Protoncek je napisal/-a:Jaz imam HA v VM na Synolgy (na syno od nedavnega ne gre več v docker oz. Samo unsupervised, kar je pogojno uporabno).
Zdravje sistema
Različica core-2021.5.5
Vrsta namestitve Home Assistant Container
Razvoj false
Nadzornik false
Docker true
Virtual Environment false
Različica Pythona 3.8.9
Operating System Family Linux
Različica operacijskega sistema 4.4.180+
Arhitektura CPU x86_64
Časovni pas Europe/Ljubljana
tilz0R je napisal/-a:To, ali wired/wireless boljše, ne bomo v tej temi
tilz0R je napisal/-a:Protonček, glede cene 75€, ne vem če je to najdražje. Dobiš lep sistem, ki ga daš na steno v hiši, in imaš nadzor nad hišo
tilz0R je napisal/-a:Hvala Protonček za te odgovore, precej poučni.
Jaz govorim tukaj predvsem o novi gradnji, oz. o popolnoma adaptirani gradnji.
Moja ideja je integrirati custom sistem, ki ima gateway na HA + HA's interface in main kontrol logika, ki je user friendly.
booxco je napisal/-a:...(potegne ustrezne vrednosti po http API iz ARSO)...
booxco je napisal/-a:...Moj občutek je sicer, da se kar malo prehitro razvija in dokumentacija ne sledi spremembam. Praktično vsak teden je nova izdaja, tudi kaka breaking change so zgodi, tako da mora developer kar slediti razvoju, za končnega uporabika je pa čedalje bolj click&install vse skupaj.
Protoncek je napisal/-a:Za tole bi pa prosil, da me malce usmeriš, kam gledat, kaj naredit, napisat... ? Bi mi prav prišlo...
alias: Prusa končan tisk
description: ''
trigger:
- platform: state
entity_id: binary_sensor.octoprint_printing
to: 'off'
from: 'on'
condition: []
action:
- service: notify.mobile_app_sm_g950f
data:
title: Prusa tiskanje
data:
ttl: 300
priority: high
actions:
- action: URI
title: Odpri kamero
uri: /lovelace/3d-printer
mode: single
Protoncek je napisal/-a:Esphome moduli se načeloma sami "pojavijo" v "nastavitve -->devices & Services" , ko pridejo online in se povežejo s HA - samo klikneš "konfiguriraj (se tudi levo spodaj v obvestilih pojavi oranžna enka). Če ga ni, spodaj desno klik na "dodaj integracijo" in najdi ESPhome. Vtipkaš IP (ali local address), če ga najde hoče geslo in to je to.
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost