IMP sistem 300 priklop črpalke?

Vse v zvezi z vašimi samogradnjami, popravili, idejami,....

Moderator: S53AL

IMP sistem 300 priklop črpalke?

OdgovorNapisal/-a Saso » 25 Nov 2017, 18:18

IMP sistem 300, ali 200 saj je vseeno, ker mislim da je delovanje povsem isto, samo drugi temperaturni senzorji so v uporabi.

Shema in priklop v prilogi.

Kako na ta sistem priklopiti črpalko, da bo delovala na uro?
Ta krmilnik ima samo regulacijo ventila, vendar na sponkah 8:9 ima urin kontakt, oziroma vhod za zunanjo uro.
Vhod mislim da je nekje do 10 oziroma 12V.
Kako bi porabil ta kontakt, ker ura je v tem sistemu že vgrajena in krmili ventil, da bi krmilila še vklop črpalke?

Razmišljam v smeri da bi na 8:9 sponke priklopil špulo 12V releja, ki bi ga napajal z zunanjim 12V napajalnikom in preko tega releja vklaplaj še črpalko.
Nisem pa povsem siguren če je to OK.
Priklop_imp 300.png
shema.png
_______________
LP
Sašo
Uporabniški avatar
Saso
 
Prispevkov: 434
Pridružen: 18 Jan 2015, 19:41
Kraj: Trbovlje
Zahvalil se je: 69 krat
Prejel zahvalo: 107 krat
Uporabnika povabil: VolkD
Število neizkoriščenih povabil: 24

Re: IMP sistem 300 priklop črpalke?

OdgovorNapisal/-a javr » 25 Nov 2017, 23:01

ti sistemi nimajo nobenega prikaza temperature, kaj šele kakšnih drugih parametrov, zato nikoli ne veš točno kje si, zato jaz s tem ne bi več zapravljal časa. Črpalko pa priklopi preko stikalne ure (in termostata), ki jo dobiš v skoraj vsaki trgovini na nekaj evrov.
___
Uporabniški avatar
javr
 
Prispevkov: 1215
Pridružen: 17 Jan 2015, 21:06
Zahvalil se je: 60 krat
Prejel zahvalo: 98 krat
Uporabnika povabil: forest70
Število neizkoriščenih povabil: 22

Re: IMP sistem 300 priklop črpalke?

OdgovorNapisal/-a eldi2011 » 25 Nov 2017, 23:27

8 in 9 sponki sta vhod za izklop reduciranega načina. To pomeni, ko sta sklenjeni je ta način izklopljen. To pomeni, da regulator ne upošteva vgrajene ure in ne zniža temperature v nastavljenem nočnem času.
Za vklop črpalke tu ne bo rešitve.
Izhoda za mešalni ventil pa sta tudi neuporabna.
Nekateri pogoni mešalnih ventilov imajo dodatno mikrostikalo, ki se vklopi, ko se pogon premakne iz pozicije zaprto. Seltron, Firšt sta v taki izvedbi.
Prav to stikalo vklopi obtočno črpalko.
Uporabniški avatar
eldi2011
 
Prispevkov: 2139
Pridružen: 05 Feb 2015, 00:50
Kraj: Domžale
Zahvalil se je: 779 krat
Prejel zahvalo: 309 krat
Uporabnika povabil: s56rga
Število neizkoriščenih povabil: 132

Re: IMP sistem 300 priklop črpalke?

OdgovorNapisal/-a AntonL » 25 Feb 2018, 16:13

Pozdravljen Saso in ostali

Šele sedaj sem opazi to razpravo in lahko ponudim rešitev, imam pa tudi vprašanja.

Lani jeseni sem uporabil IMP sistem 200 za krmiljenje ventila na zalogovniku,delovalo je tako kot hočem, le ideja se je pokazala za napačno že v osnovi in je sedaj regulator v uporabi za svoj osnovni namen, regulacija mešalnega ventila. Deluje zanesljivo, je tako enostaven, da se težko kaj sploh pokvari.

Vmesno vezje za priklop ventila ali črpalko, za katerega sprašuješ, je enostavno. 2 releja, prvi v samovzdržni vezavi, drugi pa prvi rele ugaša. Uporabil sem dva TRP 69 releja z 220 V tuljavico. Slika, kaj mislim, upam, da bo vidna (tole bo sigurno bolje.)
odlozisce01.png

h.ttp://shrani.si/f/2o/4P/jBI4ihy/odlozisce01.png.

Sedaj imam še nekaj vprašanj in prošnjo.:

Kateri IMP sistem imaš, v naslovu piše 300, shema in priklop pa je za 200? Shema in priklop 200 in 300 NISTA enaki! Enako je samo ohišje regulatorja, vse ostalo je različno.

Če imaš slučajno navodila za sistem 200, prošnja se nanaša tudi na ostale bralce, ali IMP tipala, kjer se številka za črkami začne z 2 ali mi lahko posreduješ podatke, to je sken/fotogradije navodil, oziroma za tipala, oznako in upornost pri znani temperaturi?

LP, Anton
AntonL
 
Prispevkov: 9
Pridružen: 25 Feb 2018, 12:24
Zahvalil se je: 0 krat
Prejel zahvalo: 0 krat
Uporabnika povabil: eldi2011
Število neizkoriščenih povabil: 0

Re: IMP sistem 300 priklop črpalke?

OdgovorNapisal/-a eldi2011 » 25 Feb 2018, 18:51

Tukaj piše, da so za sistem 300 NTC 22k.
Uporabniški avatar
eldi2011
 
Prispevkov: 2139
Pridružen: 05 Feb 2015, 00:50
Kraj: Domžale
Zahvalil se je: 779 krat
Prejel zahvalo: 309 krat
Uporabnika povabil: s56rga
Število neizkoriščenih povabil: 132

Re: IMP sistem 300 priklop črpalke?

OdgovorNapisal/-a AntonL » 25 Feb 2018, 19:47

Pozdravljen

Piše že, samo jaz iščem, če se tako izrazim, uradno potrditev. to mislim, kaj je napisala/vgradila firma

Če se brska po internetu malo več, se najde trditve vse od 10 do 100 k. Kaj je sedaj prav? Rezultati mojih meritev so kakršni so, ampak jih še ne bom objavil, da ne bo nek šaljivec rekel to je to, potrditve pa ne bo. Ujemanje s skalo je dobro, ni pa idealno.

Dopuščam, da sem samo preveč picajzlast in bolje ne more biti. Zato iščem uradne podatke, če jih ima kdo.
AntonL
 
Prispevkov: 9
Pridružen: 25 Feb 2018, 12:24
Zahvalil se je: 0 krat
Prejel zahvalo: 0 krat
Uporabnika povabil: eldi2011
Število neizkoriščenih povabil: 0

Re: IMP sistem 300 priklop črpalke?

OdgovorNapisal/-a eldi2011 » 25 Feb 2018, 20:00

Uporabniški avatar
eldi2011
 
Prispevkov: 2139
Pridružen: 05 Feb 2015, 00:50
Kraj: Domžale
Zahvalil se je: 779 krat
Prejel zahvalo: 309 krat
Uporabnika povabil: s56rga
Število neizkoriščenih povabil: 132

Re: IMP sistem 300 priklop črpalke?

OdgovorNapisal/-a AntonL » 25 Feb 2018, 20:27

To je za sistem 300, obstajajo veliko lažje berljiva navodila na straneh podjetja Aniton.

Ne vem kaj ima avtor te razprave (upam, da se bo oglasil), v naslovu piše sistem 300, obe sliki, priklop in shema pa prikazujeta sistem 200, ki je zelo drugačen. Zato sem sploh vstopil v to razpravo.
AntonL
 
Prispevkov: 9
Pridružen: 25 Feb 2018, 12:24
Zahvalil se je: 0 krat
Prejel zahvalo: 0 krat
Uporabnika povabil: eldi2011
Število neizkoriščenih povabil: 0

Re: IMP sistem 300 priklop črpalke?

OdgovorNapisal/-a alividmar » 25 Feb 2018, 22:20

TUKAJ je nekaj od IMP200

Ti priponka kaj pomaga?
Priponke
R3VC.pdf
(184.37 KiB) Prenešeno 13 krat
Uporabniški avatar
alividmar
 
Prispevkov: 422
Pridružen: 18 Jan 2015, 07:43
Kraj: Postojna
Zahvalil se je: 25 krat
Prejel zahvalo: 97 krat
Uporabnika povabil: s54mtb
Število neizkoriščenih povabil: 12

Re: IMP sistem 300 priklop črpalke?

OdgovorNapisal/-a DusanK » 25 Feb 2018, 23:45

@AntonL, karkoli pogooglam je sicer kup tem o IMP 200/300 (starih tudi več let) in si v vseh praktično že sodeloval in vsa ta leta zaman iskal navodila in podatke o NTC-jih za IMP sistem 200 ... niti od uradnih firm... potem poizkusi drugače (ali pa si tudi to že):

Na Bolhi nekdo prodaja točno ta IMP sistem 200.
Povprašaj ga, če ima navodila in ker pravi, da je brezhibna, kakšne ima potem senzorje ali so celo zraven regulacije.
imp200bolha.jpg
Največji čar - električar
Uporabniški avatar
DusanK
 
Prispevkov: 2459
Pridružen: 18 Jan 2015, 00:43
Kraj: Medvode
Zahvalil se je: 700 krat
Prejel zahvalo: 1267 krat
Uporabnika povabil: VolkD
Število neizkoriščenih povabil: 217

Re: IMP sistem 300 priklop črpalke?

OdgovorNapisal/-a AntonL » 26 Feb 2018, 09:28

No, dobro, kot ste lahko sami uigotovili, Google teh podatkov nima. Na vsak način pa so morali obstajati, zato jih iščem po forumih. Zelo dvomim, da se je vsa ta dokumentacija izgubila, mogoče se bo kje le našel kdo, ki te podatke še ima in bi jih bil pripravljen objaviti. Po drugi strani pa je dokumentacije za sistem 300 ogromno.

Prodajalec z Bolhe, sem ga vprašal že predlanskim, ne žal nima senzorjev, ne dokumentacije, samo regulator .

Regulator pa imam tudi sam. Shemo na začetku te razprave sem zrisal jaz, z meritvami sem prišel do določenih rezultatov in regulator je v redni uporabi od takrat ko je kapituliral blink blink digitalni. Samo me še vedno gloda ali je moja kombinacija prava, ali je mogoča še katera boljša?

Nočem, da pride do tega, da bi kje rekel, notri daj take in take senzorje in bo delalo. Obstaja majhna možnost, da je z regulatorjem kaj narobe, za vse barve na uporih nisem 100% in po Murphyu, bo še točno ta upor ravno toliko spremenil upornost, da bo videti vse v redu. Senzorji pa bodo zato čisto drugi.

Torej, če ima kdo dokumentacijo za IMP sistem 200 ali IMP tipala z oznakami TT2xx, naj se prosim oglasil.

Hvala in LP
Anton
AntonL
 
Prispevkov: 9
Pridružen: 25 Feb 2018, 12:24
Zahvalil se je: 0 krat
Prejel zahvalo: 0 krat
Uporabnika povabil: eldi2011
Število neizkoriščenih povabil: 0

Re: IMP sistem 300 priklop črpalke?

OdgovorNapisal/-a Saso » 26 Feb 2018, 10:56

Po mojem so tile pravi: https://www.aniton.si/text/13446211-493.html
Na mojem je oznaka IMP TT-301, mislim, da je to vse skupaj bilo od ANITON-a, tako krmilni sistem kot senzorji, samo da so se takrat prodajali pod znamko IMP.
_______________
LP
Sašo
Uporabniški avatar
Saso
 
Prispevkov: 434
Pridružen: 18 Jan 2015, 19:41
Kraj: Trbovlje
Zahvalil se je: 69 krat
Prejel zahvalo: 107 krat
Uporabnika povabil: VolkD
Število neizkoriščenih povabil: 24

Re: IMP sistem 300 priklop črpalke?

OdgovorNapisal/-a DusanK » 26 Feb 2018, 13:36

Ne vem če... @AntonL je že zdavnaj ugotovil, da so NTC, ne PTC.
Največji čar - električar
Uporabniški avatar
DusanK
 
Prispevkov: 2459
Pridružen: 18 Jan 2015, 00:43
Kraj: Medvode
Zahvalil se je: 700 krat
Prejel zahvalo: 1267 krat
Uporabnika povabil: VolkD
Število neizkoriščenih povabil: 217

Re: IMP sistem 300 priklop črpalke?

OdgovorNapisal/-a DusanK » 26 Feb 2018, 14:25

Še nekaj... iz sosednjega foruma... (MiroM, Azrael, SamoukM... imajo zelo podobna podobna vprašanja). :)
MiroM je napisal/-a:Ima mogoče kdo podatke o NTC senzorjih od Siemens AG, ki so bili v proizvodnji okoli leta 1980?
LP
Miro

Pokukaj v katalog Siemens Data Book 1984/85, stran 506 in naprej (žal manjkajo lihe strani).
Lahko si ga tudi preneseš (PDF).
Mogoče vseeno najdeš informacije ali kako povezavo z NTC senzorji, ki jih iščeš.
Največji čar - električar
Uporabniški avatar
DusanK
 
Prispevkov: 2459
Pridružen: 18 Jan 2015, 00:43
Kraj: Medvode
Zahvalil se je: 700 krat
Prejel zahvalo: 1267 krat
Uporabnika povabil: VolkD
Število neizkoriščenih povabil: 217

Re: IMP sistem 300 priklop črpalke?

OdgovorNapisal/-a AntonL » 26 Feb 2018, 20:19

@Sašo

Mislim, da vem kaj te bega. IMP je tvoj regulator označil kot sistem 300. Aniton pa ga je označil kot S2000. Zavajajoče, ampak tako je. Glej in upoštevaj Anitonova navodila za priklop, senzorje in uporabo in bi moralo biti vse v redu. Ta navodila so lažje berljiva, kot tista s Scribd, vsebinsko pa so zelo podobna.

Glede ideje, da bi uro tvojega regulatorja porabil za nek drug namen, upam, da ne zameriš, ta ideja je po moje slaba, milo rečeno in to iz več razlogov:

1. Tako ne gre, tam ni na voljo krmilna napetost, ampak regulator pričakuje sklenjene ali odprte sponke. To ni izhod, ampak vhod, za krmiljenje. če ura ni vgrajena v regulator.

2. Tudi če greš v predelavo, regulator je precej velik

Če nabaviš današnjo digitalno programabilno uro, na ebay je ponudbe dovolj, jo boš brez posebnih komplikacij vgradil v 80 x 80 mm nadometno dozo ali podobno veliko/majhno ohišje. Poleg tega, taka ura porabi manj elektrike, je neslišna in.enostavna za programiranje.

3. Ura v tvojem regulatorju ima skoraj zanesljivo pokvarjen Ni-Cd akumulator in se ustavi pri vsakem izpadu elektrike. Akumulator ni nobena znanost zamenjati, samo tudi urni mehanizem ni večen. Pri mojem je odpovedal (ura vedno bolj glasna, dokler ni en dan samo še ropotala, kazalci pa se niso več premikali, mehanska obraba) in je sedaj notri nadomestek z ebay. Original ura je še bila dobavljiva, vendar je bila njena cena pri nas in v Nemčiji večkratnik novega digitalnega regulatorja. Dela z zamenjavo je bilo za nekaj ur, ampak se je splačalo, digitalna ura je v original ohišju in v regulatorju samem ni bilo spremenjeno nič.Če se bo pokvarila, lahko samo izvlečem modul z uro, regulator ostane v funkciji, v času popravila ure, pa med programoma preklapljam ročno, če bi bilo to potrebno.

4. Regulator kot tak, če je le delujoč in ga ni kdo nepopravljivo zakuril, ima še vedno neko ceno in za sistem 300 senzorji niso noben problem, KTY 10-7 so še vedno dobavljivi, njihova cena pa ni visoka.

@DusanK

Podobna vprašanja, seveda, če je problem enak. Kar sem izvedel, sta oba že obupala, knjiga pa, več vprašanj kot odgovorov, regulator je mogoče nastaviti na več senzorjev in sem točno tam kjer sem, ali sem izbral optimalno kombinacijo?

LP
Anton
AntonL
 
Prispevkov: 9
Pridružen: 25 Feb 2018, 12:24
Zahvalil se je: 0 krat
Prejel zahvalo: 0 krat
Uporabnika povabil: eldi2011
Število neizkoriščenih povabil: 0


Vrni se na Pametne hiše

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost