 krat
Uporabnika povabil: VolkD
Število neizkoriščenih povabil: 255


Vrni se na Pametne hiše

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost