Aleks je napisal/-a:.. Predvsem ni 100%, prevečkrat je potrebna osebna intervencija..
Hja, ja in ne. Če vzameš en Pi4, postaviš gor HA, potrebne senzorje, klimo... in ko dela ga pustiš, da dela, ne rabiš posodabljat vsak teden... pač dela na tisti verziji, ki si jo na začetku postavil.
Da ni 100%... ne vem, pri meni dela 100%, kadar kaj "crkne" sem kriv jaz - ali neposredno (ko kaj za=bem) ali posredno - ko kaj posodobim ne, da bi prej dovolj dobro prebral changelog, poročila beta testerjev in podobno. Itak nobena stvar na svetu ni 100% razen dejstva, da bomo vsi enkrat umrli.
- Vsaka naprava lahko crkne, in to se tudi dogaja. Kar nekaj fantom je recimo po nekaj letih umrl shelly (glede na informacije s ha foruma) zaradi pregrevanja. In z obzirom, da so ti shelly-i vedno manjši bo ta problem vedno večji.
- veliko je naprav, kjer fw ni ok - nagaja, ne dela, kot treba... potem dobiš (ali pa tudi ne) fw update, ki lahko dela (ali pa tudi ne)...
jaz imam vse klime (mitsubiši) na esphome modul, dela k'o šus. Prej na melcloud je bilo slabše, ker njihov cloud stalno nekaj dol pada... za kontrolo temperature imam na drugi strani sobe xiaomi BLE thermometer, ne uporabljam vgrajenega v klimi. Enako lahko narediš za okna - že shelly ima neke door/window senzorje).