Napisal/-a Protoncek » 24 Nov 2024, 17:18
Pa ne da je to Lenovo tab10 za cca 150€? To je res "ojoj" tablica, jo imam tudi jaz in dela točno tako, kot si rekel - z eno besedo: neuporabno. Človek bi mislil, da je za prikaz dobra katerakoli, pa to ni res. Jaz sem potem na bolhi nabavil Samsung S5e 10 colsko, stara, a dela bolje kot ta Lenovo. Tudi Galaxy tab A7 dela dobro, a je samo 7 col. Dobro dela tudi Huawei Media Pad M5 recimo. Povzetek: stran od najcenejših tablic, bolje vzeti kakšno rabljeno višjega ranga. Lahko je taka s slabo baterijo, če jo ujameš, ker je itak vedno na napajanju, zato baterija niti ni pomembna, ceno pa zbije na bolhi.
S5 Samsunga imam v spalnici, ker je OLED in ga lahko zatemniš praktično na nulo, kar pri klasičnih LCDjih ni možno - v spalnici, ko je čista tema je tudi na 0% ozadje presvetlo, medtem ko pri oled ozadje ne sveti - svetlost dam na nulo, barvo fonta pa zelo temno sivo, pa se ne vidi, če ni res trda tema. To potem uporabljam za budilko.
Sam imam nekaj različnih tablic po bajti (navedene zgoraj), za "glavni monitor" v dnevni pa sem nabavil laptop serije x360, ki ima touch screen, za ceno povprečne tablice sem dobil 15 colsko "kravo" z i7 procesorjem, ki dela v nulo in na hitro lahko tudi kaj postoriš na njem, kaj popraviš... na tablici to v bistvu ni možno, je premajhna. Res pa, da kuri malce več kot tablica. Ampak, to je pač žrtev, ki jo moraš vzeti v poštev, če imaš "pametno" bajto.