PT1000 tipala seltron

Vse v zvezi z vašimi samogradnjami, popravili, idejami,....

Moderator: S53AL

PT1000 tipala seltron

OdgovorNapisal/-a luccabrassi » 29 Dec 2017, 11:38

Kakšen kabel je primeren za podaljševanje PT1000 tipal (potopna) . Originalen je silikonski 2 x 0,25 mm2 ? pač zaradi bližine temperature.

Če so tipala izven izvora toplote ali je mogoče uporabiti tudi UTP/FTP kabel ( imam ostanke ) za podaljšek do centralne enote ?
Moments Before Detonation .............TT
Uporabniški avatar
luccabrassi
 
Prispevkov: 577
Pridružen: 02 Jan 2016, 20:52
Kraj: KOČEVJE - IDRIJA
Zahvalil se je: 112 krat
Prejel zahvalo: 90 krat
Uporabnika povabil: VolkD
Število neizkoriščenih povabil: 45

Re: PT1000 tipala seltron

OdgovorNapisal/-a MadMax » 29 Dec 2017, 11:42

Komot daš UTP.
Lahko uporabiš tudi minerski drat, z vsem dela.
Ako pa želiš biti prepričan v napako, ki jo kabel vnese, pa poračunaš kaj upornost določenega preseka in dolžine kabla prinese na 1kohm tipala. Novejši regulatorji imajo tudi korekcijo odčitka za nastavit, če se ne motim (časovno nekje od WDC naprej).
Za kakih 10m pa se sploh ni za sekirat...
Stvari so preproste, le ljudje smo neverjetni mojstri, da jih zakompliciramo.
MadMax
 
Prispevkov: 1718
Pridružen: 18 Jan 2015, 00:38
Kraj: Črnomelj
Zahvalil se je: 329 krat
Prejel zahvalo: 329 krat
Uporabnika povabil: VolkD
Število neizkoriščenih povabil: 255

Re: PT1000 tipala seltron

OdgovorNapisal/-a jlbohinc » 29 Dec 2017, 19:10

Imam napeljan UTP za vse senzorje, 2x zalogovnik, 1x zunanja enota, bojler...
Pravtako mam na 20m UTPja priklopljen seltronovo notranjo enoto rcd2.

Vse dela brez napak...
jlbohinc
 
Prispevkov: 410
Pridružen: 02 Apr 2015, 10:25
Zahvalil se je: 6 krat
Prejel zahvalo: 26 krat
Uporabnika povabil: valter
Število neizkoriščenih povabil: 5

Re: PT1000 tipala seltron

OdgovorNapisal/-a EL84 » 01 Jan 2018, 21:43

Tipalo PT 1000 ima 1000 omov pri 0 stopinj C. Upornost se mu poveča za 3,91 oma / stopinjo C. Tako imaš napako 1 stopinjo C, če je upornost kabla 3,91 oma. Pri nekaterih napravah se ta napaka lahko kompenzira z nastavitvijo parametrov.
Lp
EL84
 
Prispevkov: 236
Pridružen: 17 Feb 2015, 16:52
Zahvalil se je: 41 krat
Prejel zahvalo: 36 krat
Uporabnika povabil: gumby
Število neizkoriščenih povabil: 3

Re: PT1000 tipala seltron

OdgovorNapisal/-a SamoBr » 02 Jan 2018, 02:37

UTP je čisto v redu. Na kratki razdalji imam celo plavo bel kabel od telefonistov. Kruh se zaradi tega ni še nikoli zažgal.
SamoBr
 
Prispevkov: 2758
Pridružen: 14 Jun 2015, 13:45
Zahvalil se je: 129 krat
Prejel zahvalo: 248 krat
Uporabnika povabil: DusanK
Število neizkoriščenih povabil: 47

Re: PT1000 tipala seltron

OdgovorNapisal/-a jlbohinc » 02 Jan 2018, 09:57

EL84 je napisal/-a:Tipalo PT 1000 ima 1000 omov pri 0 stopinj C. Upornost se mu poveča za 3,91 oma / stopinjo C. Tako imaš napako 1 stopinjo C, če je upornost kabla 3,91 oma. Pri nekaterih napravah se ta napaka lahko kompenzira z nastavitvijo parametrov.
Lp


Seveda, ampak mislim da pri centralni kurjavi ni ravno pomembno ali ima kurilna naprava 80 ali 81 stopinj. Drugace pa, ce hoces lahko uporabis programsko funkcijo za korekcijo.
Vsaj nas WDC20 ima to...
jlbohinc
 
Prispevkov: 410
Pridružen: 02 Apr 2015, 10:25
Zahvalil se je: 6 krat
Prejel zahvalo: 26 krat
Uporabnika povabil: valter
Število neizkoriščenih povabil: 5

Re: PT1000 tipala seltron

OdgovorNapisal/-a luccabrassi » 02 Jan 2018, 11:02

hvala za namige

WDCji imajo temp korekcijo za vsako tipalo.

Še eno vprašanje . Kako je najlepše speljati kabel do regulatorja iz oddaljenih mest recimo zalogovnika .

- ob cevi bi rabil verjetno silikonski kabel

-na izolaciji z vezicami (izolacije naj ne bi stiskal -deformiral ; poleti bom dal gor armaflex ; sedaj so cevi prevroče +moram dodati vodni kalorifer)

- na vrh izolacije in ga zakriješ s kakšnim duct-tape

-https://www.seltron.si/index.php/armaflex-trak-ac-arm-samolepilni-3x50-mm-15-m.html

https://www.seltron.si/index.php/material-za-kotlovnice/cevi-in-fitingi/izolacijske/pribor/facot-trak-crn-50-mm-x-20-m.html

hvala
Moments Before Detonation .............TT
Uporabniški avatar
luccabrassi
 
Prispevkov: 577
Pridružen: 02 Jan 2016, 20:52
Kraj: KOČEVJE - IDRIJA
Zahvalil se je: 112 krat
Prejel zahvalo: 90 krat
Uporabnika povabil: VolkD
Število neizkoriščenih povabil: 45

Re: PT1000 tipala seltron

OdgovorNapisal/-a EL84 » 02 Jan 2018, 15:47

Najlepše bo izgledalo, če uporabiš plastične kabelske kanale. Dobiš jih v trgovinah z elektro materialom. Obstaja samolepljiva varianta in varianta za pritrditev z vijaki, velikosti je pa tudi kar nekaj.
EL84
 
Prispevkov: 236
Pridružen: 17 Feb 2015, 16:52
Zahvalil se je: 41 krat
Prejel zahvalo: 36 krat
Uporabnika povabil: gumby
Število neizkoriščenih povabil: 3


Vrni se na Pametne hiše

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost