Hm... tole:
Aleks je napisal/-a:...Pri meni so majhni otroci znali povedati, da se javijo takrat ko mami kuha. So nujni, kadar so v svojem gospodijstvu starejše osebe. Takrat se javijo največkrat.
in tole:
Aleks je napisal/-a:Lažnih alarmov ni...
se med seboj izključuje. Če se proži takrat, ko mami kuha je to lažni alarm.
prožit se mora samo takrat, ko je res požar. Preveč lažnih alarmov povzroči samo imunost na piskanje, namreč ko naslednjič piska boš rekel "ah, spet mami nekaj kuha" in sploh ne boš šel gledat, medtem pa ti lahko kuhinja/bajta zgori...
Drugače se v kuhinje ponavadi montira temperaturne požarne senzorje, ne optične, ravno zato, ker se kuha in kadi, pa prihaja do lažnih alamov. Temperaturni ne bi smeli dajati lažnih alarmov ven, če pa jih so zmontirani na napačnem mestu (preveč direktno nad virom toplote).
Glede povezave: je v kleti dober wifi signal? Če ne si boš moral omislit dodaten AP, sicer bo zadeva preveč nesigurna. Jaz osebno bi sicer raje montiral žične, so vseeno bolj "zihr" kot wifi. Ampak je pa seveda karkoli bolje kot nič... Ne poznam teh wifi senzorjev z linka - a javi, če izgubi povezavo, če je slaba baterija...? Če ne je to še eno dodatno varnostno tveganje, ki se ga jaz osebno ne bi šel... da ne bo potem tako kot en protivlomni sistem pri kolegu, ki ga je kupil za dobrih 250€ pri kitajcih: all-inclusive: 5 ali 6 senzorjev, sirena, tipkovnica, vse brezžično, vgrajen GSM.... po dobrem letu, ko pridem k njemu na obisk mi reče, da sistem deluje res super. No, dajva malce probat, rečem. Vklopi alarm, se sprehodiva po bajti - nič. No, podrobni pregled je potem ugotovil, da so bile (navadne 9V) baterije v 4 senzorjih (že davno) mrtve, sistem pa tega sploh ni javil...
potem misliš, da nekaj imaš, v resnici pa nimaš nič...