Če to narediš, potem izgubiš večino funkcionalnosti, ki ti jo nudijo snemalniki.VolkD je napisal/-a:Še ena alternativa je. Med kamero in "zunanji svet" daš nek program. Recimo OBS studio.
kose19 je napisal/-a:Kako najlažje za domačo uporabo naredimo 2 mreži, če imamo en modem?
matt je napisal/-a:Ne odpirat nekih povezav v svet. En je prej napisal VPN... Če pa hočete odpirat pa dajte kamere na svoj VLAN da so ločene od vašega domačega omrežja.
kako vidiš da ti nekdo poskuša uganiti geslo (Windows 10 in Android) ?Protoncek je napisal/-a: Vidim pri mojem Synology-u: ko sem imel admin je bil poskus uganitve gesla 1-2x tedensko, zdaj, ko je onemogočen še niti enkrat.
Skoraj 99% spamerjev na forumu je iz RU.Protoncek je napisal/-a:Takrat, ko se mi je to dogajalo so bili vsi IP-ji iz Ruskega konca sveta...
imam dve kameri Imou Ranger 2, ki ju dokaj redno, eno večkrat, drugo manjkrat, meče ven, a sem se že navadil da se sami nazaj postavita. Ne najdem pa nekega loggerja, ne v Android, ne v Windows aplikaciji. Bom povprašal pri Imou če imajo kaj takega "pod pultom"Protoncek je napisal/-a:Moj primer se nanaša na Synology NAS: dobim sporočilo o blokadi IP naslova. Imam narejeno tako, da 5 zaporednih napačnih vnosov gesla zablokira tisti IP za xy minut, jaz pa dobim obvestilo. Vsakič je bil username admin. Vse to se tudi zapiše v log.
Dvomim, da to nekdo fizično počne, mislim, da to dela nek program in če kaj najde pač sporoči "lastniku" tega programa. Takrat, ko se mi je to dogajalo so bili vsi IP-ji iz Ruskega konca sveta...
ali imaš kakšne informacije o problemih z dostopom zadnje 2-3 dni ? Moji dve Ranger 2 sta komaj odzivni, pogosto sta offline, za nazaj sta nehali snemati danes zgodaj zjutraj,... tako z Android, kot z Win 10. Drugače z internetom ne opažam nekih problemov. Ali je kakšen enostaven program-graf-karkoli, kjer bi lahko opazil možne kratkotrajne izpade, ki običajnega brskanja po internetu ne moti, kameri pa bi dol metalo ?mucek je napisal/-a:Nazadnje sem par telih pomontiral
točno leto kasneje, oziroma od petka (19.08) naprej podoben problem:javr je napisal/-a:- očitno ima IMOU aplikacija problem s komunikacijo z mojim domačim omrežjem "77.38.25.64" in z javno dostopnim omrežjem "77.38.104.95";
- deluje pa brezhibno z drugim javno dostopnim omrežjem "31.15.131.202" in z mobilnim omrežjem "176.76.241.28".
Zdaj veš zakaj je pri providerjih včasih treba biti tečen.javr je napisal/-a:... Verjetno pa zaradi tega ker bo še kdo drug pogruntal da mu tudi ne dela in začel sitnariti z enakimi vprašanji.
VolkD je napisal/-a:…Zdaj veš zakaj je pri providerjih včasih treba biti tečen.
Protoncek je napisal/-a:Ali pa jih pošlješ v eno izmed odprtin in si nabaviš svoj router, njihovega pa imaš samo kot modem. Zadeva urejena brez uničenih živcev.
VolkD je napisal/-a:Ja seveda ima yacksy prav, ampak potem imaš pa tri škatle, kot recimo jaz.
VolkD je napisal/-a:... Tako, da povsem idealna rešitev to ni.
danes okoli 8:00 ure zjutraj je začelo delovati, brezhibna slika v živo, brezhiben pregled posnetkov za nazaj. Nekdo je nekaj popravil ali prenastavil in zdaj bo dokler bo.javr je napisal/-a:točno leto kasneje, oziroma od petka (19.08) naprej podoben problem:
- kameri Imou Ranger 2, preko Wifi povezani na Telemachov Cisco modem/router: slika v živo izpada (obvestila "streaming error"), zgodovina na SD-kartici ne dela sploh;
- isti kameri, preko Wifi povezani na modem HoT (Hofer) ZTE MF920V: slika v živo brez problema, zgodovina na SD-karticah brez problema.
Običajni postopek: teden - dva si izmenjuješ sporočila z Imou, Digitklik, Telemach, preizkušaš vse možne variante; nihče nič ne ve, nihče ni nič spreminjal, z njihove strani vedno vse OK. In, če imaš srečo, se bo čez 10-14 dni problem odpravil "kao" sam od sebe. Verjetno pa zaradi tega ker bo še kdo drug pogruntal da mu tudi ne dela in začel sitnariti z enakimi vprašanji.
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost